“Annyi csillag van az égen,

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én …”

– Cloud Boohen

***

Líthas,

az új esztendőbe lépve sem pihenhetnek kardjaink és varázskönyvünk. Ennek jegyében következő közös kalandunk 2020. március 21-én lesz esedékes. Ehhez kapcsolódóan már ki is írtunk egy kérdőívet, hogy mind a mostani, mind jövőbeli alkalmaink méltóak legyen az eddig közösen megtett utazásunkhoz. Izgatottan várjuk és készülünk, abban a reményben, hogy a huszonharmadik alkalom a számmisztika szerinti mágikus tulajdonsággal is feltöltse ezt az egyszeri alkalmat.

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd. (8:30-8-45-ig szokás szerint a Boráros téri HÉV megállóban várjuk azokat, akik nem tudják, hogy hová is kell menni és közösen alkotunk Karavánt a rendezvény helyszínéig)

A VILÁGRÓL: P.sz. 3720

“Új időszakba léptünk Ynev világán (részletesen P.sz. 3719-ről) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecséltek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.”

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

“Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.”

Délen Pyarron saját belső viszályait vívja a jővő nagy kérdéseit illetően és egy újabb nomádjárást nyög keleti határain, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ront’e Rone gróf elhíresült roxeni jóslatának pedig még nem teljesült be minden sora, hogy a Nyolcadkor fordulója készen érje a Kalandok Kontinensét…

KALANDRÓL

A kalandmodult ezalkalommal veterán mesélőtársunk, Cyrgaan jegyzi majd, akit M.A.G.U.S. szerzőként Jace Brennan-ként is ismerhettek vagy a Dartoniták aktív társaságából. Terve szerint egy sötétebb, kihívásokkal és morális döntésekkel megspékelt újszerű kaland készül műhelyében, amire nagyon kíváncsiak vagyunk és nagyon jónak ígérkezik.

KARAKTERALKOTÁSRÓL

Lezárva a tavalyi esztendőt az idei rendezvényünkön az Előtörténet Alapú Karakteralkotás egy újabb, frissített verzióját fogjuk használni, amelyben a korábbi karaktereket is kérjük majd újraalkotni és – számolni. A 2019-ben összegyűjtött Dicsőségpontok nullázódnak! Igyekeztünk a tavaly összegyűjtött tapasztalatokkal és véleményekkel kiegészíteni és bővíteni a karakteralkotást, amit február elején ti magatok is megismerhettek majd.

REGISZTRÁCIÓRÓL

Az idei rendezvényre ismét többlépcsős jelentkezés lesz, ahogy a korábbi években is volt. Ennek lépcsői a következőképpen alakulnak:

1. Február 10-től a honlapon megnyíló JELENTKEZÉS menüpont alatt tudtok jelentkezni 4-6 fős csapatokként, megadva a kapcsolattartó (csapatvezető) elérhetőségét és a játékosok létszámát, nevét. Ezeken az adatokon a későbbiekben csak a szervezők felé küldött levéllel (gulandro@gmail.com) tudtok változtatni.
2. A részvételi díj (3000 Ft/fő) utalása. Kérjük a játékosokat, hogy egyben, csapatszinten igyekezzenek utalni a könnyebb visszakereshetőség végett és a csapatnevüket írják be a közlemény rovatba is. A cím, amire a befizetéseket várjuk: Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005
3. A karakteralkotás folyamatán végigmenve elkészített karakterlapok és előtörténetek és egy a karakteralkotással együtt felkerülő űrlap együttes, csapatszintű elküldésével hasonlóan a szervezőknek levélben (gulandro@gmail.com) , mely után a karakterek átnézésre és elbírálásra kerülnek, hogy megfelelnek-e a karakteralkotás kívánalmainak
4. Amennyiben mindezek megtörténtek a regisztrációs határidő előtt (február 24-ig) akkor a csapat jelentkezése teljesnek tekinthető és a csapat elnevezése felkerül egy külön bejegyzésbe a Regisztrált Csapatok Listájára.

