“Annyi csillag van az égen,

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én …”

– Cloud Boohen

***

Líthas,

az esős évszak beköszöntével is számíthattok arra, hogy a soronkövetkező és hagyományos találkozónk megrendezésre kerül. Az idei már a huszonkettedik lesz a sorban, melynek időpontja  2019. november 23. A Krónikák.hu idei eseményeinek évzárója is lesz ez az alkalom, így (bár kivételesen semmi születésnap, kerek évforduló nem tartozik hozzá) igyekszünk minden túlünk telhetőt megtenni az ünnepi hangulatért (ejtsd: készülünk meglepetéssel, meglepetésekkel, meg amúgy is … szoktunk).

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd. (8:30-8-45-ig szokás szerint a Boráros téri HÉV megállóban várjuk azokat, akik nem tudják, hogy hová is kell menni és közösen alkotunk Karavánt a rendezvény helyszínéig)

A VILÁGRÓL: P.sz. 3719

„Új időszakba léptünk Ynev világán (P.sz. 3719) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecséltek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.”

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

„Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.”

Délen Pyarron saját belső viszályait vívja a jővő nagy kérdéseit illetően és egy újabb nomádjárást nyög keleti határain, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ront’e Rone gróf elhíresült roxeni jóslatának pedig még nem teljesült be minden sora, hogy a Nyolcadkor fordulója készen érje a Kalandok Kontinensét…

A KALANDRÓL: Fekecs Máté (Komattre) és Szilágyi János (Amund)

Ahogy egy személy életútjának fontosabb állomásainál, úgy a világ alakulásának keresztútjainál is vannak döntések, melyek meghatározzák a sorsot az istenektől és a nagyhatalmaktól függetlenül. A M.A.G.U.S. jelenében játszódó történet  (hogyha úgy akarjátok) a kontinens több pontját is összeköti majd sorsok és különleges élethelyzetek révén. Ha pedig az idő és körülmények engedik, akkor lehetőség lesz egy Titkos Küldetés teljesítésére is (mely nem elvárt, és nem is kötelező). A modul (írásának) újszerű megközelítése mellett a két veterán Kalandmester munkáját Góczi Noémi személyes hangvételű illusztrációi díszítik majd (melyek közül több már el is készült). A tesztmesék már folyamatban vannak, a tervek szerint három is lesz a nagy alkalomig. Több hangulatkeltő is várható a modul különböző háttereit lefestendő. Reméljük elnyerik majd tetszéseteket.

A KARAKTERALKOTÁSRÓL: DICSŐSÉGPONTOK RENDSZERE

Október 2-től várható a végleges kiírás a karakteralkotás módjával kapcsolatban, de az fontos eleme és már ezen a pontos is szeretnénk elmondani, hogy MINDEN CSAPATTÓL szeretnénk kérni, hogy a saját karaktereiken és előtörténetükön felül, képzeljenek el/alkossanak meg/nevezzenek ki egy olyan, az Inkvizítorok Szövetségéhez tartozó ügynököt/papot/inkvzítort amellyel a csapat korábban már kapcsolatba került, dolgozott együtt és bízik benne, szokott és hajlandó küldetést elvállalni tőle. Cserébe megígérjük, hogy nem árulja el a csapatot. Tényleg nem.

1. Megjegyzés: ez azt is jelenti természetesen, hogy a csapat szellemisége és beállítottsága NEM LEHET ellentétes az Inkvizítorok Szövetségéével és kérjük ez alapján megalkotni a csapatokat, karaktereket, célokat. 2. Megjegyzés: az Inkvizítorok Szövetsége NEM AZONOS a Pyarroni Inkvizícióval (pyar) és az Inkvizítorok Titkos Társaságával (shadoni).

