Hosszas kísérletezés után a Krónikák.hu égisze alatt működő klubokkal és rendezvényszervezőkkel úgy döntöttünk, ideje megerősítenünk összefogásunkat és összeszednünk eddigi évek számos karakteralkotásából merített tapasztalatainkat Megalkottuk hát a közös karakteralkotást, amit rendezvényeken átívelően használni fogunk. A már jól ismert elemek mellett néhány új mechanikát is felfedezhettek majd, melyek mind a karakterek személyre szabását szolgálják.

Az egységesség mellett célkitűzésünk volt, hogy a karakterek erejét minimális mértékben keretek közé szorítsuk, a különböző kasztokat pedig egymás felé közelítsük hatalom tekintetében. Ennek apropója, hogy a bestiáriumi lények újra kihívást jelentsenek a kalandozóknak, így színesebb és izgalmasabb kalandokat tudjunk elétek tárni.

Ismét a szintfüggetlen, tapasztalati pont alapú megközelítést alkalmaztuk, hiszen terveink közt szerepel, hogy ne csak a megszokott közepes szinten indulhassatok újabb kalandokra Ynev kontinensén, hanem akár zöldfülűekként, vagy veterán, Ediomadot megjárt kalandorokként is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a türelmeteket és külön köszönet a Regélő Főnix Szerepjátékos Klub lelkes tagjainak karakteralkotásunk vázlatának teszteléséért. Jó karakteralkotást mindenkinek!

 

KÖZÖS KARAKTERALKOTÁS

Közös karakteralkotás a 2024-es évre és tovább

17 thoughts on “Közös karakteralkotás a 2024-es évre és tovább

 • Szia!
  A Szerpapnál lehivatkozott szabálykönyvi részlet utolsó bekezdésében olvasható a különböző visszatöltési metódusokra vonatkozó részlet. Ez alapján legfeljebb 18 Mp-ot tudsz visszatölteni imával, nulláról indulva.

 • Köszi, a szitnenkénti FP (és a papok manája) mennyi? Nem találtam. (Persze lehet én vagyok vak)

 • Első oldal, Használható könyvek és kiegészítők listája-ból a „Dalok Hat Városból” link hibás.

 • Köszönjük az észrevételt, sajnos az időközben kijött második DHV kiadás picit megkavarta a korábban szerkesztett dokumentumot. Este frissítjük!

 • Sziasztok.
  A 3. oldalon a lenti bekezdésben a felszerelés link sem él.
  Kérdésem is lenne, ha valaki a Klasszikus karakteralkotás mellett dönt, a 10. oldalon lévő képzettséghez tartozó bónuszokat megkapja vagy nem? Köszi.

 • Felkerült egy olyan fájl, amiben már jók a linkek.
  Igen, él a képzettség lista adta bónusz.

 • Ha én klasszikussal alkotok egy harcost és felvszem a Szerpapot akkor hogy lesz manám, vagy fixen 18?

 • Igen, mivel nincs KFP-je, amiből vehetne, így megkapja, amennyiben korábban nem volt más forrásból manája.

 • Üdvözlet!
  Észrevettem hogy nem használható a repülő szőnyeg.
  Ha a csapatban van Kharei Gilron pap (Mechanika Mf. és Gépszellem) és egy Varázsló (Elemi erő alapú súlycsökkentés és Hő teremtés) ketten készíthetnek merev vázas, irányítható léghajót?

 • Ha elég magas szintűek, hogy megcsinálják, miért ne? Amúgy meg ez már inkább rendezvény és mesélő szinten fog eldőlni.
  Nem akartunk mindent karakteralkotási szinten leszabályozni, mivel az irgalmatlanul szövevényes lenne.

 • Üdv!

  Épp tolvajt alkotok és kaszt dobáskód átlag táblázatban a tolvaj dobásátlaga egyel többként van feltűntetve.
  https://kronikak.hu/wp-content/uploads/2023/12/KK-atlagok.pdf

  Erő 3k6(x2) = 11
  Állóképesség 3k6(2x) = 11
  Gyorsaság k10+8+kf = 13
  Ügyesség k6+12+kf = 16
  Egészség 3k6(2x) = 11
  Szépség (nem számolandó)
  Intelligencia 2k6+6 = 13
  Akaraterő 3k6 = 10
  Asztrál 3k6(2x) = 11

  11+11+13+16+11+13+10+11=112

 • Üdvözlet!
  Biztos volt már,de megkérdem azért. Azt tudom hogy slan nem lehet. De varázsló lehet szerpap? 🙂

 • Szervusztok!

  Bahamuth, köszönjük az észrevételt a tolvaj valóban csak 112 tulajdonságpontot oszthatna el. Erre mindenképp figyelni fogunk egy esetleges revíziónál azonban addig azt javaslom, nyugodtan használjátok ki a +1 tulajdonságpontot 🙂

  Favágó, természetesen varázsló is lehet szerpap, csupán figyelembe kell vennie az MTK 46. oldalán leírtakat a manái felhasználásánál. Emellett a karakteralkotás alapján Slan is lehet szerpap, hiszen csak a Pap főkasztba tartozóknak tilalmas ez az előny!

  Remélem elégséges válaszokkal tudtam szolgálni! 🙂

 • Sziasztok!
  Nekem a csatamágusról kéne kérdésem. Az egyik varázslatában le van írva, hogy használj időmágiát meg,hogy írd fel a varázslatot tekercsre. A csatamágus varázslatai között pedig csak a varázslói elemi mágia és egyéb nyalánkság volt csak felirva. A kérdésem az hogy akkor van időmágia vagy nincs és ha van akkor mi van még és hogy van e értelme akkor runamágiát tanulnom .
  Előre is köszönöm!

  Még egy kérdés de más téma!
  Hegyi óriás másfélszeres áron vehet páncélt fegyvert stb stb viszont a statok nem változnak sajnos… Hamár ennyivel nagyobb mások számára nem lehetne fegyver plusz sebzés pajzs plusz VÉ? Igen tudom tápolás

  Köszönöm a válaszokat!

 • Sziasztok!

  Ezer bocsánat. Én csak a rúna magazinban megjelent csatamágust olvastam el. De gondolom hogy a Dalok a hat városból című kiadványt kell használni hozzá . Ha ez így van akkor kérlek tekintsétek semmisnek a kérdésem

 • Szia Doking!

  Köszönjük kérdéseid. Örülök, hogy az első kérdésre meglelted a válaszod. A Hegyi félóriás felszerelései tekintetében pedig azért kerül többe, de nem kap plusz statisztikákat, mert a faj a játszható fajok felső határán van. A eszközei használatának módja nem változik meg, a fegyverei kimagasló ereje miatt lesznek pusztítóbbak, a pajzs pedig azért nem kap plusz védő értéket, mert a termetéből adódóan sem kap levonásokat. Remélem, sikerült kielégítenem a kíváncsiságodat.

 • Köszönöm a választ! Megértem és elfogadom a válaszokat!

Vélemény, hozzászólás?