Líthas Kalandozók és Kalandmesterek, 

Lezárult hát rendezvények tekintetében a 25. éves jubileumi M.A.G.U.S szerepjátékos találkozók sora a Krónikák.hu-n. Debrecenben, decemberben második alkalommal került megrendezésre a Regélő Főnix találkozó. Ünnepi hangulat és jókedv jellemezte a jelenlévőket amiben nagy mértékben hozzájárult a szervezői munka és, hogy ismét messziről jött rég nem látott barátokkal ülhettünk le egy asztalhoz közös hobbinknak hódolni ( Bár a folyamatos utánpótlással a forró tea ezen a hideg napon is is hozzá járult az otthonos közeghez).

Ez alá a bejegyzés alá várjuk minden kedves résztvevő véleményét a rendezvény és a kalandmodul tekintetében is. 

Következzen a rendezvény kalandmodulja ami hivatalosan is nyitánya volt a közös M.A.G.U.S. világunk jelenét képező, Morgena felemelkedéséről szóló regéknek. Raoul Renier és Jan van den Boomen nyomdokaiban járva kívánunk tisztelegni a régi karaktereik és történeteik előtt.  Az Ishidu: Küldöttek kalandban Psz. 3718 telén járunk az Északi Városállamokban, a történelmet felforgató események középpontjában és a kalandozók olyan kihívással és szereplőkkel találkozhatnak amelyek reméljük méltóak az egykori világteremtő művekhez. LETÖLTÉS: Küldöttek

„Ami tűzzel kezdődött el

nem mindig kell, hogy

hamvakkal folytatódjon.

Szél repíti a füstöt és mese a lelket.”

 

Üdvözlettel,

a Regélő Főnix klub csapata

II. Regélő Főnix szerepjátékos találkozó innen és túl és egy kalandmodul

9 thoughts on “II. Regélő Főnix szerepjátékos találkozó innen és túl és egy kalandmodul

  • A modult magát imádtam. Elsőnek azt hittem, hogy egy „Who done it?” storyt fogunk kapni, hogy az első reggelen találunk egy hullát és ki kell nyomozni, hogy ki tehette az erkölcstelen tettet. Ami hozzá teszem nem lett volna egy rossz kaland de felteszem sokan játszottak már olyat. Emellett az a jó kis Hateful Eight hangulat végig átjött. Aztán mégis meglepett a story. Nekem tetszett rendkívül. így utólag átolvasgatva látom, hogy mennyire a mesélőre voltak bízva a történtek. Bahamut előző este szerettette meg velem az árnyvadászok illetve kultuszukat, aminek és persze a modulnak hála, jövőévtől árnyvadászt fogok hozni rendezvény-életút karakternek. Sajnos a modulunkat alig tudtuk, csak nagyon gyorsítva befejezni a Rendezvény helyszínének üzemeltetője miatt, mert hülye, de élveztem a játékot.

  • Meg jártuk a keleti vegeket, jöttünk láttunk hősök lettünk!
    Külön nehezítette a mesélést hogy kisebb megfázásnak hála a hangom folyamatosan megprobalt elmenni, de Dottya arany kezeinek és a forró teának köszönhetően valahogy helyben tudtuk tartani estig, köszönöm a csapatom nak a jatekot és a türelmet, nagyszerűen szórakoztam, a kockaim nevében pedig itt kérek elnézést dehat sok év tréningje és edzése van ebben az eredményben, hogy nem nagyon akarnak 80 alá gurulni 😀
    Szép munka volt a találkozó megszervezése, és úgy gondolom méltó zárása ennek a nem rövid de annál dicsőbb jubileumi évnek!
    Végül csak egy vicces mondatot emelnek ki,amit egy játékosok mondott és ami jól mutatja, hogy miért is szeretem ennyire ezt a hobbit és, hogy miért is tartok csodálatosnak minden rendezvenyt:
    „Eljöttünk Székesfehérvárról Debrecenbe, hogy egy Szekszárdi meséljen nekünk!”

    Oh és ne feledjetek:

    Örökké akartok élni?!

  • Számomra is jól végződött az esztendő, ugyanis a sok ismerős arc ellenére megint csak olyanoknak mesélhettem, akiknek már régóta akartam, csak még nem nyílt módom. Hamar kiderült, hogy hasonló véleményen vannak, és ez biztató. Remélem, a szócséplésem ellenére is jó kalauzuk voltam, és azt is, hogy hamarosan a legkedvesebb játékomban is feltűnnek majd. Egy élmény volt, köszönöm. 🙂 Andor barátom rendkívül nagy mesélői szabadságot biztosító, megfeszített kutatómunka árán megszületett, a közelgő karácsonyt idéző kalandmoduljának lapjain klasszikus, méltán rettegett szervezetek és ellenfelek vonultak fel, illetve ikonikus regényhősök további, meg nem énekelt, homályba burkolózó életeseményeire derült fény, a gyilkos, „retró” hangulat pedig minden asztalnál a tetőfokára hágott. Olyan se volt még, hogy a rendezvény helyszínén elkezdett történetem egy kocsiban, majd egy tömött MegDagadszban folytatódjon, de az éhség nagy úr. Dottyát pedig fáradhatatlan serénykedése miatt a legritkább walesi aranyba kellene önteni.

