“Annyi csillag van az égen,

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én …”

– Cloud Boohen

***

Líthas,

az új esztendőbe lépve sem pihenhetnek kardjaink és varázskönyvünk. Ennek jegyében következő közös kalandunk 2020. március 21-én lesz esedékes. Ehhez kapcsolódóan már ki is írtunk egy kérdőívet, hogy mind a mostani, mind jövőbeli alkalmaink méltóak legyen az eddig közösen megtett utazásunkhoz. Izgatottan várjuk és készülünk, abban a reményben, hogy a huszonharmadik alkalom a számmisztika szerinti mágikus tulajdonsággal is feltöltse ezt az egyszeri alkalmat.

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd. (8:30-8-45-ig szokás szerint a Boráros téri HÉV megállóban várjuk azokat, akik nem tudják, hogy hová is kell menni és közösen alkotunk Karavánt a rendezvény helyszínéig)

A VILÁGRÓL: P.sz. 3720

“Új időszakba léptünk Ynev világán (részletesen P.sz. 3719-ről) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecséltek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.”

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

“Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.”

Délen Pyarron saját belső viszályait vívja a jővő nagy kérdéseit illetően és egy újabb nomádjárást nyög keleti határain, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ront’e Rone gróf elhíresült roxeni jóslatának pedig még nem teljesült be minden sora, hogy a Nyolcadkor fordulója készen érje a Kalandok Kontinensét…

KALANDRÓL

A kalandmodult ezalkalommal veterán mesélőtársunk, Cyrgaan jegyzi majd, akit M.A.G.U.S. szerzőként Jace Brennan-ként is ismerhettek vagy a Dartoniták aktív társaságából. Terve szerint egy sötétebb, kihívásokkal és morális döntésekkel megspékelt újszerű kaland készül műhelyében, amire nagyon kíváncsiak vagyunk és nagyon jónak ígérkezik.

KARAKTERALKOTÁSRÓL

Lezárva a tavalyi esztendőt az idei rendezvényünkön az Előtörténet Alapú Karakteralkotás egy újabb, frissített verzióját fogjuk használni, amelyben a korábbi karaktereket is kérjük majd újraalkotni és – számolni. A 2019-ben összegyűjtött Dicsőségpontok nullázódnak! Igyekeztünk a tavaly összegyűjtött tapasztalatokkal és véleményekkel kiegészíteni és bővíteni a karakteralkotást, amit február elején ti magatok is megismerhettek majd.

REGISZTRÁCIÓRÓL

Az idei rendezvényre ismét többlépcsős jelentkezés lesz, ahogy a korábbi években is volt. Ennek lépcsői a következőképpen alakulnak:

1. Február 10-től a honlapon megnyíló JELENTKEZÉS menüpont alatt tudtok jelentkezni 4-6 fős csapatokként, megadva a kapcsolattartó (csapatvezető) elérhetőségét és a játékosok létszámát, nevét. Ezeken az adatokon a későbbiekben csak a szervezők felé küldött levéllel (gulandro@gmail.com) tudtok változtatni.
2. A részvételi díj (3000 Ft/fő) utalása. Kérjük a játékosokat, hogy egyben, csapatszinten igyekezzenek utalni a könnyebb visszakereshetőség végett és a csapatnevüket írják be a közlemény rovatba is. A cím, amire a befizetéseket várjuk: Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005
3. A karakteralkotás folyamatán végigmenve elkészített karakterlapok és előtörténetek és egy a karakteralkotással együtt felkerülő űrlap együttes, csapatszintű elküldésével hasonlóan a szervezőknek levélben (gulandro@gmail.com) , mely után a karakterek átnézésre és elbírálásra kerülnek, hogy megfelelnek-e a karakteralkotás kívánalmainak
4. Amennyiben mindezek megtörténtek a regisztrációs határidő előtt (február 26-ig) akkor a csapat jelentkezése teljesnek tekinthető és a csapat elnevezése felkerül egy külön bejegyzésbe a Regisztrált Csapatok Listájára.

Fontos, hogy a találkozón a kényelmes játék biztosítására és a helyszín befogadását figyelembe véve 23 csapatot tudunk fogadni ezen a rendezvényen. Amennyiben ennél többen is jelentkeznétek és a második lépcsőnél elérjük a huszonhárom jelentkezést, akkor az azon felüli csapatok várólistára kerülnek, ameddig nem tudjuk biztosítani a fogadásukat.

