Szokásainkhoz híven idén is lesz lehetőség a szabad játékokra, így minden vállalkozó szellemű mesélőtől szívesen várjuk a kalandokat amiket szeretnének a nagyérdemű elé tárni. A kalandok kiírását kérlek küldjétek a vodli.jeno@gmail.com címre. Amire szükség lesz a leíráson felül, hogy hány főnek mesélnéd és, hogy a 0. vagy az 1. napra tervezed.

A jelentkezés ezekre a játékokra Szeptember 30. -án 0:00-kor kezdődik, ahogy a korábbi években is megtapasztalhattátok.

Szabályok a jelentkezéshez: EGY kommentben EGY ember jelentkezhet EGY játékra. Mindenki csak a SAJÁT nevében jelentkezhet! A nem megfelelő jelentkezést törölni fogom!

 

Csütörtök (2023. 10. 05)

Tanti – It Came From the Late, Late, Late Show – Oktoberfest (0/5) (Pedro)

Péntek (2023. 10. 06)

Tanti – Call of Cthulhu – 31-e (0/5) (Murderfucker, Andreiy)

Pedró – M.A.G.U.S. – Testvérviszály (0/5) (Gulandro, Shalafi)

 

Oktoberfest

Csütörtökön egy nyolcvanas évekbeli, Zs-kategóriás filmes kalandra invitálnék 5 vállalkozó kedvű embert. Jöhet a síri hangú előzetes:

Ősz. A kaliforniai Steinerville az éves sörfesztiváljára készül. Lederhosen, sramli, finom ételek, dekoltázsok és habkoronás, gyöngyöző kriglik. Idén azonban a Halál árnyéka fog rávetülni a német gyökereiket ünneplő kisvárosiakra és a turistákra! Oktoberfest! Mert halloween előtt még van egy ünnep!

S hogy mi is az az It Came From the Late, Late, Late Show RPG? Nos, szerintem mindenki látott már olyan filmet, ami után azon agyalt, hogy vajon mit szívhattak a forgatókönyvírók. Ugye? Ebben a meghökkentően elmebeteg szerepjátékban vacak színészeket kell alakítani, akik borzasztóan pocsék filmszerepekkel keresik a kenyerüket, hiszen a legnagyobbaknak is el kellett kezdeniük valahol. Legalábbis ezzel hitegetik magukat. A világot pedig leginkább a Roger nyúl a pácban című filmére tudnám hasonlítani, ahol a vérszomjas vámpírok, a radioaktív takonylények és a pengés kesztyűs, magukat roppant viccesnek tartó álomdémonok is a filmiparban dolgoznak.

A rendszer százalékos, kizárólag tízoldalú kockákat használ, a karakteralkotás pedig csupán öt percet vesz igénybe – lemértük. A Late, Late, Late Show Színészének Képességei és a Tehetségei vannak. A Képességek: Felépítés, Ész, Ügyesség, Kinézet és Hírnév. Utóbbi a legfontosabb, ugyanis jobb kellékekhez juthatsz hozzá, vagy kisétálhatsz a forgatásról, ha a jelenet nem úgy alakul, ahogy szeretnéd. Ilyenkor a rendező addig rimánkodik és fenyegetőzik, míg vissza nem térsz. A Tehetségek terén igen széles a paletta, néhány példa: Sikítás, Pisztoly, Űrhajók és Magfizika. Mivel filmekről van szó, senki sem hal meg – jó esetben -, legfeljebb kiírják a forgatókönyvből. Életpontok helyett Túlélési Pontok vannak, és már egy sminkigazítás is csodákra képes – a nyomorult, fogyócikknek számító kaszkadőrökről nem is beszélve -, így esélyes, hogy benne leszel a folytatásban. Egy-egy film befejezése után pedig Hírnevet, valamint Tehetségekre költhető pontokat kapsz. Nagyjából ennyi.