  • Ahoy,

    nehéz szavakba önteni mennyi elégedett vagyok és örültem a kalandnak. Ez itt egy több mint másfél évtizedes tervezet megvalósulása volt. Méltóképpen azokhoz az alkotókhoz és játékosokhoz, mesélőkhöz akik anno beszélgettek róla és tervezték hogy mi lesz ha eljutunk ide a kronológiában. Elértük.

    A szervezés szerintem remek volt, pontos és folyamatos. A tea gyakorlatilag életmentő volt úgy láttam és a helyszín szabta kényelmetlen időkeretet is abszolválni tudták a tapasztalatukkal. Egyszer úgyis fel kellett állni az asztaltól.

    A csapatom a Tömött Erszény Társasága lehengerő előtörténettel érkezett és játék közben is voltak olyan mozzanatok ahol több játékos is kiemelkedő volt szerepjátékos tekintetben. Sajnos nem volt mód a játék utáni levezetésre velük közösen, csak remélni tudom, hogy jól (is) érezték magukat.

    Külön kiemelném a rendezvényen felüli vendéglátását a szervezőknek amivel a messziről jött kalandmestereket fogadták, nagyon baráti, mondhatni testvéries volt a hangulat mindkét este. Köszönöm nekik és mindenkinek aki hozzájárult a jubileum ünnepé avatásához.

  • Hali!
    Micsoda esemény és élménydús az év vége. Jobbnál jobb kalandok és rendezvények! Úgy gondolom ez a rendezvény méltó befejezése az évnek. A stervezés kiválló volt, köszönet érte! Az csak pici árnyékot vetett az egészre, hogy a helyszin tulaja véget vetett szórakozásunknak, de ez nem szegte kedvünket hiszen szeretünk árnyékban harcolni 🙂 Mi is az udvaron fejeztük be a végső monológgal, de addigra a kaland befejezése már meg volt tervezve.
    Jól éreztük magunkat! Köszönet a kiválló szervezésért, a tényleg életmentő teáért és a remek kalandért!
    Szerintem még visszatérünk! 🙂

  • Üdv,
    Élveztem nagyon a Kalandot, bár szegény karakteremre rájárt a rúd (Bár ez a saját szerencsétlensége), viszont érdekes és színes karakterekkel futottunk össze benne, szépen összerakott modul volt.
    Jó volt a szervezés, a forró tea és kávé kiváló kellékek voltak egy ilyen hideg napon.
    Az első Regélő Főnix találkozó is igazán kivételes volt és értékes tapasztalatokkal lettem ott gazdagabb, viszont a mostani 2. találkozó is több fejlesztésen esett át, még több új tapasztalattal gazdagítva szerény személyemet.
    Szomorú volt, hogy a helyszínt ily korán ott kellett hagyni és többek még be sem fejezték vagy siettetni kellett. Várom a következő Főnix Találkozót és persze az új kalandot.
    Emellett köszönöm a szervezőinknek a sok munkát!

  • Üdv a népeknek! Ismét csak gratulálni tudok a rendezvényhez, a sok nehézség ellenére sikerült hoznia a regélő főnix csapatának a (gondolom) kitűzött minőséget. Az egész hétvége kellemes volt, kivéve a hideg amit még a város szépsége sem tudott teljesen feledtetni… no de erre való az alkohol. A rendezvényen volt 4 játékos akik valahogy tudatukon kívül, számomra alkottak karaktereket, és csak remélni tudom h hasonló jó élményekkel tudtam szolgálni számukra a mesélésemmel mint ők a full goblin bárd csapattal, akikkel bemutatták szerintem nagyon jól h ez a néha túlkomedizált faj, csupán külső szemlélőknek bugyuta s ők saját logikájukkal komolyan veszik a… talán csak saját céljaikat, és jól teljesítették a kalandot annak nehézségein, problémáin könnyen túllendülve. Egyszóval köszönöm hogy részt vehettem ismét a rendezvényen.

  • Imádtam. Bár a kalandot sajnos csak narratívan tudtuk befejezni, s kicsit kapkodott lett, de végre eljutottunk Keletvégre mind Nyugatrévből, Középföldéről és a dél-keleti Zsáklakból is. Jó volt találkozni mindenkivel, s ezt élvezem a legjobban. See you next time! 😉

  • Ja, s külön bónusz, hogy az önkéntelen városnézés által lekésett vonatjárat miatti kényszerű várakozás az állomáson egy könyvárus mellett egy remek vételű Fejvadász Kódexet (SW) fialt (4500 helyett 500 Ft! ). Hála Nova szemfülességének. Hozzunk ki mindent az adott helyzetből, egy próbát megér… 😉

Vélemény, hozzászólás?