Fontos, hogy a találkozón a kényelmes játék biztosítására és a helyszín befogadását figyelembe véve 23 csapatot tudunk fogadni ezen a rendezvényen. Amennyiben ennél többen is jelentkeznétek és a második lépcsőnél elérjük a huszonhárom jelentkezést, akkor az azon felüli csapatok várólistára kerülnek, ameddig nem tudjuk biztosítani a fogadásukat.

Erről a honlapon, a Facebook  eseménynél és a csapatvezetőként megadott személy elérhetőségein (e-mail) is igyekszünk tájékoztatni mindenkit időben. Hogyha egy csapatvezetőként megjelölt személy nem érhető el és nem jelentkezik akkor a csapat elesik a részvétel lehetőségétől.

Minden további kéréssel és kérdéssel (pl. különleges étkezési szokások, vakvezető kutya és vendég fogadása) ugyanúgy érdemes keresni bizalommal a szervezőket (gulandro@gmail.com). Ugyanitt várjuk Kalandmesterek jelentkezését is, akik kipróbálnák magukat egy ilyen alkalommal rendezvényen.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu és az Elveszett Mesék társasága

XXIII. KalandorKrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

7 thoughts on “XXIII. KalandorKrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

 • Üdv!
  Ezt most írjátok ki,hogy 2019 dp.k nullázódnak? Ha előbb tudjuk akkor elköltjük a 18. versenyre.
  Másik kérdés.A jelenlegi karaktereinket szerettük volna tovább vinni versenyeken és most azt is újat kell kidolgozni?
  Varjuk a marciust azért 🙂

 • Ahoy,

  csuhaj: így igaz. A 18. verseny elég rég volt. Láttuk ’19-ben, hogy változtatni fogunk a DP-k felhasználásán és rendszerén, hogy átláthatóbb és számunkra is könnyebben jegyezhető legyen ezért később tervezzük a visszahozatalát természetesen új módon. Ennek megfelelően a karakteralkotást is igyekszünk úgy átalakítani, hogy a tavalyi erények ne vesszenek el azoknak, akik játszották az adott kalandokat és ne kerüljenek hátrányba azok sem, akik esetleg nem.

 • Annyit fűznék még hozzá, hogy lehet a honlapon leírva csak most van, de a múltkori rendezvényen elhangzott a nullázás ténye, közeledte. Kétszer is, ha nem csak az emlékezetem. De egyszer teljesen biztosan, a rendezvény végén, a nagy tömeg előtt.

 • Üdv!

  Tudom, még pont két hónap van a találkozóig, így talán korai, de azért puszta érdeklődésből feltennék néhány kérdést.
  1.: Ez a frissített, átalakított Előtörténet Alapú Karakteralkotás mikorra várható?
  2.: Ez a karakteralkotás csak erre a találkozóra szól majd? Tehát a társrendezvényeknek és a nyári tábornak külön karakteralkotása lesz, vagy ez lesz általános érvényű, mint anno volt a Tetemre Hívás 2.9 majd 3.0? Vagy az lesz, mint 2019-ben, hogy van minden eseményre új karakteralkotás, de lehet hozni másik szerint is?
  3.: A kalandról lehet esetleg tudni azokat az alap információkat, mint pl kezdő helyszín és időpont, illetve hogy van-e megkötés karakterek terén? (Mint ahogy a Hieda-összeesküvésnél volt, hogy P.sz. 3719, Erion, és Inkvizítorok Szövetsége).

  Tisztelettel: Nova

 • Líthas,

  Nova: igen, korai.
  1. Február elején.
  2. Ez a karakteralkotás erre a találkozóra vonatkozik, hogy később hol és miként alkalmazható az évben sok mindentől függ.
  3. P.sz. 3720, Észak-Ynev

  üdvözlettel:
  Gulandro

 • A Hősök Napja nevében annyit tudok mondani, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a korábban játszott karakterek (mint pl a XXIII. KalandorKrónikák) továbbhozatalára lesz lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?