Erről a honlapon, a Facebook  eseménynél és a csapatvezetőként megadott személy elérhetőségein (e-mail) is igyekszünk tájékoztatni mindenkit időben. Hogyha egy csapatvezetőként megjelölt személy nem érhető el és nem jelentkezik akkor a csapat elesik a részvétel lehetőségétől.

Minden további kéréssel és kérdéssel (pl. különleges étkezési szokások, vakvezető kutya és vendég fogadása) ugyanúgy érdemes keresni bizalommal a szervezőket (gulandro@gmail.com). Ugyanitt várjuk Kalandmesterek jelentkezését is, akik kipróbálnák magukat egy ilyen alkalommal rendezvényen.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu és az Elveszett Mesék társasága

XXIII. KalandorKrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

20 thoughts on “XXIII. KalandorKrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

 • Üdv!
  Ezt most írjátok ki,hogy 2019 dp.k nullázódnak? Ha előbb tudjuk akkor elköltjük a 18. versenyre.
  Másik kérdés.A jelenlegi karaktereinket szerettük volna tovább vinni versenyeken és most azt is újat kell kidolgozni?
  Varjuk a marciust azért 🙂

 • Ahoy,

  csuhaj: így igaz. A 18. verseny elég rég volt. Láttuk ’19-ben, hogy változtatni fogunk a DP-k felhasználásán és rendszerén, hogy átláthatóbb és számunkra is könnyebben jegyezhető legyen ezért később tervezzük a visszahozatalát természetesen új módon. Ennek megfelelően a karakteralkotást is igyekszünk úgy átalakítani, hogy a tavalyi erények ne vesszenek el azoknak, akik játszották az adott kalandokat és ne kerüljenek hátrányba azok sem, akik esetleg nem.

 • Annyit fűznék még hozzá, hogy lehet a honlapon leírva csak most van, de a múltkori rendezvényen elhangzott a nullázás ténye, közeledte. Kétszer is, ha nem csak az emlékezetem. De egyszer teljesen biztosan, a rendezvény végén, a nagy tömeg előtt.

 • Üdv!

  Tudom, még pont két hónap van a találkozóig, így talán korai, de azért puszta érdeklődésből feltennék néhány kérdést.
  1.: Ez a frissített, átalakított Előtörténet Alapú Karakteralkotás mikorra várható?
  2.: Ez a karakteralkotás csak erre a találkozóra szól majd? Tehát a társrendezvényeknek és a nyári tábornak külön karakteralkotása lesz, vagy ez lesz általános érvényű, mint anno volt a Tetemre Hívás 2.9 majd 3.0? Vagy az lesz, mint 2019-ben, hogy van minden eseményre új karakteralkotás, de lehet hozni másik szerint is?
  3.: A kalandról lehet esetleg tudni azokat az alap információkat, mint pl kezdő helyszín és időpont, illetve hogy van-e megkötés karakterek terén? (Mint ahogy a Hieda-összeesküvésnél volt, hogy P.sz. 3719, Erion, és Inkvizítorok Szövetsége).

  Tisztelettel: Nova

 • Líthas,

  Nova: igen, korai.
  1. Február elején.
  2. Ez a karakteralkotás erre a találkozóra vonatkozik, hogy később hol és miként alkalmazható az évben sok mindentől függ.
  3. P.sz. 3720, Észak-Ynev

  üdvözlettel:
  Gulandro

 • A Hősök Napja nevében annyit tudok mondani, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a korábban játszott karakterek (mint pl a XXIII. KalandorKrónikák) továbbhozatalára lesz lehetőség!

 • 1 nagyon fontos kérdést tennék fel a szervezők felé.
  Kezd durvulni ez a korona vírusos baromság.Nem merült fel bennetek hogy későbbre kéne halasztani a versenyt?A csapatok megvannak ugy is es a befizetések is.Sok családos vagy olyan ember akinek idős vagy beteg valakije szerintem nem fog elmenni.Sokan leszünk kis helyen…kérlek válaszoljatok mielőbb.

 • Ahoy,

  csuhaj: a rendezvény a meghírdetett módon meg lesz tartva. Eltolni éppen a helyzet fokozódása miatt nem toljuk el. Sokan és sokat tesznek és tettek azért, hogy legyen. Mindenkinek a saját, felelős belátására bízzuk a részvételt és igyekszünk a lehető legnagyobb körültekintéssel eljárni.

