Pathfinder_Heroes

Líthas,

a Krónikák.hu kilencedik évadába lépve rendezzük meg következő egynapos M.A.G.U.S. avagy kalandorok krónikái szerepjátékos találkozónkat és versenyünket. A tavalyi megkezdett történetszálakat tovább gombolyítandó hívunk el titeket egy klasszikus fantasy hagyományokon nyugvó történet lejátszására. Az idei egynapos találkozónkat március 14-én rendezzük.

A Krónikák történetében ez lesz a tizennyolcadik egynapos szerepjátékos rendezvényünk, ami feltételez némi érettséget a találkozó sorozat kapcsán. Összességében pedig a harmincnegyedik szerepjátékos alkalmunk a Krónikák színeiben, hogyha valakit esetleg megzavarna az évről évre változó titulus.

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd.

 A kalandmodult a Krónikák szervezői és mesélői fogják idén közösen írni és helyszíne Dél-Ynev lesz, a Pyarroni Államközösség területén. Folytatva hagyományunkat a P.sz. 3715-es esztendő első felében játszódik majd, így az előtörténetet is erre az időre lőjétek majd be, ha lehetséges.

Új-Pyarron lesz a helyszíne a soron következő kalandunknak, amely korábban még soha sem szerepelt ilyen találkozók és rendezvények alkalmával. Az önálló kötetben a Hit Városa és Uwel nevében során „megénekelt” városóriásba minden Kalandozó másképpen és más céllal érkezik. Csak itt, az emberi civilizáció misztikummal és intrikákkal átszőtt fellegvárában derül ki, hogy mégis mennyit ér az akarata, alkalmassága és karja ereje.

A találkozó karakteralkotása ismételten lehetséges lesz az azóta is sokat fejlődött karakteralkotó programmal, amelynek előző verziójához képest ez alkalommal negyedik szintű karaktereket várunk majd kelléktárukat pedig egy szabadon választható előnnyel egészíthetik majd ki a kalandozók. Természetesen még ezúttal is lesz lehetőség analóg karakteralkotásra.

 A M.A.G.U.S. rendezvényre való regisztráció a honlapon található elektronikus űrlap kitöltésével lesz hamarosan lehetséges, egészen március 2-ig (ugyaneddig várjuk a karakterek előtörténeteit is).A részvételi díj 2000 Ft/fő. Kérjük a játékosokat, hogy egyben, csapatszinten igyekezzenek utalni a könnyebb visszakereshetőség végett. A cím, amire a befizetéseket várjuk:

 Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

 A M.A.G.U.S. találkozóra való jelentkezésnek van egy maximális létszáma, amit a résztvevő mesélők és a helyszín milyensége indokol. Ez 15 csapat, körülbelül max. 100 fő, amely felett a regisztrált csapatok várólistára kerülnek, de erről külön értesítést is kapnak majd. Minimum három fős csapatok jelentkezését várjuk és olyan kalandmesterekét, akik szívesen próbára tennék magukat egy ilyen szerepjátékos kihívás alkalmával.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu szerkesztői,

az Elveszett Mesék társasága

M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó avagy az Örök Város Bajnokai – 2015. március 14.

21 thoughts on “M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó avagy az Örök Város Bajnokai – 2015. március 14.

  • Líthas, Mesterek!

    Milyen rendszerben játszanánk? Van valahol egy pontos leírás az említett karakteralkotásról, pl. hogy milyen előnyökre is kell / lehet gondolni? Előre is köszönöm!

    „A bátorság a halálig tart. Az elszántság kicsivel tovább.”

    Tander Golton

  • Kalíthas Tander Golton,

    alapjaiban véve az Első Törvénykönyv rendszerében játszanánk majdan, kiegészítve immáron a Tetemre hívás típusú karakteralkotás Előny-rendszerével. Előző rendezvényünk alkalmával használt Karakteralkotásunkhoz képest lesz annyi változás, hogy egy szinttel magasabbak lesznek a karakterek és választhatnak egy-egy előnyt.

    üdvözlettel:
    G

  • Líthas, Nagyurak!

    A kérdésem az lenne, hogy illuzionista, tartozhat-e az Örök Város Bajnokai közé? Varázslási időknek az oldalon található kiegészítést vehetem alapul?

    Üdv,
    g

  • Igen, a kasztok körét is szeretnénk bővíteni. A varázslási időt lehet majd alapul venni a kiegészítés alapján.

  • Most nem hagyjuk ki! 🙂

    Lehet-e a csapat 6 fős? Nem emlékszem mi volt a felső korlát, anno mindig csak kettecskén voltunk, emiatt ez sose volt probléma.

    Úgy néz ki, összeállna most egy igazán bizarr kis csapat… 😛

  • Kösz, Gulandro, ez jó hír! No, akkor igyekszünk szerveződni. 🙂

  • Líthas!

