Kedves kalandorok, tovább dübörgünk és szeretnénk új kihívások elé állítani mindenkit, köztük magunkat is! Egy új karakteralkotással készültünk amiben szeretnénk felhasználni több régi elemet, de egyúttal új forrásokból is meríteni. Nem csak a többi testvérrendezvény hanem más játékokból is véve ötleteket.

Ami fontos, hogy természetesen a korábbi rendezvényeken megalkotott karakterek ugyanúgy hozhatóak tovább és a megszokotthoz mérten részesülnek a dicsőségpontok adta előnyökből!

Ha a karakteralkotással kapcsolatban bárminemű kérdés felmerülne, nyugodtan lehet jelezni itt alább, vagy a megszokott csatornákon.

ADOTTSÁG ALAPÚ KARAKTERALKOTÁS

 

Adottság alapú karakteralkotás

19 thoughts on “Adottság alapú karakteralkotás

 • Üdv!

  Egy kérdésem lenne a karakteralkotással kapcsolatban:

  ” Erőből támadó: A Gyorsaság és az Ügyesség tuldajonságok nem számítanak az alap TÉ-be. Ehelyett az Erő tulajdonságot triplán számít. Sebzésbónuszod az erő 12/14 feletti része ” (Harcos főkaszt táblázat, 4. TSZ, jobb széle)

  Ezt úgy kell érteni, hogy ha olyan fegyvert használ, aminél az Erő 14 fölötti része lenne a sebzésbónusz, akkor a 12 fölötti része lesz, ha olyat, aminél 16 fölötti része lenne a sebzésbónusz, akkor meg a 14 feletti része lesz?

 • Illetve lenne mégegy kérdésem is, amit nem találtam a karakteralkotásban: az Fp és a Mp/szint esetében a k6 és a k3 hogyan számolandó? Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, de nem láttam sehol, és nem teljesen egyértelmű, mert az elmúlt években volt olyan karakteralkotás is, ami k6=6-al, meg volt olyan is, ami k6=3,5-el számolt.

 • Igen, buzogánnyal 12 feletti erő, hosszúkarddal 14
  Hmm lehet kimaradt volna? Maximum, de köszi ezt javítom!

 • Sziasztok,
  A karakteralkotással kapcsolatban nem tiszta nekem az egyik pont. A barbár Erő értéke HGB alapján 14+k6+kf, vagyis 22-ig mehet. Az ember népeknél pedig a keleti barbároknál az a faji bonusz, hogy az erő maximuma +1. Akkor a barbár max ereje 23? 😀

 • Tudtommal a kf nem plussz pontot ad a képességre, hanem megmondja, hogy mekkora lesz (max. 20), s ezután jön rá a faji bónusz. Ez alapján a korg származásu karakter ereje max. 21. A barbár erő érték dobása azért van így írva, ha netán dobás alapján csak 18-ra jönne ki, akkor legyen még esélye 20-as értékre különleges felkészítéssel. Nyílván pontelosztásos rendszer alapján nézve ez nem nagy dolog. 😉

 • Hát, kb 20 éve így játszuk, de mivel MAGUS-ról beszélünk…

 • Khuriboow jól mondja, a kf csak akkor ad pluszt h megdobod de ezzel sem mehet a faji maximum fölé ami az embereknek alapvetően 18(20), azaz csak akkor mehet 18 fölé ha van KF opció!, illetve mostantól a barbároknak 21., pont azért mert ugye azt írják, hogy erősebbek az átlag embernél. Ugye a (ahogy szintén írta) pontelosztásban kevesebb a szerepe a KF, nek illetve annyi, hogy kitolja a különleges felkészítéses faji maximumra a a tulajdonság maximumot, így a táblázat a mérvadó, amiben azért nem szerepel az ember mert neki ugye minden értéke 18(20), azaz csak KFelt tulajdonságot vihet 18 fölé, ezek a rasszok anyit módosítanak, hogy a keleti barbároknak az erő faji maximuma 19(21), akkor is ha a karakter nem barbár kasztú hanem mittom én BM

 • Sziasztok!
  Korábbi rendezvényeken, másik karakterrel kapott DP-k terhére lehet új karakterrel is szintet lépni v. az így kapott PD-k (csak) a hősi cselekedetekbe forgathatók be?