31-e

A tábor pénteki napján Cthulhu Hívását akarok mesélni, amihez 4-5 vérfagyasztó titkokra vágyó emberre volna szükségem. A történet helyszíne a napsütötte Arizona államban található, patinás múltra visszatekintő Flagstaff. Az időpont pedig 1986. október 30-a, egy csütörtöki nap. Mindannyian a helyi középiskola tanulóit alakítják majd, a JK-k egyik haverja, Bradley Norcross egy fergeteges pénteki halloweeni partit szervez az idősek otthonába szállított nagypapája félreeső farmházában. A horrorisztikus bulit egy kísértetjárta kocsikázás előzi meg, egy helyi gazda, Marvin Scott traktorral viszi őket a tökföldjére, sütőtököt szedni, miközben jelmezes alakok fogják ijesztgetni őket.

A karakterek értékeinek kiszámolása:

Minden játékos 97 pontot kap, amit a következő tulajdonságok között kell elosztania:

ERŐ, FIZIKUM, MÉRET, INTELLIGENCIA, AKARATERŐ, ÜGYESSÉG, MEGJELENÉS és MŰVELTSÉG.

A tulajdonságértékek 3 és 16 közé eshetnek, de a MÉRET és az INTELLIGENCIA minimális értéke 8, a MŰVELTSÉGÉ pedig 6. A MŰVELTSÉG maximális értéke 11, mert csupán 17 esztendősek.

Tudás: MŰVELTSÉGx5

Ötlet: INTELLIGENCIAx5

Szerencse, Épelme, Épelme-pont: AKARATERŐx5

A nyomozókat ismét a helyszínen fogjuk majd megalkotni. Tehát a sebzésbónusszal, a képzettségekkel és az életerővel is ott törődünk majd, de a pontelosztást addigra le kellene tudni. A CH képzettségrendszere százalékos, de most nem fog lehetőség nyílni egy foglalkozás kiválasztására, mert mindenki középiskolai tanulót fog alakítani. Alapképzettségeik: Anyanyelv, Könyvtárhasználat és három érdeklődési kör. A tudományos képzettségek – az Anyanyelv és a Könyvtárhasználat kivételével – nem haladhatják meg a 49%-ot. De olyan diákot is alakíthattok, aki csak melegedni jár a suliba, cserébe viszont remek sportoló, nagyon szép és ki is használja, tud füvet szerezni, vagy a társaság középpontja. Ezen képzettségek alapértékéhez a MŰVELTSÉG 20-szorosa adódik. A többi szabadon választható képzettségre – már amit a korszak enged – az INTELLIGENCIA 10-szereséből osztható pont.

 

Két hangulatkeltőm is van a játékosok számára. Az első egy 1988-as, magyar szinkronos horrorfilm, ami Halloween idején játszódik:

 

A második pedig egy novella:

 

Tammie

 

“I play the street life, because there’s no place I can go,
Street life, it’s the only life I know,
Street life and there’s a thousand cards to play,
Street life, until you play your life away.”

 

/The Crusaders: Street Life/

 

