Sokat rejtőző, különleges történet ez, amely a II. Szárnyatlan Pegazus Szerepjáték Verseny modulja volt annakidején 2008-ban. Egy elit különítménnyel el is mentünk rá annak idején és rendje-módja szerint végig is játszottuk. Az emléke megmaradt, így amikor az idei kiegészítőnk, a Dalok Hat Városból írása megkezdődött előbb emlékeink közül, majd az egykori szervezőcsapat segítségével a torporból vettük elő ezt a darabot.

Most nem csupán forrásértéke miatt vesszük elő (és ezúton is köszönet az engedélyért, hogy megoszthattuk) hanem mert egy izgalmas-csavaros történet, ami érdemes rá, hogy mások is megismerjék játékosként és mesélőként. Külön kiemelném, hogy a korabeli források „divatjával” ellentétben Hevrat (végre) nem fővárosa a Hat Város Szövetségének és az NJK leírások nagyon hangulatosan korabeli zenei idézetekkel nyitnak, amik egyrészt jól átadják az adott karaktert és (14 kurva év elteltével) egy kis ablakot is nyitnak nekünk a korabeli ízlésre. Sosem árt az ilyen adalék, ne felejtsük el.

Kalandozók érkeznek az Óbor Ünnepére Hevratba. Fontos küldeményt és üzenetet hoznak Bresston admirális számára, aki nemsokára kiköt a hosszú tengeri útja végeztével. A város ünnepi hangulatát azonban egy gyilkosság zavarja meg, amiben a helyieknek előbb bűnbakként van szüksége a kalandozókra, majd az alvilág kísérti meg őket és a régóta hatalmon lévő nemesi családok is kimutatják a foguk fehérjét, mire felfedi magát a gyilkos és mindenre fény derülhet. A II. Szárnyatlan Pegazus kalandmodulja ismét játékra hívja a bátrakat és merészeket. Letöltés: szp2modul

Hevrat szelleme (M.A.G.U.S. kalandmodul)

Vélemény, hozzászólás?