Alább a III. Keleti Legendák M.A.G.U.S. Találkozó és Verseny karakteralkotását leled, az egyszerűség kedvéért, egyből PDF dokumentum formájában. Csapjatok hát a lovak közé, hiszen alig több mint egy hónap van vissza a nemes alkalomig. Ne feledjétek a karakterek előtörténetei részét képezik a verseny pontozásának.

Karakteralkotás: III. Keleti Legendák M.A.G.U.S. Találkozó és Verseny

Karakteralkotás: III. Keleti Legendák M.A.G.U.S. Találkozó és Verseny

26 thoughts on “Karakteralkotás: III. Keleti Legendák M.A.G.U.S. Találkozó és Verseny

  • Nem akarok kötözködni, de nem a 3.1-esről volt korábban szó? 🙂

  • Ugyan az 😉
    Én és Amund kolléga ugyan kicsit eltérőt kommunikáltunk kifelé, de ez csak azért lehet, mert mostanság kevés spiritus vitae-t fogyasztunk együtt.
    Szóval ez elméletben már a 3.1 (a múltkori alkalom óta, csak akkor sem lett átnevezve), ám mivel most semmiféle változtatás nem történt benne, ezért nem akartam léptetni, nehogy valakit megzavarjon… sikerült ;).

  • Üdv!

    Azért írok, hogy megérdeklődjem, hogy fel lehet-e használni a „Kézikönyv kalandozóknak és útmutató kalandmestereknek” c. kiadást (első kiadás, 1993). Csak mert én egy félfelf tolvajt szeretnék indítani, és nagyon nem mindegy, hogy megkapom-e a +10 CÉ-t, azért mert tolvaj vagyok. Az előbbi alapján igen, ugyanakkor az Első törvénykönyv (első kiadás, 1997) szerint már nem (nem értem miért, hisz azért kapom meg a fajból adódó +10-et, mert a fajnak ez egy alapképessége… ezen felül kéne hozzájönnie annak, amit tanítottak neki. Nem mondták azt, hogy :”Te fiam, te tudsz célozni, akkor azt nem fejlesszük.” Vagy ha igen, akkor mást fejlesztettek. És lehet mondani, hogy a tápabb, mintha embert indítanék, de én: kifizetem a +1000 tp-t ezért)

    Természetesen lehet, hogy az első törvénykönyv egy másik kiadásában már visszatértek az eredetihez, de sajnos nekem csak az első van meg. (ha így lenne, elnézést a hosszadalmas kérdésért!)

  • „nagyon nem mindegy, hogy megkapom-e a +10 CÉ-t”

    A főboss pink lunír kráni harci slansárkány ellen? Mindegy 🙂

  • Alabastor95: természetesen, hogyha valamelyik könyv nincsen meg nem kötelezünk a beszerzésére és használatára. Ha te és/vagy a csapatod világéletében KKUK-val játszott és komfortosabb az ottani statisztikákkal játszani bátran gyere olyan félelffel.

  • Pár kérdésem lenne:
    – lehet-e dzsenn pszimester (ezt kihagytátok a táblázatból)
    – bárdként lehet-e az Emlékek dalával másba plántálni képzettséget? Leírás alapján kivitelezhető…
    – mennyi pszit kapnak alapból és szintenként a pszimesterek?
    – boszorkány érzelem alapú varázslatai hatnak más fajokra is, vagy csak humanoidokra?
    – milyen szintűt kap a pszimester a siopa pszi „előnyből”
    – pszimesterként bármely diszciplínát almazhatok másra, ha ismerem az adottat, vagy van vmi megkötés bizonyos diszciplínákra?

    egyelőre ennyi, de sztem még jövök, előre is köszönöm a válaszokat!

  • Előző hosszászólásom első kérdése tárgytalan, megtaláltam a választ, viszont felmerült helyette egy újabb 😀
    Siopa előnyhöz megkapja a karakter a siopa pszit, vagy kell hozzá még valami?

  • Szerintem nyugodtan kitörölhetnétek belőle a váltottkaszt/ikerkaszt részt, mert ez így értelmetlen.
    Tegyük fel, van egy ember karakter, mondjuk egy ronin, aki harcos (szamuráj) volt, és azóta, hogy a klánját megölték, fejvadász. Ez onnan indul, hogy ember+harcos+fejvadász+2000+négy harcos szint, 1000+2000+4000+2000+641= 9641 pont, amikor még csak első szintű fejvadász, és még nincs is beleszámolva a képességek átlagának ára. Az egyetlen, ami megéri, a tolvajból harcossá leváltás, ami amúgy meg pont a tápolásról szól.