 Maxine-nek hívták. Maxine Colliernek, de az arizonai Flagstaffet átszelő Route 66 autósai csak Tammie-ként ismerték a mindössze tizenhét és fél éves, karcsú, napbarnította, dauerolt hajú barnát. A szomszéd megyei Kingmanből jött, állítása szerint kipofozták a szülői házból. A lány nem bírta elviselni, hogy Hank Collier, a rideg, szigorú gumiszervizes tíz hónappal, egy héttel és két nappal a felesége halálos autóbalesetét követően újranősült. Szívtelen porbafingó! Folyton kezet kellene csókolni neki, amiért megjárta Vietnámot, végigkúszott néhány földalatti alagúton és megölt néhány sárgát, amiért plecsniket kapott? Még mit nem! Mostohaanyját, a Debra nevű fiatal pincérnőt is utálta, és a buta teremtés sem próbált meg összebarátkozni a gyászba belebetegedett tizenhat évessel. Maxine kétségbeesésében és haragjában elhatározta, hogy szégyenbe hozza apját, azt az érzéketlen, büdös tuskót. Egyre többet és tovább maradt ki, a melltartót szinte teljesen száműzte a ruhatárából, korabeli és idősebb fiúkkal találkozgatott, és hamarosan igen kétes hírnévre tett szert. Férfifaló Maxine-nek csúfolták, a tinédzser pedig egy cseppet sem bánta ezt. Ám Kingman egy poros, a sivatagi napon aszalódó kisváros, ahol a rendőrök rettenetesen unatkoznak, így a ribanckodásnak hamar híre megy. Roberts őrmester, Hank Collier cimboráinak egyike többször is in flagranti találta őt ezzel vagy azzal a sráccal, és pár hét után leadta a drótot az öregnek. Kevin, a középiskolai kosárcsapat kapitánya volt az utolsó otthoni strigulája. A lány bele se gondolt abba, mi lesz a kéjes pásztorórák következménye. Pontosabban ebbe az egybe nem. Apró termetű apja viselkedését egy tűzhányóhoz tudta hasonlítani, úgy ordított vele, hogy még Washingtonban is belesüketültek, és néhány díjnyertes atyai pofont követően úgy kivágta, mint macskát szarni. Debra és Maxine öccse, Jason meg sem nyikkantak, csak riadtan bámulták a történéseket, mint a közmondásos borjú az új kaput.

 Flagstaff. Coconino megye székhelye. Itt fedezték fel a Pluto bolygót – ezt órán tanulta. A mandulaszemű, gribedlis arcú, kisírt szemű teremtés eredetileg Phoenixbe akart utazni, de Clyde, az aranyszívű kamionos, aki felvette, csak idáig tudta elhozni. A fülkében elmajszolt ajándék mogyoróvajas-párizsis szendvics ellenére farkaséhes volt, de azonnal tudta, mi a dolga. Tudta, hogyan fog… hogyan kell a víz felett maradni, szülővárosában már nagy gyakorlatot szerzett ebben, egyedül a sebtében megpakolt utazótáskából élés volt új, piszkosul kellemetlen élmény. A pihenőhelyen grasszáló utcalányok szét akarták rúgni a seggét, de a “korelnökasszony”, egy Olivia nevű festett szőke, szicíliai-amerikai prosti védelmébe vette. Az igazi nevét sosem tudta meg. Maxine mázlista volt, hogy csak négy napig volt hajléktalan, mert Olivia a közeli, lepusztult Motel 6-be vezette. Néhány nap múlva a kedves, harmincas rüfke szikár, hátranyalt sérójú, mézesmázos stricijét, Mark Hampelt is megismerte, aki csak Cápának hívatta magát, és egy citromsárga Plymouth Fury-val járt, mint Jeff, a kingmani lap, a Napi Bányász szerkesztőjének fia, amiből rockzene szólt. A jobb vállon kéklő tetoválás, a szinte élettelen bogárszemek és a lehengerlőnek szánt, de inkább félelemkeltő ragadozóvigyor alapján illő becenév volt. Maxine tőle kapta az új nevét is, mert már volt egy ilyen művésznevű kurva az istállójában. Tammie megszületett. Immáron négy prostituált dolgozott Cápának, állítólag ennél több már az őrületbe kergeti a legtöbb embert. A férfi először elhalmozta minden jóval, pár hétig nála élt. Még betörésre, drogokra sem volt szükség, Tammie ugyan nem szerette, de tisztelte, és szinte panasz nélkül teljesítette a kéréseit, parancsait. Maxine – a másik Maxine, aki igazából Sharon volt – elmesélte, hogy az ő esetében igen, először egyáltalán nem akarta az utcán kínálgatni magát, hiszen a saját apja gyomorforgató, vérfertőző szerelme elől menekült idáig, de Cápa “meggyőzte”. Csupán egyszer akart megszökni tőle, de a lobbanékony strici megfenyegette, hogy megvágja az arcát, mondván, hogy a ruhája, a pofája, a dudái, a segge, a muffja és minden porcikája az ő tulajdona, és azt csinál velük, amit csak akar.