    A pszi-mester kaszt használható lesz a versenyen, illetve kombinálható a dzsenn fajjal? Szerintem kicsit erős lenne ez a kombó, de a mihez tartás végett megkérdezem.

  • Új tekercsek 19. oldal alulról a 4. sor megadja a választ a kérdésedre (csak ember fajúak lehetnek a pszímesterek)

  • Köszönöm szépen, én is így tudtam. Azóta az illetékes csapattárs is meggondolta a karakterválasztást 🙂

  • Sziasztok!
    Mikorra várható a hivatalos kiírás a karakteralkotásról, és a választható előnyökről? 🙂
    Március 2. karakterek leadási határideje, és bár alakul a kis csapatunk, nagyon várjuk, hogy mik a lehetőségek.

    Köszi
    Messor

  • Sziasztok fórumozók!

    Olyan csapatot keresek, ahol szükség van még játékosra, vagy szívesen befogadnátok még egy embert.
    Már tízen-sok éve mágusozom és úgy gondolom, hogy egész jól megy. Szívesen játszom szinte bármilyen fajú és kasztú karakterrel, legyen az akár udvari ork harcos vagy elf varázsló. Leendő karakterem a csapat felállástól függ majd.

    Sajnos a társaság akikkel szoktam játszani, nem ér rá, Én pedig nem szeretném kihagyni ezt a lehetőséget. Ha netán beférnék valahova, elérhettek facebookon: https://www.facebook.com/ZsoltGreat

    Köszi előre is!
    Zsolt

  • Érdeklődnék, hogy mikorra várható a karakteralkotó vagy legalább leirás h miként kell késziteni karikat
    köszi

  • Sziasztok!

    Engem leginkább a hangulatkeltő érdekelne!
    Szeretném már olvasni!

  • Ahoy,

    a hangulatkeltő pénteken kikerült az oldalra, a karakteralkotáson még simítunk párat és a hét elején kikerül az is. Ahogy a fenti bejegyzésben is írtuk 4. szintű karaktereket várunk majd, 15-ös tulajdonságátlaggal, választott előnnyel az előző rendezvényünk szellemében.

  • Üdvözlet.

    Még sosem vettem részt versenyen, ezért elnézést kérek, ha a kérdésem alapvető butaság. A mesélőt a helyszínen kapnánk, vagy vinnünk kell?

    Köszönöm a választ.
    Lia

  • Líthas,

    mesélőt a helyszínen kaptok majd, de remélhetőleg már sokkal korábban megkap titeket és felkészül az előtörténetetekből.

    üdvözlettel:
    G

  • Líthas!

    Egy ellentmondás kapcsán érdeklődnék. Eredetileg az Uwel paplovagok szférái az Élet, Halál és Lélek voltak. A Papok, paplovagok kiegészítőben csak Élet és Halál szerepel, noha ugyanott az egyedi varázslatok nagy része a lélek szférából van. Véleményem szerint a bosszúangyaloktól messzemenően távol állnak ez élet szférájú liániák és riuálék, a lélek szfér viszont annál közelebb.
    Kérdés: Ha nem bírhatja mind a három eredeti szférát, nem lehet-e, hogy az élet csak elírás, és valójában lélek/halál szférákat ismer?

    Üdvözlettel:
    Alastor

  • Kalíthas Alastor,

    ez a kérdés inkább a karakteralkotáshoz tartozna, de akkor itt válaszolok. Előre bocsátom, hogy nem feltétlen tisztünk felülírni a M* rendszerét, ahol lehet inkább toldozzuk, foltozzuk és legszívesebben bővítjük. Az általad említett anomália abból adódik, hogy az eredeti törvénykönyvben az istenek táblázatában az szerepelt, hogy maga az isten milyen szférák felett rendelkezik, amit mindenki automatikusan úgy vett, hogy akkor hívei is ezeket birtokolják. Nekem is romantikus emlékem még az ilyen módon megállíthatatlan vértes uwel lovag vagy arel varázslókat megszégyenítő papja a hőskorból.

    A rendszer részletezésekor azonban már kitisztult, hogy az egyes papi alkasztok más és más részét uralják az isteni nagy egésznek. Így lett három féle Arel pap is, azonban Uwel szolgája csak gyengébb lett. Személy szerint ez engem is évek óta zavart, de igyekeztem konstruktívan állni a problémához: éppen most bővítettem a bajnokalkotás lehetőségeit többek között egy általunk írt uwel szerzetes kaszttal, amivel igyekeztünk hidat képezni az eredeti könyv és a PPL világlátása között.

    De ha azt kérdezted csak, hogy szerintünk illik e Uwelhez az Élet szféra én azt mondanám, hogy igen, mert sokkal összetettebb istenség, mint azt sokan gondolják. Szerintem, a többi szerkesztő biztos mást mondana és valóban van egy olyan vetülete, hogy bizonyos Bosszúangyal képbe nem illik az Élet.

  • Köszönöm a választ és az útmutatást!
    Üdv
    Alastor

Vélemény, hozzászólás?