Akik régebb óta járnak rendezvényeinkre vagy olvassák, mesélik kalandmoduljainkat letöltve tapasztalhatták már, hogy igyekszünk egy következetes és egységes világot bemutatni, amikor Ynevről van szó. Ebben a szándékunkban nagy segítség nekünk, amikor várostérképeink vagy világrészeket bemutató földabroszaink is egy egységes logikát, mentalitást követ.

Korábban Enoszuke jelenkori állapotát mutattuk be ilyen vizuális formában, majd az addig ismeretlen Nyugati Városállamok alakját mutattuk be és jártuk körül mindezeket több kalandmodullal. Nem titok, hogy ezeket Magyar Gergelynek köszönhettük, akinek egyébként a folyamatosan frissülő és fejlődő Digitális Nagy Ynev térképet is köszönhetjük többek között.

Legutóbb Erion méltó térképét köszönhettük neki és sokak gyűjtőmunkájának, ami már eddig is több kalandunk alapja volt és lesz is még ezután. A közös munka és kreatívkodás sohasem áll meg, maximum lelassul kicsit, és folyamatosan egyeztetünk, kérdezünk a különböző helyszínek kapcsán, hogy egyszer majd minden ora kerüljön, ahová egykor valaki megálmodta és elképzelte, de azon dolgozni kell, hogy minden megtalálja a logikus helyét és ne üssön ki más fantazmagóriákat, jövendőbeli meséket és egy egységes rendszerbe illeszthetőek legyenek.

Csapatunk is igyekezett már több ilyen munkafolyamatban részt venni, aminek gyümölcse a P.sz. 3719-es állapotot bemutató Térképposzter lett, ami ebben az időszakban is folyamatosan frissül új és régi adatok felhasználásával, gyűjtésével és feldolgozásával. Az egyik ilyen rendszeres beszélgetés alkalmával jutott eszünkbe, hogy hasznos, tanulságos és érdekes lehetne, nemcsak a Kalandmesterek dolgát egyszerűsítve, hanem játékosoknak és olvasóknak is, hogy perspektívába helyezzék Ynev távlatait, méreteit és nagyságát.

Így készült el végül Amund ötlete és Magyar Gergely munkája alapján az alábbi pár kép, ami a fenti térképeknél is használt arányok, léptékek és távolságok alapján, eddig sohasem látott párba állítja a mi világunk ismert országait és településeit az Yneviekkel. Elsősorban hazánk arányait vettük alapul, a kontinensünket és fővárosunkat, kiindulva abból, hogy ezeket ismerhetjük és tapasztalhattuk már meg talán a legtöbben.

Ynev arányainak összehasonlítása földünkkel

2 thoughts on “Ynev arányainak összehasonlítása földünkkel

  • Erion méretaránya így átértékelődik nekem.
    Ha két Budapest széles akkor max 15 óra gyaloglás alatt keresztül lehet menni rajta.
    Így nem gond a közlekedés a városban.

  • Így is hatalmas szerintem, s metró, villamos stb nélkül így is nagyon nehéz lehet a közlekedés. Amin én meglepődtem, hogy Új-Pyarron elfér a Nekropoliszban. Valamiért Új-Pyarront nagyobbnak gondoltam ennél Erionhoz viszonyítva.

Vélemény, hozzászólás?