Tammie-nek is volt kése. Egyszer meg is szúrt vele egy kuncsaftot, aki a légyott közben ütlegelni és fojtogatni kezdte. Senkinek sem tudna ártani, de ez klassz érzés volt, illetve pokolian jó lecke az erőszakos disznó számára. A kuncsaft kergetni kezdte az azúrkékre mázolt, csőrös Kenworth kamion körül, de Cápa ott termett, hátba rúgta, majd egy kiskaliberű pisztolyt szegezett rá, ami a farmermellénye zsebében szokott pihenni. A vállas, kockás inges, vörös szakállas pasas azonnal lenyugodott. Apropó kamionosok! Egyszer még Clyde-ot is ki kellett elégítenie. Ő már nem emlékezett rá, de a lány felismerte az arcát, a nyakán sötétlő kicsiny anyajegyet és a visszapillantóról lógó mütyüröket, amiket Kingmantől Flagstaffig bámult fél évvel ezelőtt, a testi-lelki fájdalom és a szégyen keserű könnyein keresztül.

 Az utolsó éjjelén sajnos nem tudta előrántani a kurta pengét. Háromnegyed tizenegy múlott. Egy testhezálló, hófehér felsőt, egy pár fehér magassarkút és egy lila, flitteres miniszoknyát viselt, alatta pedig egy szexi, fekete Maidenform bugyit, amit Cápa vett neki. Melltartót még a hülye sem vesz fel ilyen kánikulában. Apró, ezüstszín retiküljét unalmában úgy lóbálta, mint a bibliai Dávid a parittyáját. Szar nap volt, a levegő napközben mintegy vibrálni látszott a július végi hőségtől. A lány izzadt volt és elcsigázott, és mindössze két francián volt túl. Mar… Cápa mérges lesz. Olivia nem volt vele, egy kopaszodó, hájas törzsvendégével ment el, akiről tudták, hogy tévészerelő. Épp egy csomag M&M’s cukorkát bontott ki a fogával, mikor egy alvadt vérszínű Dodge Diplomat megvillantotta a lámpáit a közeli papír- és írószerkereskedés parkolójából. Tammie látványos csípőriszálás közepette átsétált az úttesten, hogy szemügyre vegye a titokzatos sofőrt. Egy jóvágású, negyvenes férfi ült a volán mögött, aki ki volt csípve. Nem ismerte, de hasonlított Burt Reynoldsra, Hank Collier kedvenc színészére. Drága Marlboro cigarettával kínálták, ezüst cigarettatálcából, választékos szavak kíséretében, és Tammie nem is tudta hirtelen, hogy hova tegye ezt az ürgét. Üzleti úton van? Apai örömök elé néz, vagy már újdonsült szülő, aki ki van éhezve? Frissen elvált? Vagy most költözött ide, és a felesége csak misszionárius pózban hajlandó, lehúzott redőny mellett, és még csak nem is franciázik? Bizonytalannak tűnt, mint aki először fizet a szerelemért, de a lánynak eszébe jutott, hogy már látta ezt az autót. A sármos férfi egy egész éjszakára kívánta igénybe venni a szolgáltatásait, mire Tammie-nek felcsillant a zöld szeme. Némi incselkedés után ellenőrizte, hogy van-e nála gumi – csak az az istenverte AIDS ne volna -, majd elfoglalta a helyét az anyósülésen, a kuncsaft pedig gázt adott. A kingmani lány már nem tudta felidézni, hogy mikor nyomták az arcába a kloroformmal alaposan átitatott rongyot.

