A Kalandozók Városa vagy a Városok Városa. Az egykori Godora minden életútban szerepel három évtizede és rengeteg önálló kalandmodulnak, regénynek és novellának adott otthont … kikerülhetetlen része a M.A.G.U.S. mitológiájának. És mégis ki és miért akarná elkerülni? Egy kalandozó minden megtalálhat itt, amit Beriqueltől a Déli Jégmezőkig keresne, ha megvan rá a pénze. Ha pedig mégsem, akkor a megfelelő zugokban, fogadókban és ivókban talál annyi magához hasonló kalandort, hogy elindulhasson innen érte.

Ahogy Ynev világán maga a város is évezredek óta létezik, növekszik, duzzad, dagad és változik, úgy a mi világunkba érzékelhető kivetülései is: kalandok írják át hatalmi rendszerét, titkos szervezetek vívják árnyékháborúikat utcáin és olykor … bár egyre ritkábban … egy-egy vendégváró is tűz martalékává válik az itt játszódó történeteknek.

Ezért (is) érdemes időről-időre a változásokat figyelemmel kísérni. Jelenünkben (P.sz. 3724-ben) az alábbi aktializált térképet érdemes forgatni mindazoknak, akik a városrengeteg (mérföldszéles) falai közé igyekeznek. Jobb idegenvezetőt pedig nem is találhatnánk Magyar Gergelynél (és a „Halacskáknál”) aki(k) révén Erion elnyerte és nyeri esztendőről esztendőre aktuális képét. Köszöntsük hát a térkép nyolcadik verzióját (V8) és a korábbi inkarnációhoz hasonlóan a kibővített jegyzékét a térképen található helyszíneknek, amiknek nyomában járva további olvasnivalókra is találhat a lelkes kutató.

Fel hát Godora titkainak és sötét szegleteinek felderítésére, alkudjatok amund múmiára a piactéren, ébredjetek rabszolgaként vagy áldozókövön egy átmulatott éjszaka után, s tegyétek próbára magatok a Fal rettegett járataiban. Akár a gorviki maffia, akár az enoszukei yakuza is legyen a támogatótok (vagy a nomád vérú alvilág misztikus Sámánkirálya) tudjátok, hogy Erionban elevenen él az ősi szabály: „Mindig van egy nagyobb hal …”.

LETÖLTÉS: Erion V8 // erionhelyszineiv8(mg)kronikak

Erion térképe P.sz. 3724-ben

Vélemény, hozzászólás?