REGISZTRÁCIÓRÓL:

Az idei rendezvényre ismét többlépcsős jelentkezés lesz, ahogy a korábbi években is volt. Ennek fokai a következőképpen alakulnak majd:

  1. Októbertől a honlapon megnyíló JELENTKEZÉS menüpont alatt tudtok jelentkezni 4-6 fős csapatokként, megadva a kapcsolattartó (csapatvezető) elérhetőségét és a játékosok létszámát, nevét. Ezeken az adatokon a későbbiekben csak a szervezők felé küldött levéllel (gulandro@gmail.com) tudtok változtatni.
  2. A részvételi díj 3000 Ft/fő. Kérjük a játékosokat, hogy egyben, csapatszinten igyekezzenek utalni a könnyebb visszakereshetőség végett és a csapatnevüket írják be a közlemény rovatba is. A cím, amire a befizetéseket várjuk: Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005
  3. A karakteralkotás folyamatán végigmenve elkészített karakterlapok és előtörténetek együttes, csapatszintű elküldésével hasonlóan a szervezőknek levélben (gulandro@gmail.com) , mely után a karakterek átnézésre és elbírálásra kerülnek, hogy megfelelnek-e a karakteralkotás kívánalmainak
  4. Amennyiben mindezek megtörténtek a regisztrációs határidő előtt (november 9-ig) akkor a csapat jelentkezése teljesnek tekinthető és a csapat elnevezése felkerül egy külön bejegyzésbe a Regisztrált Csapatok Listájára.

Fontos, hogy a találkozón a kényelmes játék biztosítására és a helyszín befogadását figyelembe véve 22 csapatot tudunk fogadni ezen a rendezvényen. Amennyiben ennél többen is jelentkeznétek, akkor azok a csapatok várólistára kerülnek, ameddig nem tudjuk biztosítani a fogadásukat.

Erről a honlapon, a Facebook oldalon és a csapatvezetőként megadott személy elérhetőségein (e-mail) is igyekszünk tájékoztatni mindenkit időben. Hogyha egy csapatvezetőként megjelölt személy nem érhető el és nem jelentkezik akkor a csapat elesik a részvétel lehetőségétől.

Minden további kéréssel és kérdéssel (pl. különleges étkezési szokások, vakvezető kutya és vendég fogadása) ugyanúgy érdemes keresni bizalommal a szervezőket (gulandro@gmail.com).

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu és az Elveszett Mesék társasága

XXII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

5 thoughts on “XXII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

  • Szép napot kalandozók!
    A kérdésem az lenne,hogy mi az a jellem ami még elviselhető az inkvizíció „kényeskedő” urainak? ☺ Illetve hogy a kapcsolat inkvizítor ügynök milyen behatóan ismeri a csapatot? Titkokra,titkolózásra van e lehetőség? A választ előre is köszönöm.

  • Ahoy,

    Favago: jellem tekintetében nincsen megkötés, ami a játékos karakternek csak választható az mind játszik (kivétel természetesen ami nem, a démoni). Hogyha valakivel dolgozik és dolgoztat és egyébként az Inkvizíció akkor bizony mindent jól tudnak rólatok, nincs kecmec és rejtett eretnekség.

  • Érdeklődnék, hogy az inkvizitorr a dicsoseg pontok rendszere alapjan (mondjuk az elotortenet alapu, mert az a szimpi) kell megalkotni 4 Tsz-re?

  • Ahoy,

    anárion: nem szükséges játktechnikailag kidolgozni őt (magasabb szintje miatt a karakteralkotásokból nem is lehetne), de a csapat közösen elküldött előtörténetében szerepeljen mindenféleképpen névvel, leírással, csapathoz való kapcsolódásával.

  • A RENDEZVÉNY BETELT! KÉRJÜK, HOGY MÁR NE ADJATOK LE JELENTKEZÉST, ILLETVE NE INDÍTSATOK EL BEFIZETÉSEKET. AZ EDDIG JELENTKEZETTEKET LEVÉLBEN ÉRTESÍTJÜK A TOVÁBBIAKRÓL.

Vélemény, hozzászólás?