 Egy kopár alagsorban tért magához, szorosan egy fűtéscsőhöz bilincselve, félig bódultan. Mintha tapogatták volna az arcát. Sötét volt. Apa járatai lehettek ilyen sötétek. Kiabálni és szitkozódni akart, mint egy tengerész, de elrablója szigetelőszalaggal ragasztotta le a száját. Vergődni kezdett, szinte dobálta magát, mint akibe áramot vezettek. Természetesen mit sem ért. Néhány idegőrlő perc múlva halk csusszanásra lett figyelmes. Azonnal megmerevedett és hegyezni kezdte a fülét. Lehet, hogy a beteg kurafi a közelben lapul? Újabb csusszanás, nedves talpak súrlódása a padlón. Titokzatos szöszmötölés. Horkolásszerű zajok. Jézus Krisztus! Pont olyanok, mint odahaza, mikor a szemét törpét meccsközvetítés közben nyomta el az álom és a két-három szertartásszerűen benyakalt Yuengling sör. Állatias lihegés. Motyogás. Motyogás lenne? Tammie szemei tágra nyíltak, mikor meglátta, hogy egészen apró, rőten parázsló, gyűlöletet sugárzó páros pontok gyúltak a hűvös, félelmetes sötétségben. Közeledni kezdtek, a horkolás hangja erősödött. Valami nyálkás és forró simította végig a bal lábfejét, mint annak a lábfetisiszta fogorvosnak a nyelve, csak jóval hosszabb és vastagabb. Egy pillanat múlva megérezte a görbe agyarak karistolását és a fájdalmat. Meleg, sós vér csorgott le a lábfején. A lány sikítani szeretett volna, de csak nyöszörögni tudott. Ekkor csapta meg a titokzatos támadók ocsmány szaga, ami a romlott tejre emlékeztette. Páros lábbal kirúgott és eltalált valami gumiszerűt. Dühödt motyogás hallatszott – valamilyen ismeretlen, primitív nyelv -, és sovány, valamilyen gusztustalan nyálkától csöpögő, karmos kezek markoltak a húsába, kezdték el leszaggatni róla a ledér öltözéket, és kíméletet nem ismerően tolakodtak be az összes testnyílásába. Maxine – az igazi Maxine – Collier anyját, Cápát, sőt, még háborús hős apját is szólongatta, mikor az ösztövér, ráncos, puha testek a betonpadlóra nyomták és betemették, mint téli tájat a hó.

Testvérviszály

150 pont,  5. tapasztalati szintű karakterek. Varázslót nem engedélyezek.

A kaland nem igényel összeszokott csapatot. Van lehetőség helyszínen is generálni.

S felvirradt a nap, amikor elhagyom ezt a várost. Még egyszer végignézek ezen ódon ház kőfalain utoljára. Elöntenek az emlékek ahogy fivéremmel együtt játszottunk. Én voltam a hős lovag, aki megvívja a csatákat s segíti a rászorulókat, míg ő volt a gaz bandita vagy épp a dac hercege, vagy fordítva. Ahogy a nap felkel megfesti eme város arculatát. A sötét szürkés álomból szépen kivilágosodik, s megkezdődik a mindennapi élet. Talán utoljára látom ezt a napfelkeltét itt. Ahogy végig érek az úton ugyancsak elönt a régmúlt szelleme. Az Aranykanál ahol az első borom ittam, s ugyanitt is keveredtem először bajba a mennyei ital poklától. Az emlékek megszépülnek, ahogy pereg az idő végtelen homokja. A kikötőbe érve azonnal megcsap a frissen fogott hal jellegzetes illata. A mólónál pedig megpillantom a Kék Hattyút. A hajót ami elvisz az ismeretlenbe. Pár ezüstért fel pakolják a szerény kis úticsomagot mindkét szekérről. Maldar úr is megérkezett. Nagyszerű akkor vitorlát bonts.

Részlet Perindor Maldar naplójából

XVII. Hősök Napja (i) – Szabad mesék

6 thoughts on “XVII. Hősök Napja (i) – Szabad mesék

Vélemény, hozzászólás?