localsmallAhogyan a modul előszavában is írom, a Local Heroes találkozó fontos része a magyar szerepjátékos közösségnek. Mondhatni történelmi rendezvényosorozat, ami köszönhetően annak, hogy egy egyetemi kör szervezi újból és újból a megújulás és a vérfrissítés lehetőségével kecsegtet. Mégsem emiatt volt fontos a legutóbbi, nyolcadik alkalom a számomra.

A hazai közösséget és azon belül méginkább a M.A.G.U.S. rajongók tábora önhibáján kívül (?) eléggé megosztott lett az évek során. Sokan ezt a rendezvények és találkozók mögött álló szervezőcsapatok klikkesedésével magyaráznák, azonban azok alkalomról-alkalomra bizonyítják (bizonyítjuk), hogy ez nincsen így: aktív párbeszéd, tervezés és közös munka áll a sorozatok mögött.

Így mostanra már mindennaposnak nevezhető, hogy rendszeresen látogatjuk egymás alkalmait, támogatjuk meséléssel és tapasztalatcserével. Az azonban kellemes újdonság volt a Local Heroes 8. alkalmával, hogy közös karakteralkotásunkat használták testvérrendezvényünkhöz, a Hősök Napjához hasonlóan.

Így a játékosok a megszokott keretek között, akár ugyanazon karakterükkel is játszhatnak a különböző versenyeken, sőt, elismeréseket szerezve és gyarapítva még fejlődhetnek is általa. Ez egy nagyon fontos lépés volt úgy hiszem, ami közelebbe hozza egymáshoz a sokszor különböző Ynev-képeket is.

Még tovább gyarapítva a közös munka eredményét volt szerencsém erre az alkalomra egy kalandot is írni, amit már november óta terveztem és tesztmeséltem, hogy a végső formájában annál nagyobbat üthessen a játékosok számára és a mesélők is könnyebben adhassák át a történetet. Etéren maximálisan elégedett voltam hallgatva a kalandmestereket, akik közül sokan részt is vettek a korábbi tesztmesén.

A kaland története a tavalyi Kalendárium cikksorozatunk egy gondolatát szőtte tovább és Ynev egy ritkábban mesélt országában, Yllinorban játszódott. Igyekeztünk a Novák Csanád cikkében megfogalmazott világrészt minél hívebben bemutatni a közönségnek. Remélem sikerült. A játékidőből kicsit kifutott néhány csapat, de úgy éreztem, hogy a lényeg, aminek nyomán a történet folytatódhat majd, eljutott a játékosokhoz.

A napot a Local Heroes senior körvezetője Horváth Gábor, „Fater” beszéde nyitotta meg, aki minden alkalommal hősiesen ölti magára a főszervezői palástot annak érdekében, hogy az újabb körtagoknak példát adjon ebből és hogy a játékosok is egy tapasztalt szervezőcsapat munkája gyümölcsét élvezhessék.

Ennek megfelelően volt minden asztalon ropogtatnivaló kezdésnél és érkeztek a nap folyamán legendásan nagy pizzák rendelésre. Pontozóbírók jártak körbe és a játék végig zavartalanul zajlott a Schönherz kollégium nagytermében. Idővel több körtag is feltűnt, sőt, egykori körvezetők is tiszteletüket tették Lóska Ádám és Kriston Dávid személyében.

A nap végére az összesített pontokból kialakult a végleges sorrend az eljött öt csapat között. Erősítve a rendezvény találkozó jellegét a vérmes versengéssel szemben minden csapat díjazva lett M.A.G.U.S. regényekkel. A nyertes csapat végül a KPS (Kacat, Phoenix, Savdémon) lett, akik formabontó kráni koncepciójukkal végül kivívták a pontozók elismerését is (bár az amund lovagomat biztosan hiányolták).

A találkozó tehát az utolsó pillanatban történt meghírdetése ellenére is sikeres volt. Remélem, hogy az újabb nemzedék eltanulta elődeitől azt, ami egy ilyen jóhangulatú rendezvény lebonyolításához kell és ahogy hallottam, a következő kalandot már egy ideje formálják is a körön belül. Én személy szerint kíváncsian várom és igyekszem ott lenni akkoris. Ha máshogy nem, játékosként biztosan.

A nagymester (M.A.G.U.S. kalandmodul)

Az idő kerekei lassan forognak Ynev kontinensének déli felén, azonban a felszín alatt árnyékháborúk végjátéka zajlik. A tisztogatás során azonban különös események sorozata egy szokatlan kihívás lehetőségére világít rá az arra érdemeseknek. Yllinor egy határmenti porfészkében olyan erők feszülnek egymásnak, amelyek szikrája új irányt adhat a délvidék történelmének. A VIII. Local Heroes Találkozó kalandmodulja új kor és ezzel új lehetőségek hajnalát jelöli meg. Letöltés: A nagymester és LH – A nagymester – NJK+

Beszámoló a VIII. Local Heroes Szerepjátékos Találkozóról

Vélemény, hozzászólás?