    Teljesen függetlenül, miért _kötelező_ 4. szinten leváltani váltottkasztból? Life eventje Ynev kalandozóinak csak 4. szinten lehet? 🙂

  • Ahh, valóban, csak a Dolzsah papra van írva, hogy kötelezően vált, sorry 🙂

  • Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy a Summáriumban leírt vadork kasztok mennyi pontba kerülnek a karakteralkotásnál.
    Egyébként valószínűleg saját ügyetlenségemből nem találtam e-mail címet, amire kérdéseket meg ilyesmiket lehetne küldeni. Meg tudnátok adni?

    Köszönöm!

    Tamás

  • Líthas,

    Mirt: – logikailag lehet, de nem túl etikus-szerepjátékos megközelítés. lásd még 3 manás atombomba
    – a pszi mester hasonlóan az eredeti kasztjához Tp-ből vásárolhatja meg a szintenkénti pontjait
    – boszorkány varázslatok hatnak más fajokra, csak az ME számít (Acél és Oroszlánban van egy hasonló téma erre a problematikára)
    – semmilyen előny sem jár kaszthoz kötve, olyat „kap” amit te megveszel neki
    – az Új Tekercsekben van erre egy érdemi összefoglalás, ajánlom figyelmedbe
    – a siopa előny és a többi ilyen egzotikus ösvény csak pszi-mester számára felvehető, de ez szerintem meg is van benne fogalmazva külön, vannak ilyen kasztspecifikus előnyök

    hofical: az ork énekmondó játszható az ork kasztok közül, az pedig szerepel a különleges kasztoknál is Tp igénnyel. Írhatsz az impresszumban megtalálható mail címre is, de itt is megválaszoljuk a kérdéseket.

    Bodri a Savdémon: köszi a kiegészítéseket. Chiri pszi-mester kidolgozása nem rossz, de én nem engedném ilyen formán játszani, ezért sincsen szerintem kint nálunk külön. Vagy igen?

  • „Azonban az Yneven megszokott kasztok nem illeszkednek pontosan az elképzelésekbe … van ilyen. Ezért kérdeztük és engedélyt is kaptunk, hogy az olyan képzettségeket, amelyek nem jellemzőek az elképzelt Enoszukénken (például pajzshasználat) kihúzva, azok Képzettség Pont értékét más ismeretek elsajátítására folrdíthassuk. Ez alapján az ensozukei származású karaktereknek módjuk van a nem kívánt, szükségtelennek ítélt képzettségeik helyett azonos Kp értékben más képzettségeket megtanulni, de ehhez minden esetben kérjék ki a szervezők jóváhagyását.” https://kronikak.hu/?p=3853

    Ez a szabály most is él?
    Tehát ha a tolvajomnak szeretném leadni minden mozgással kapcsolatos képzettségét és inkább szociális-pénzügyi képzettségeket vennék fel helyette (kalmár-uzsorás), akkor adhatok rá egy tervet, amit vagy elfogadtok, vagy sem? 🙂

  • Ja igen, kezdő százalékos képzettségeket is leadnék (ugrás, mászás, kötéltánc).

  • lildevil: amennyiben a karakter enoszukei és nagyon jó előtörténet érkezik hozzá időben, akkor igen.

  • És a mágiatűrésnél az asztrál/mentál külön van, vagy egyszer elég erre felvenni?

  • Katsumoto: nem, a kardművész egy elég speciális kaszt önmagában. Ajánlom figyelmedbe a hozzá választható kardművész előnyt.

  • Sziasztok!

    Tegnap elküldtem egy kérdést emailben, és még azóta nem érkezett rá válasz. Rá tudnátok nézni a dologra? A karakteralkotás szempontjából lenne lényeges.

  • Sziasztok!

    olyan kérdésem lenne, hogy kap-e a vadork bónuszt az érzékelés képességére? ugye amikor leírták, akkor még nem volt ilyen képesség, ahogyan az elfek és félelfek esetében sem, viszont határozottanjobbak az érzékszerveik, mint az embernek.

    pl, egy gnóm, aki mindösszesen 30m-es infra és ultralátással bír, kap +2 érzékelést, míg az ork, akinek 50m-es infralátásuk, mélységérzékelésük, és 8X-os szaglásuk van, semmit sem.

    nem gond, ha nem, csak gondoltam rákérdezek 🙂

    Üdv!

  • Sziasztok!

    A kronikak gmailes címre küldtem mailt kérdésekkel a karimmal kapcsolatban, de még nem válaszoltatok, rá tudnátok nézni?

    előre is köszi!

    Üdv!

  • edwardfmo :
    Véleményem szerint, ha ezt felvázolod a KM-nek akkor az ő jogköre ezt figyelembe véve könnyíteni a próbáidat. Lévén ennyi erővel igen sok faj kaphatna erre a főértékre pluszt.

    Mirt: done

  • Rendben, majd megbeszéljük. Bár hozzátenném, hogy az Új Tekercsekben megjelent mindkét faj kapott bónuszt, szóval nem elképzelhetetlen, hogy az embereknél mindenki jobb Érzékeléssel bírhatna 😀

Vélemény, hozzászólás?