„Mivel egy játék kapcsán előkerültek, s most itt az ünnepek között volt némi időm, kidolgoztam a Befogók társaságát egy afféle mini-kiegészítőként P.sz. 3720-ra. Sok minden változott 3716 óta, ugyanakkor sok minden maradt a régi. Eredetileg csak az NJK-kat terveztem kidolgozni „itthonra”, de ha már annyi időt meg energiát beleöltem, írtam köréjük egy ilyen kis kiegészítőcskét.”

Novák Róbert, mostmár mondható, hogy visszatérő cikkírónk is, aki mind játékosként, mind táboraink rendszeres mesélőjeként kitüntette magát korábbi verse és formabontó világleíró cikke után újabb különlegességet osztott meg velünk nemrég, konkrétan a méltán népszerű Befogók című kalandjához tartozó NJK csapat aktualizált és részletesen kidolgozott függelékét.

Az ebben megfogalmazott karakterek egyrészt értékes betekintést engednek az ő otthoni játékainak világába és hangulatába, másrészt olyan (a tőle megszokott) alapossággal és részletességgel taglalja választott eszközeik, taktikájuk és stratégiájuk sokszínűségét, amiről úgy gondolom, hogy sok Kalandmesternek segítség, ötletadó és példa lehet, de játékosként sem elhanyagolható olvasmány. Ajánljuk nektek jó szívvel tehát..

„Ez egy rövid kis kiegészítő, ami 2016-os Befogók kalandmodul utóélete kapcsán született meg, azzal együtt használható igazán jól. Nem akar semmi világmegváltó dolgot, csak az adott kalandban szereplő Befogók társaságát aktualizálni P.sz. 3720-ra, bemutatni az aktuális tagokat NJK-ként statisztikákkal és játéktechnikai dolgokkal. Mesélőként én szoktam használni őket, a világom részét képezik, s azért készítettem el őket ilyen formában, mert gondoltam hátha akadna más is, aki a világa részévé tenné. Az NJK-kat bármilyen kalandhoz fel lehet használni belőle szövetségesnek vagy ellenfélnek, s talán a kiegészítő végigolvasása ötleteket szül ilyen témájú kalandokhoz is.” – Lord Nova

LETÖLTÉS: Befogók (3720)

Nova: Befogók (kalandkiegészítés)

Vélemény, hozzászólás?