A Grakh’kagga egy aquir mágikus bestia faj, hasonlóan a Gh’kaggához (Ynevi Kóborlások 123-124.o.), bizonyos tekintetben azon faj továbbfejlesztésének is tekinthető. Míg azonban a Gh’kagga eredetileg vadászatra szánt, s csak később harcra is idomított jószág, addig a Grakh’kaggát eleve harcra szánták készítői. Megálmodója a Terdt Tanács egyik ősaquir tábornoka. A másodkor aquir-elf háborúiban szántak nekik szerepet teremtőik, mint hasznos, de feláldozható gyalogok a Szépek Népe elleni hosszú hadakozásban, mely nem csak szárazföldön, de a levegőben, égi hajókon is zajlott. A koncepció lényege egy olyan korcsaquir harcos bestia-faj létrehozása volt, amely elég értelmes ahhoz, hogy jó katona legyen, így nem csak állati intelligenciával bír, hanem ennél összetettebb gondolkodásra is képes, e mellett nagyon ellenálló, nem ismer félelmet, s gondolkodás nélkül teljesíti a parancsokat akkor is, ha ez biztosan a halálával jár. Eddig ez még nem nagy újdonság – gondolhatnánk, hiszen a legtöbb aquir korcs és szolgafaj ilyen.

Lord Nova újabb cikkel örvendeztetett meg minket, amelynek illusztrálásában Góczi Noémi volt segítségére. A tematikailag a Bestiáriumba tartozó lény részletes leírása mellé egy ötletadó „mini-kaland-vázlat” is tartozik, hogy a lény azonnal bevethető legyen.

Letöltés: Grakh’kagga

Bestiárium: Grakh’kagga

2 thoughts on “Bestiárium: Grakh’kagga

  • Üdv!

    Akmaara, esetleg a tartalmi részéhez is van véleményed, észrevételed, meglátásod? Mert ha van, akkor engem érdekelne, tényleg. Konstruktív kritikákat mindig szívesen fogadok, de ha csak ránéztél erre a pár sorra meg a képre, s ez volt az első, ami eszedbe jutott, azzal nem igazán tudok mit kezdeni. Azt sem tudom, hogy egyáltalán pozitív vagy negatív visszajelzésnek fogjam-e fel. Szóval kérlek, ha olvastad az egészet, írd meg a véleményed arról is.

    Tisztelettel: Lord Nova

Vélemény, hozzászólás?