 • Csak a hősi cselekedetek számítanak bele a szintlépésbe!A kalandon kívül elköltött pontok mint a KP, arany vásárlás nem!

 • Sziasztok,
  A Dicsőségpontok Hősi Cselekedetekre elköltésével lép a karakter szintet, vagy magára a szintlépésre kell elkölteni a Dicsőség Pontot?

  Például én a tábori kalandban elköltöttem két képességpróba újrázására 2*3 Dicsőségpontot (ha jól emlékszem), Hősi Cselekedetként, így ha most hozok egy másik karaktert, annak ez beszámíthatom szintlépéshez?

  Azt, hogy melyik játékosnak mennyi Dicsőségpontja van aktuálisan, és melyik versenyen mennyit költött, hol lehet megtudni?

 • Ahoy,

  bluonblu: nem lehet más karakter szintlépésére fordítani, csak valóban olyan formában, ahogy Shalafi is mondta, hogy Hősi Cselekedeteket hajtasz végre Dicspont áldozásával egy másik karakterrel és annak a szintlépésébe számolódik bele.

  Kyrg: Egyrészt a megszerzett Dicspontok egy karakterrel statikusan a háttérben szintlépéshez járulnak hozzá, amihez a vele végrehajtott Hősi Cselekedetek DP értéke járul hozzá még.

  igen.

  Ennek a lekövetése és táblázatba rendezése még folyik, de remélhetőleg elérhető lesz egy nagy nagy excel tábla ahol mindenki láthatja a jelenlegi állását a meglévő információink alapján.

 • Köszi! Csak h. biztos legyen benne, h. jól értem: DP-t válthatok aranyra v. kp-ra ill. hősi cselekedetre. Csak az utóbbi számít bele a karakter szintlépésébe. Így, ha az előző alkalommal (Kyrg-hez hasonlóan) elköltöttem 2x3DP-t hősi cselekedetre (megvan a szintlépés:), azt most *új* kari alkotásnál is igénybe vehetem.

 • Sziasztok,

  Bocsánat, hogy tovább ütöm a vasat, de szeretnék biztosra menni, mielőtt félreértem a processzt.
  Tehát ha én most választok egy faj + kaszt kombót, ami 3 pontot ad, akkor ebből kijöhetne egy 5. TSz és 150 Főjellemző-pont, vagy 4. TSz és 160 pont.
  1. Ha nekem a táborbeli versenyen volt 6 elköltött DP egy másik karakterrel, akkor azt ide elhozhatom szintlépéshez az új karakternek?
  2. Ha igen, akkor is 5. Tsz a limit?
  3. Ha igen és igen, akkor gyakorlatilag mintha lenne egy 4. pontom, amit kizárólag a szintlépésre fordíthatok?

 • Ahoy,

  bluonblu: igen

  Kyrg: az Adottság alapú karakteralkotás külön pontot használ önmagán belül (hasonlóan a korábbi prioriáts alapú Hőspontja), ami független a Dicsőségponttól. Hogy hogyan viszonyul hozzá arról név szerint Shalafit érdemes kérdezni.

 • Az világos, hogy két külön pontot használ a két rendszer, a kettő közötti kapcsolódási pontot próbálom feltérképezni és megérteni.
  A kérdésem lényegében ugyanaz, mint bluonblu-é, amire adtál egy “igent” (illetve már korábban nekem is egyszer), akkor ezek szerint ha elköltöttem a 6 DP-t a másik karival, és itt ezt szeretném beszámítani egy szintlépésbe, akkor az Adottság alapú karakteralkotást használva az új karakter a pontok kiszámítása előtt 4. szintről indul?

  Félreértések elkerülése végett, nem az agyatokra akarok menni. A Dicsőségpontok rendszere érdekes, szeretném használni az ebből származó lehetőségeket, de egészen a táborig egy pontot sem költöttem belőle, mert nem volt egyértelmű.

 • Ha új karaktert alkotsz akkor nincs rá hatással a korábban elkoltott dicsőség pontok. Csak arra a karakterre vannak hatással a DPk amivel felhasználtad
  A karakteralkotásban szereplő “pont” nak semmi köze a Dicsőség pontokhoz!
  Remélem jól értettem a kérdést

 • Most hívták fel a figyelmem, hogy a fegyvereknél bent maradt a HP a táblázatban, ezt javítottam, természetesen csak aranyat kell rá költeni!

Vélemény, hozzászólás?