A sorozatunk egy korábbi epizódjában már bemutattuk a Kristálycsarnok című kalandmodult, ahogyan és amikor megjelent a Keeper hasábjain egy Novák Csanád interjúval egyetemben … DE hasonlóan a korábbi Napfogyatkozás megjelentetéséhez, Inhaizer Gyula (Numitor) jóvoltából, aki egyben a rendezvények főszervezője is volt, karmaink közé (~kezünkbe) került a kaland eredeti, teljes (deluxe) kiadása, ahogyan az lemesélésre került a versenyen.

Már a terjedelmén is látható mennyivel több és bővebb. Korábban is gyanakodhattunk, hiszen a Keeper verzióban is megmaradtak utalások a térképmellékletre, amelyek onnan hiányoztak. De haladjunk sorban: az előszó alapján ez volt a III. MAGUS torna kalandmodulja 1995-ben, az V. SárkányszívRoham során. Hogyha a Napfogyatkozás volt az első, amit ismerünk akkor még valahol rejtőzik egy második is majd. Az élet és az ő értelme …

Két új bestiát is megismerhetünk (egy új skorpiófajta új méreggel és egy gyíklény, amiből sosem elég …) a részletes térképmellékletek mellett és a szöveg teljes(ebb) verziójában. Véletlenszerű Találkozási táblázat is van, illetve a rablóbandáról is teljesebb képet kaphatunk, amiből látszik, hogy a fanzinba való átültetéskor a szöveg gondozására is volt módjuk, így a régi verzió sem „íródik” át teljesen és értéktelenedik el.

Így hát ha valaki egy kicsitt visszavágyna a Taba-el-Ibara békebeli idejébe (p.sz. 3688) és újra felfedezné a dzsadok mesés világát, kultúráját és az Ősi Nép titkait, amelyek türelmesen várnak (még legalább négy évig) a dűnék mélyén azoknak melegen ajánlom ezt a 4. szintre megírt klasszikus kalandmodult. A Keeper verziót én anno meséltem, de ha az Amundok Könyve megírása előtt volnék, akkor minden további nélkül hozzácsapnám ezt az ereklyét, aminél megfelelőbb bevezetést nem ismerek a Manifesztációs Háborúba a megjelent kalandok kozül.

LETÖLTÉS: Kristálycsarnok

M.A.G.U.S. Eredet #33 – Jack O’Brian: Kristálycsarnok (teljes kalandmodul)

Vélemény, hozzászólás?