 • Kicsit anomaliát érzek ebben.A helyzet fokozódása miatt nem toljátok el?
  Igen megértem amit írsz,de hidd el hogy aki befizeti a díjat és szabit vesz ki vagy gyerkőceit megoldja arra a napra az is sokat tesz azért hogy részt vehessen ilyen rendezvényen.
  Ahogy egy szolgáltatást nyujtó rendezvény szervezőnek is a felelős belátásában bízunk többen is.
  Még egy kérdés.Aki nem megy el,mert mondjuk felelős felnőtt ember és azt hallani mindenhol hogy sok ember-kis helyen dolgokat kerüljék az vissza kapja pénzét?
  Ne haragudjatok de volt mar pelda hogy toltatok a versenyen mas dolog miatt.

 • Sziasztok,

  A mai hírek alapján:
  „100 főnél nagyobb beltéri, 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják; ez gyárakra, munkahelyekre, éttermekre és bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, de szórakozóhelyekre, mozira és színházakra igen, nem számít, hány néző van.”

  Ennek fényében mi a felállás?

  Üdv,
  Kyrg

 • Igen tudom,de szerintem nem panik keltes volt a kerdesem akkor 😉
  Mara ez fixalodott ahogy elnezem.
  Akkor sem ertettem ezt a minden aron megtartjuk dolgot….

 • Ahoy,

  Kyrg: változatlan, ahogy a levélben is írtuk péntekig várjuk a visszajelzést, hogy pontosan hány fóvel is számolunk pontosan és onnan lépünk tovább, az alternatíva ismert. Nem hozunk döntéseket percről percre érkező hírek alapján hírtelen.

 • Mar elrendeltek….Ez nem percről-percre változó hirek.
  Szerintem felelőtlenség megtartani akar csak 50 fővel is.

 • csuhaj: a szervezők dolgoznak az ügyön, és a csapatok felelős döntésére bízzák első körben a helyzetet… mindenki nyilatkozik péntekig, nem kell annyira előre rohanni… aztán lesz döntés is a kialakult helyzet és az egyes csapatok válaszai alapján.

 • Nem fér a fejembe hogy ezen mit kell döntögetni ne haragudj.
  Azt hogy a csapatok döntésére bízzák ki megy el,a felellőséget akarják átpasszolni.Én eddig azt hittem hogy ez egy baráti társaság és a szerepjáték ujjá élesztése a lényeg.Most nem úgy tűnik…
  Egyszerűbb és barátibb cselekedet lett volna ha szerda estere nyilatkoztak volna hogy mikorra tolódik verseny.
  Csalódásomat jogom van leírni gondolom….

 • Nincs felelősség tolva senkire, és irigyellek, hogy szerinted ilyen egyszerű ez a kérdés de nem az. Legyél egy kis türelemmel, ha neked ez így semmifelekeppen nem fér bele ehhez jogod van. A részleteket pedig e-mailben megkapta minden csapat vezetője, hogy ha így döntötök abban mindent megtaláltok.
  Vagy a kérdések oka prózaibb és egy picit önzőbb és csak attól félsz hogy ha találunk rá módot, hogy rendben megtartsuk a rendezvényt de nem jösz akkor kimaradsz valamiből?
  A szerepjátékot pedig nem kell ujraeleszteni, köszöni szépen jól van!

 • ” Egyszerűbb és barátibb cselekedet lett volna ha szerda estere nyilatkoztak volna hogy mikorra tolódik verseny. ” – Ezt mégis honnan tudnák, ha így döntöttek volna, csuhaj?
  Jelenleg ennyit tudni:
  – 100 fő feletti létszámmal elvileg nem lehet megtartani (a mozik is ezért próbálnának trükközni a max 99 nézővel – mai hír)
  – arról sehol nincs szó, hogy pontosan meddig, mert nem tudni, ez kevéssé jól kalkulálható dolog
  – ezért maximum határozatlan ideig lehetne elhalasztani, most nem lehet kitűzni másik dátumot helyette

  Nyilván nem könnyű ez a helyzet sem szervezői, sem játékosi oldalról. Inkább meg kellene próbálni megértéssel fordulni a másik fél gondjai felé.

 • Ezt most komolyan irtad hogy attól félek valahogy megtartjátok de én nem tudok rá elmenni?
  Es tartom a véleményemhez magamat:Ezt a rendezvényt ugyanúgy halasztani vagy lemondani kellett volna mint sok mas hasonlót az elmúlt napokban.
  Sok sikert a továbbiakban nektek….

Vélemény, hozzászólás?