“Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett,

Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben.

Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg

Otthonuktól távol, idegen vizeken,

Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.”

– Cloud Boohen

Líthas,

közös nyári táborunk elérte a nagykorúságot és így eljött az ideje, hogy ismét együtt töltsünk egy játékban, napfényben és kalandokban teli hetet a hétköznapoktól egy kockahajítással távolabb. Idén hét napig állnak majd nyitva a térkapuk más világokra jó társaságban, keddtől hétfőig augusztus 6-12ig, hogy a kétnapos M.A.G.U.S. kalandban csúcsosodhassanak ki az események. Ha már voltál és tetszett nincs okod ne, ha pedig még nem csatlakozz hozzánk, hogy rólad/rólatok is szólhassanak a krónikák! A táborra való jelentkezés határideje: 2024. június 30.

JELENTKEZÉS

Idén visszatérünk a korábbi években megismert és megszeretett Abádszalókra (5241 Abádszalók, Strand út 2.). A legtöbb körülmény változatlan lesz az előző évekhez képest viszont a jelentkezéskor arra kérünk minden kedves regisztrálót, hogy az alábbi Form kitöltésével jelezze az igény a szállásra és az étkezésre vonatkozóan.

XVIII. VándorKrónikák Szerepjátékos Tábor Jelentkezés

Az idei nyári tábor árai és opciói a következőképpen alakulnak (a számok /főre vonatkoznak és Forintban értendőek):

Őskrónikás – (7 nap, 6 éjszaka, 17 étkezés) ház: 62 500 // sátor: 60 500

Hajótörött Őskrónikás – (7 nap, 6 éjszaka) ház: 25 500 // sátor: 23 500

Krónikás – (3 nap, 2 éjszaka, teljes ellátással, 6 étkezés) ház: 22 500 // sátor: 21 000

Vágáns – (3 nap, 2 éjszaka) ház: 11 500 // sátor: 9000

Vándor – (2 nap, 1 éjszaka, 3 étkezés) ház: 13 000 // sátor: 11 500

Kóborló – (2 nap, 1 éjszaka) ház: 7000 // sátor: 5000

Amennyiben az Őskrónikás opciót választjátok akkor abba viszont az érkezés napján egy vacsora és a távozás napján egy reggeli tartozik bele. Minden más esetben az étkezések rendje úgy alakul, hogy az érkezés napján bele tartozik a vacsora és a távozás napján egy reggeli és egy ebéd!

Minden ettől eltérő esetben arra kérünk titeket, hogy az alábbi e-mail címre írjátok meg a kéréseteket a szállásra vagy étkezésre vonatkozóan és minél hamarabb felvesszük veletek a kapcsolatot!

regelo.fonix@gmail.com

A VILÁGRÓL: P.SZ. 3724

Új időszakba léptünk Ynev világán (részletesen P.sz. 3723-ról) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecsétek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók, akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.

Délen Pyarron az elharapódzott IV. Nomádjárás következő fejezetét nyögi és saját belterületeiért harcol, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, ugyanakkor a hátországában is felütötte fejét az eretnekség, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába, csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ezekben a vérzivataros és bizonytalan időkben, a Nyolcadkort megelőző évszázadban talán még nagyobb szükség van a kalandozókra, mint valaha …

A FŐKALANDRÓL

Az idei kalandot Unity és Antessa jegyzi. A történet a III. Hullámkirályon a Monsturo című kalanddal elindított kalandsorozat záróakkordjául fog szolgálni. Karaktereiteket a Közös karakteralkotás alapján várjuk, melyek 10001 tapasztalati ponttal fognak rendelkezni.

!!!Kérjük, hogy a csapatosan elküldött közös előtörténet és karakterek tartalmazzák, az egyes játékosok által választott karakteralkotáson belüli metódus megjelölését, a második metódus esetén a „mérleg” kiosztását az adott karakternél és ha nagyon segítenétek az átszámolók dolgát az elköltött KFP-k sorsát is vezessétek fel!!!

A főkaland szokott módon a hétvégén kerül majd lebonyolításra, azaz 2024 Augusztus 10-11. Szombat-Vasárnap! Ezeken a napokon nem lesznek más Szabad játékok.

Emellett aki esetleg kalandmesterként szeretné kipróbálni magát idei főkalandunkon, szívesen fogadjuk jelzését a hullamkiraly@gmail.com e-mail címre!

SZABAD JÁTÉKOK

Természetesen idén is lesznek szabad játékok, amikre várjuk azon Kalandmesterek jelentkezését, akik szívesen megosztanák a Játékosokkal a saját történetüket, vagy egy más által írt régebbi kalandot.

A kiírásokat az afrad.kronikak@gmail.com címre kérjük elküldeni.

A kiírás tartalmazza, hogy:

  • melyik napon mesélnél, (a főkaland napjainak kivételével, amire nem lehet hírdetni)
  • hány játékost vársz,
  • karakteralkotással kapcsolatos és egyéb információk (pl melyik karakteralkotás, hány TP, stb.)
  • egy képet, ami hangulatában illeszkedik a történethez,
  • egy rövid hangulatkeltő novellát vagy leírást.

A játékok listája folyamatosan bővülni fog a bejegyzésben egészen a jelentkezés kezdetéig, ami július 1. 18:00.

Fontos! Minden résztvevő csak a saját nevében jelentkezhet a játékokra. EGY kommentben EGY ember jelentkezhet EGY játékra.

Az egyes játékokra az adott bejegyzésnél (is) lehet majd csapatot keresni és tervezni, a Főkalandhoz (is) kikerül majd külön Csapatkereső, ahol taverna jelleggel a csapatot össze lehet szedni és kalapálni. Ha valamilyen külön programra lenne igény (pl. filmezés is kinéz idén) jelezzétek a bejegyzés alatt, hátha találtok rá valakit-valakiket a résztvevők közül.

A honlapon és a tábor facebook eseményénél folyamatosan jelennek majd meg bejegyzések a fejleményekkel japcsolatban (hangulatkeltők, szabad játékok, stb) úgyhogy érdemes figyelemmel kísérni őket. Köszönjük Komattrének a tábor plakátjait és pószterképeit. Fontos!!!, hogy a megfelelő címeken keressétek a szervezőket a megfelelő kérdésekkel, így emlékeztetőül:

jelentkezéssel kapcsolatos kérdések: regelo.fonix@gmail.com

Főmodullal kapcsolatos kérdések (~ KM jelentkezés): hullamkiraly@gmail.com

Szabad játékokkal kapcsolatos kérdések: afrad.kronikak@gmail.com

Üdvözlettel:

a VándorKrónikák Tábor szervezői,

a Fanfár a Hősökért Tábor, a Regélő Főnix, a Hullámkirály, a Krónikák.hu csapata,

az Elveszett Mesék Társasága

XVIII. VándorKrónikák Szerepjátékos Nyári Tábor – 2024. augusztus 6-12.

Vélemény, hozzászólás?