Ayala4

A kalandorok krónikái tovább folytatódnak. Évről-évre újabb mágikus pergamenlapok telnek meg a M.A.G.U.S. kolostorban távoli vidékek hőseinek dicsőséges vagy éppen dicstelen tetteivel. Axel Ragaen is egy ilyen alakja az örök történetnek, sem nem hibátlan, sem nem bűntelen. Halandó és mint ilyen a halhatatlanságot keresi minden viadalban, csatában és küldetésben. Nem ez az első alkalom, hogy személye feltűnik a honlapunk kalandmodulokon, cikkeken és novellákon keresztül szövődő mitológiájában. Ezért talán nem is teljesen érdemtelen eme Kalandozó utazásának egynémely állomását megemlíteni.

Az egykori Panteon szellemében igyekeztünk a rendezvényeinken használt karakteralkotás mellé példának állítani az ő személyes előtörténetét, amelyben áttekintést kaphatunk aktív éveiről és szövetségeseinek személyéről is, akikkel együtt kalandozott északon. Egy személyesebb ‘szilánk’ formájában ugyanúgy a karakteralkotás egyik új fejezetével igyekeztünk megismertetni titeket példáján keresztül. Majd előtörténete folytatásaként egy tavaszi táborunk különleges csapatkeresőjének alkalmából a karakter sokkal többet mutatott meg magából.

A nehéz ’13-as esztendőre beköszöntött a talán még alattomosabb P.sz. 3714, amelyben már Axel Ragaen legújabb története is játszódik. Enoszukei kalandjaik után egy rövid időre hazatért ősei földjére, de ez ismerve őt nem volt egy hálás és békés pihenés. Útjukat délnek vették és bekapcsolódtak a városállamokban zajló orkvadászat végjátékába, amelyről egykor a Kalendáriumunk is megemlékezett. Mivel a hősök is elfáradhatnak néha következő kalandjuk nyitányában megérdemelt pihenésüket töltik Torozon Tavernájában.

Ezúton szeretnénk hát nektek átnyújtani a tavalyi év végén honlapunkon sorozatban megjelent novella teljes, lektorált és csinosított verzióját pdf-ben, amely tartalmazza a szertelen aláfestő zenék és illusztrációk minden részét, illetve az új idők szavait meghallva e-book formátumban is, ez azonban egy lecsupaszított és csak szöveg verziója a novellának, amely az idő előrehaladtával medréből kiszökve inkább tűnt olykor kisregénynek. Imhol!

Letöltés:           ayala(pdf)                 ayala(epub)

Nem hagyhatom szó nélkül (tehát nem is hagyom) azokat, akik nélkül ez a történet nem lehetne teljes. Szerintem rekordmennyiségű játékos karakter szerepel benne, hogyha még csak név nélkül is kerülnek említésre olykor. A Nagy Angéla Zuzsanna, Fekecs Máté, Varga Igor, Szabó Tamás, Takács Péter és Kemény Áron által megszemélyesített karakterek nélkül ez a történet nem lenne ugyanaz, sőt, talán nem is lenne. Hogy ki milyen szerepet játszik (játszott) az tán az olvasmányélmény rovására menne és elvenné a meglepetés erejét a majdani folytatásoktól.

Köszönet illeti Goldgruber Katalint, hogy állhatatos munkával igyekezett nyirbálni helyesírási hibáimat, még akkor is, hogyha terjedelemben sokszor elviharzottam a teljesítőképesség mellett. Kitartásának hála, hogy lám mostanra beért. A csinos borító szerkesztéséért és folyamatos konzultálásért köszönet Magyar Gergelynek, aki révén a novella egyik központi eleme, a bál apropóját adó ünnepség bekerül a hamarosan napvilágot látó Ynev neves eseményeit összegző naptárba.

Az eligazodást jócskán segítheti a novella világában és idegen kifejezései között szintén Magyar Gergely nevéhez fűződő Szószedet, hogyha botor módon valamilyen szót anélkül használtam volna csípőből, hogy magyarázatot nem adtam rá később sem. Térképen pedig a nagyvilági eseményeket továbbra is házi földabroszunkon követhetitek. Még mindig csak kurzorral, de talán egy napon … más módokon is.

Adós vagyok még a novella-sorozat kikerülése kapcsán feltett nehéz kérdésekre adható egyszerű válaszokkal. A „Krónikák-mitológia” a maga nyolc évével (!!!) immáron elég terebélyes, főleg, hogy gyökerei még régebbre nyúlnak vissza. Sok olyan karakter és utalás van a történetben, amelyek vagy megjelentek már nálunk valamilyen formában vagy még nem. Illetve az is oka ezeknek, hogy a M* irodalom hagyományaihoz hozzátartozik a csak ‘asztalnál-lejászott’ események felemlegetése is. De ilyen válasszal nem szokásom senki szemét kiszúrni.

Alucardo Ront’e Rone gróf kalandjai még a Krónikák előtti időben kezdődtek el. A honlapon több kalandban szerepelt vagy csak személyesen én szőttem bele megbízható megbízó szerepébe ezt a különös alakot, aki eredetileg a XIV. Zászlóháború előtti időben tevékenykedett északon. Első balsikerű erigowi kalandját Vörös és kék címen jegyzik a krónikák.

Másodszor már egy nálam érdemesebb bárd, Komattre örökítette meg barátságuk hajnalát a fenti novella másik fontos szereplőjével, Isidor de Sedierta lovaggal. A Hajnalcsillag során harcolnak, szenvednek … és barátok lesznek. Ezt évekkel később egy újabb közös kaland folyamán megerősítik, A tolvaj és a lovag történetében, amelyre megint csak akad utalás a novellában.

Minden apró utalás és szál eredetéről szinte lehetetlen is számot adni egy ilyen „osztott világon” játszódó novella kapcsán. De az is igaz sajnos, hogy nem minden tervünk valósult meg az eltelt évek folyamán vagy van olyan készenléti fokban (állapotban), hogy a honlapra tehessük fel. Ilyen nehézségbe ütközik Cloud Boohen bemutatása is nektek hirtelen, mert egy „szilánkok” és azon kívül, hogy a novellában említette románcát játékosként megismerhettétek a Sötétség Átka folyamán, több könyv vár a fiókban róla és ha valaki nagyon figyel, akkor legutóbbi novellámban is felfedezhet vele kapcsolatban valamit.

Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik már olvasták írásomat és örülök, hogyha jól szórakoztak. Értékelem, hogyha a történeteimre időt szán valaki. Mivel itt van egyben és összegyűjtve mind a tíz rész, hogyha volt valami, amit megosztanál vele kapcsolatban ne habozz és tedd. Hogy legközelebb jobban sikerüljön vagy éppen úgy tetszhessen. Axel Ragaen sorsa nem ért véget, de a kalandorok krónikái egy ideig nélküle peregnek tovább. Tervezem, hogy a következő novella-sorozat interaktívabb része lesz rendezvényeinknek … de ez már egy másik történet …

Ayalával a bálban (M.A.G.U.S. novella)

2 thoughts on “Ayalával a bálban (M.A.G.U.S. novella)

Vélemény, hozzászólás?