Líthas Kalandozók,

Hát elérkezett a várva várt 6. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozó ideje is. Szeretettel meghívunk hát titeket, hogy legyetek részesei a sorban következő kalandunknak. A következő évet a rendezvényünkkel kívánjuk nyitni, és a pontos dátuma 2024. január 13 (szombat).

Az idei évben sok újítás fog következni. Többek között a már megszokott helyszín teljesen megújul. A kalandról pedig így előre már elárulhatjuk, hogy Caledonia és Mercury fogja jegyezni és nem kisebb vállalással állnak majd a nagyérdemű elé, mint hogy egy három részes kampány első részeként fogják bemutatni alkotásukat aminek a további részeit a tervek szerint 2024-ben végig is fognak vinni további rendezvényeinken. Így aki figyelmes és kitartó kellemes meglepetésekben lehet része. A kaland Psz. 3724-ben fog játszódni Északon.

 

Facebook esemény

 

A Világról: P.sz. 3723

“Új időszakba léptünk Ynev világán (részletesen P.sz. 3722-ról) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecsétek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.”

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

“Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.”

Délen Pyarron saját belső viszályait vívja a jővő nagy kérdéseit illetően és egy újabb nomádjárást nyög keleti határain, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ront’e Rone gróf elhíresült roxeni jóslatának pedig még nem teljesült be minden sora, hogy a Nyolcadkor fordulója készen érje a Kalandok Kontinensét…

 

A találkozó tervezett programja:

9:00 – 9:20 A helyszínre való érkezés, asztalok elfoglalása

9:20 – 9:40 Rövid megnyitó és KM-ek kiosztása

9:40 – 9:50 KM megbeszélés

9:50- 19:00 Az esemény moduljának lebonyolítása. (Közte opcionálisan étkezési lehetőség)

19:00 – 19:30 Mesélői megbeszélés és értékelés

19:30 – 20:00 Esemény zárása

20:30 – hajnalig Egy kellemes italozás össznépileg

(A menetrend változtatásának jogát fenntartjuk!)

 

Találkozó helyszíne: 4029 Debrecen, Baross utca 16. (Alternatív Közösségek Egyesülete)

 
Természetesen most is lehet számítani erőt adó italokra, amit a Kalandmesterek és a Játékosok számára
folyamatosan kívánunk szállítani! A helyszín mellett található Malter Kávézó pedig minden egyéb igényt ki tud
elégíteni italok tekintetében. A hely kérésére kívülről hozott ital fogyasztása nem támogatott!

 

Karakteralkotás:

Közös Karakteralkotás

A rendezvényre a karaktereket 5001 TP ből kéretik megalkotni.

 

Első sorban csapatok jelentkezését várjuk, amelyek ne legyenek kevesebb, mint 4 és több, mint 6 fősek. Azon játékosok, akiknek nincs csapata, kérjük, hogy ez alatt a bejegyzés alatt kommentben írják meg a csapatkeresési paramétereiket! A jelentkezés határideje 2023. december 18. éjfél (azaz hétfő 24:00-ig). Az alábbi e-mail címre kérjük az egyéni valamint a csapat szintű előtörténetek és karakterlapok elküldését egyben! Mindenkinek javasoljuk, hogy minél gyorsabban adja le jelentkezését, mert mostani rendezvényünkön 10 csapat számára tudunk helyet biztosítani! Természetesen amennyiben beérkezne több csapat jelentkezése, azok várólistára kerülnek. Nem szükséges külön jelentkező és külön karakterlapokat tartalmazó e-mailt küldeni, hanem elég egyben elküldeni minden szükséges információval, csapatnévvel. Amennyiben karakterlap problémával küzdenétek akkor a holnapunkon elérhető változatot javasoljuk.

 

E-mail cím: regelo.fonix@gmail.com

  

Hangulatkeltő:

Előre megírva

 

A rendezvényre való regisztráció akkor tekinthető teljesnek, amennyiben megérkezik a rendezvényen való részvétel díja, melynek összege és a befizetés részletei lentebb találhatóak. Kérjük, hogy ez legkésőbb 2023. december 10. éjfélig (azaz vasárnap este 24:00-ig) történjen meg! A sikeres regisztrációkról az illetékeseket e-mail formájában fogjuk értesíteni.

 
A rendezvényen való részvétel díja az idei évben 3.500,- Ft / fő, és kérjük, hogy a csapatok egyben utalják. Ennek az összegnek a felhasználása teljes mértékben visszaforgatásra kerül a hely, ajándékok valamint a nassolnivaló és üdítő formájában.

Számlaszám: 11773384-01408023

Név: Nagy Andor

Közlemény: csapatnevet, nevet és nickneveket kérünk mindenkit, hogy írjon.
 

 

Mindenkinek jó készülődést és addig is kellemes játékot kívánunk!

Üdv,

a Regélő Főnixek Csapata

 

VI. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozó

3 thoughts on “VI. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozó

 • Üdv!

  Volna pár kérdésem a karakter kidolgozással kapcsolatban, ami elsőre nem egyértelmű, esetleg ha valaki tudna segíteni, akkor annak nagyon örülnék.

  ETK-s kidolgozás esetén:
  – Érzékelés tulajdonságot hogyan kell kidobni a különböző kasztok esetében?
  – 15-ös átlagot hogy érjük el, ha az ETK szerinti kidobással kell kidolgozni a karaktereket? (Simán becsúszhatnak szélsőséges értékek is.)
  – 150 aranyat mi alapján lehet elkölteni: ETK szerint vagy a PDF-ben leírtak szerint? (Ez azért kérdéses, mert a PDF-ben, ez ETK kidolgozásnál szereplő „felszerelések” belső link a PDF kidolgozás szerinti felszerelésekhez irányít és nincs feltüntetve, hogy amúgy ilyen esetben az ETK-ban szereplő felszereléseket és azok árait kell használni.)
  – Varázstárgyak és tetoválások, amiket az egyes karakterek kasztjukból és képességeikből fakadóan (mana pontok száma, vagyon stb.) el tudnának készíteni, azokat el is készíthetik és fel kell őket tüntetni a karakterlap mellé csatolandó segédpapírokon, amiken pl a szintlépésből adódó egyéb pluszokat is feltüntetjük?

  PDF kidolgozás:
  – A kasztból származó, ETK-ban szereplő alap képzettségeket megkapja a karakter vagy csak a PDF-ben feltüntetett módokon szerezhet alap és új képzettségeket? Tehát a származás, neveltetés és kalandozóvá válás részeken feltüntetett képzettségeken felül csak a megvásárolt és elköltött KP-k által sajátíthat el új képzettségeket?

  Előre is köszönöm a segítséget!

 • @kaito:
  Már megbocsájts, de ha fentebb az van ideírva, hogy: „Karakteralkotás: Hamarosan!”, akkor ezen kérdéseket mi alapján teszed ide? Hol láttál itt ETK-t meg pdf-t?

Vélemény, hozzászólás?