Elkészült a karakteralkotás újabb kiegészítése, most nem történtek túl nagy módosítások rajta, csupán bekerült 1-2 apróság amit szerettünk volna ha része. Célunk továbbra is a karakteralkotással, hogy egyenlő esélyeket kapjon mindenki, mindemellett egyedi karaktereket lehessen alkotni, ezért csiszolgatunk finomígtatunk mindig az előnyök/hátrányok rendszerén. Így ha bármi javasla,t észrevétel, vagy jó tanács van, azt nyugodtan hagyjátok meg kommentben.

Karakteralkotás

Az alábbi szabályokat használja mind a X. Hősök Napja tábor valamint a Regélő Főnix találkozó is.

Ahogy a írtuk is a karaktereket az alábbi címekre lehet küldeni:

Hősök Napja – vodli.jeno@gmail.com

Regélő Főnix – regelo.fonix@gmail.com

Csak, hogy nyomon lehessen követni az alábbi változások kerültek be:

  • Az Yllinori Sasok eggyel magasabb kategóriának minősülnek mint a többi harcos
  • Vérmágiához egy kis korlát
  • Titkos hagyományok előny kiegészült az Ősi vér/ Sötét vérvonal valamint Harcművész ösvények előnnyel
  • Tapasztalt előny bekerült, hogy díjjazzuk ha valaki idős karaktert akar hozni
  • Hirhedt nagy hátrány bekerült a listába, mert nem mindenki szeret hős lovagokat játszani

Jó olvasgatást és szemezgetést kívánok mindenkinek.

Karakteralkotás

11 thoughts on “Karakteralkotás

  • Sziasztok!

    Örülök, hogy tovább fejlesztitek a karakteralkotást, és tetszik, amerre halad. Egy dolog mellett azért nem mehetek el, és ez a Harcművész ösvények előny.
    Eddig ugyebár csak felvettük, hiszen egy irányzatot ingyen megkap a kaszt. A többiért pedig 8 (16) kp-t fizetni kell. Ez nagyon jól jött, hiszen szegény hm-nek harcértékei a béka hátsója alatt voltak. Ezzel meg legalább egy fegyverhasználat Af szintjére került. A kardművész még mindig bármikor lekörözi 5. szinttől, az mf bónuszával (+5/10/10).
    A stílusokat behelyezve nagy előnybe még inkább rossz helyzetbe hoztátok őket, mert most már nagyon értékes előnyt kell felvenni azért, hogy elérje az eddigi állapotot, ráadásul csak egyszer veheti fel, ha jól értem. Ezzel szemben a kardművész az eddigi magas értékeihez kapott bónuszt.

    Az én javaslatom az lenne, hogy a harcművészek továbbra is előny felvétele nélkül kapjanak egy stílust, és kp-ból vehessék a többit.
    Előnynek pedig kapjanak olyasmit, hogy nekik nem kell közelkerüléshez próbákat dobni, és elszenvedni egy megelőző támadást. Vagy a már ismert stílushoz mágiahasználat mf 10 manapontját, hadd lőjön el 1-1 elemi mágiát.

    A lényeg, hogy előnyt adjatok, mint a többi kasztnak, ne meglévő dolgokat helyezzetek bele, hogy még azért is fizetni kelljen.

    Köszi,
    Kálmán

  • Messor, rossz megfogalmazás, természetesen ez azt jelenti, hogy a harcművész választhat még egy ösvényt magának ingyen. Tehát az eddigi egy alap ösvény továbbra is jár, és ezen felül kap még egyet az előnnyel. A megfogalmazáson javítottam, hogy egyértelműbb legyen, köszi a jelzést, a fentiek pedig jó ötletek, majd jól átbeszéljük aztán, lehet átalakítjuk legközelebb a kardművész előny csomagjához hasonlóan 🙂

  • Áh, így már értem, tehát gyakorlatilag 8 (tűz esetén 16) kp-t válthat ki a harcművész ezzel az előnnyel. Jobban hangzik, bár én akkor imádnám ezt az előnyt, ha az összes stílust megkapnám, és az értékek maximumai számítanának. 😀 Persze így is okés.

    Még egy érdekes-hasznos előny: másra is tudod alkalmazni a tetszhalált, viszont csak olyan hm képes felébreszteni belőle, aki szintén rendelkezik ezzel az előnnyel. 🙂

  • Üdv!

    Kérdésem: Karakteralkotás során a HM/szint, Fp/szint, Kp/szint-et minden kaszt megkapja 1. szinten is?

  • Üdv!

    Azt már lehet tudni, hogy hol fog játszódni a modul (a karakterek előtörténete miatt fontos)?

  • Melyik? A Regélő Főnix vagy a Hősök Napja kaland?

  • Ahoy,

    lobelt: Északi Városállamok lesz a helyszín. A hozzá tartozó hangulatkeltő novella hétfőn várható és abban több támpont is lesz majd.

  • A Hangulatkeltő és a helyszín stimmel. De melyik évben kezdődik a történet? Ez az előtörténet megírásához fontos „adalék” lenne. Lehet, hogy elkerülte volna a figyelmem, vagy tényleg nem esett szó róla?

  • Hello,

    Ugye követi a már megszokott hagyományt amit a Krónikak.hu és a Hősök Napja. Ennek értelmében ugyan úgy halad az idő mint a mi világunkban szóval 3717.

Vélemény, hozzászólás?