Az idei év KalandorKrónikák találkozóira készült karakteralkotás Magichorse munkája, aki a XXVI. KalandorKrónikák rendezvény társ kalandmodulírója is egyben. A metódus újkeletű, de több korábbi opciót is megtalálhattok majd benne. Köszönjük Messornak a csiszoláshoz nyújtott segítségét. (a karakteralkotásra érkező kérdésekben az ő válaszaik a mérvadóak)

Részlet a dokumentumból:

“Karakteralkotás lépései
Mindenekelőtt el kell döntsd, hogy az alábbi három lehetőség közül melyikkel kívánsz élni:
1. Végigcsinálod! Ebben az esetben teljes mértékben ezen dokumentumban foglaltak szerint, az összes lépésen végig haladva alkotod meg a karakteredet. A beadott karakterhez tartoznia kell részletes, de nem kis regény méretű előtörténetnek és a karakteralkotás menetét, helyességét igazoló leírásnak, amiben tisztán látszik, hogy mire és mennyi pontot köl-tött, miket választott belőlük.
2. Hozod, ami volt, ha… Hozhatod egy korábbi karakteredet, ami a XXII. Kalandorkrónikákon, az V. Regélő Főnixen vagy a kettő közötti bármely egyéb, Krónikák.hu által szervezett M.A.G.U.S. rendezvényen részt vett. Változatlan formában, változatlan szinten, úgy ahogy az meg lett akkor alkotva, amikor játszottál vele. Ennek feltétele, hogy jelentkezéskor ponto-san le kell írnod, hogy az adott karakter melyik rendezvényen, milyen csapatnév alatt játszott. Így egy gyors kereséssel érvényesíthető lesz az igényed.
3. Alap ETK, kis fűszerrel. Nem akarsz újabb rendszerrel bajlódni és nincs is korábbi karaktered, akit szívesen hoznál, de régi motoros vagy már a M.A.G.U.S. ETK-s világában. Válassz egy fajt, kasztot, és dolgozz ki 7. TSz-re egy karaktert az alapkönyvek szerint! Tulajdonságai átlaga 15, választhatsz még egy előnyt, egy rutint és kapsz 150 aranyat felszerelésre. Ennyiből gazdálkodhatsz és nem használhatod ennek az alkotásnak a többi lépcsőjét. A benyújtott karakternél tüntesd fel, hogy ezt a módszert választottad!”

Kérjük, hogy a csapat vezetője a karakterek anyagait (előtörténetek+karakterek) egyben küldje majd el a gulandro@gmail.com címre. Ezután a karakterek átnézésre kerülnek és ha van kérése a Fehér Páholynak a karakterekkel kapcsolatban, akkor azok teljesítésével (újra, egyben elküldött karakterek és előtörténetek) válik teljessé a regisztráció.

A KARAKTERALKOTÁS LETÖLTÉS: Aranymetszés-karakteralkotás

Magichorse: ARANYMETSZÉS karakteralkotás

7 thoughts on “Magichorse: ARANYMETSZÉS karakteralkotás

 • Kérdés. ha olyan karaktert hozok aki már résztvett kettő krónikás rendezvényen, annak lehet esélye a szint lépésre ?

 • Nem.
  A cél elsődlegesen az volt a továbbhozatal lehetőségével, hogy akiknek már nagyon elege van az N+1-edik alkotásból és csak játszani szeretnének, főként a hangulatért és szerepért, azok megtehessék. “Változatlan formában, változatlan szinten…”
  Ez így egy enyhe nyomásgyakorlás azokra akiknek az értékek is fontosak vagy netán fontosabbak, hogy használják az újabb megközelítést.

 • Üdv!
  Egy kérdésem lenne a karakteralkotáshoz. A Szerpap szerzett rutin (21-22. o.) esetében ha a karakter varázsol, akkor 7. szintű papnak számít? Mert a karakter tapasztalati szintje 7 a karakteralkotás szerint, így azt gondolnám, igen, de a 18 Mp amit kap egy 2. szintű papnak felel meg, ezért gondoltam inkább megkérdem. Ez csak azért fontos, mert pl az Áldás (ETK 154. o.) varázslatnál nem mindegy, hogy hány személyt tud megáldani (1 személy/szint), illetve hogy a Szent fény varázslat (ETK 155.o.) meddig tart neki (Időtartam: 3 kör/szint).

 • Jogos a kérdés, a karakter szintje számít. Nem a manapontból metázott szint, mivel az nem fog változni már ez után (eleve 3. szint előtt nem is tud felvenni rutint).

 • Frissítettem a dokumentumot hibák javításával.
  A módosítási jegyzék kapott külön fejezetet a pdf végén.

 • Hi MagicHorse!
  A kérdésem, hogy aki 3. módszert választja (Alap ETK, kis fűszerrel.), a felszerelésekre költhető 150 aranyból, a 2. illetve 3. mágikus tárgy neki is 2x ill. 3x szorzóval vásárolható?
  Üdv, ePocak.

Vélemény, hozzászólás?