„Annyi csillag van az égen.

Nézd, milyen magasan vannak

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én…”

– Cloud Boohen

Líthas,

ismét kinyílnak a kapuk a képzelet szülte, de álmodói révén mai napig bővülő kalandok kontinensére. Ezért idén is megszervezzük a soron következő, 24. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozót, amelyet 2022. április 9-én tartunk majd meg. Az alábbiakban az esemény részleteiről olvashattok, s a facebook csoportban is követhetitek a rendezvénnyel kapcsolatos híreket.

A rendezvény új helyszínen, a 10 Minutes Bisztró ban (Budapest, 1082, Futó utca 47-53.) lesz. 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd. Ezután még lehetőség lesz dedikáltatás mellett további beszélgetésekre is a helyszínen, a hely zárásáig, 22:00 óráig.

Jelenleg nincsen tudomásunk szigorításokról és előírásokról a helyszínnel kapcsolatban, amennyiben lesznek ilyenek, azokat igyekszünk a leghamarabb tudtotokra adni a hozzászólásokban és az esemény facebook oldalán, de a regisztrált csapatok kapcsolattartóinak is írunk róla levelet. FONTOS!!! Mivel új helyszínen leszünk ismét kérek mindenkit, hogy tartózkodjon majd az étel (és ital) behozataltól, rendeléstől. A helyszínen lesz lehetőség főtt étel és különböző italok vásárlására is. Amit esetleg nem találtok a fenti link utáni étel és itallapon és elengedhetetlen a játékotokhoz, kérlek a jelentkezés folyamán jelezze a csapatvezetőtök és a hely igyekszik beszerezni erre az alkalomra (pl. Johnnie Walker sincsen jelenleg, de Amund mondta, hogy legyen és lesz. „Skót whiskeyből nem lehet hiány.”). Igyekszünk mindent megoldani.

A VILÁGRÓL: P.sz. 3722

“Új időszakba léptünk Ynev világán (részletesen P.sz. 3721-ról) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecséltek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.”

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

“Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.”

Délen Pyarron saját belső viszályait vívja a jővő nagy kérdéseit illetően és egy újabb nomádjárást nyög keleti határain, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ront’e Rone gróf elhíresült roxeni jóslatának pedig még nem teljesült be minden sora, hogy a Nyolcadkor fordulója készen érje a Kalandok Kontinensét…

A Kalandról

A korábban már bizonyított szerző-testvérpáros új modulját ismerhetitek meg „Gorviki meló” címmel. Ez Meran és Novan előző, Ünnepre készülve című kalandmoduljához hasonlóan Erion alvilágába vezet vissza minket, a Városok Városának egy másik nagy szervezete, a Szent Földről származó nemesi bűnözők mindennapjaiba.

A kaland több bemesélési, -lépési móddal is fog szolgálni annak függvényében milyen csapatösszeállítással és motivációkkal érkeznek majd az adott kalandozók. A kaland háromféle végigjátszási módját immáron három tesztmesén is végigvezették szerzői úgyhogy egy igazán méltó folytatást kaphat korábbi alkotásuk benyomásunk szerint.

A Karakteralkotásról

A rendezvényen az Előtörténet Alapú karakteralkotás P.sz. 3722-es verzióját fogjuk használni, ami szerkesztés és bővítés alatt áll jelenleg is. A Trófeaterem opcióba több, azóta lemesélt kaland is belekerül, új kasztok (pl. védelmező, navigátor, varázslói specializációk) is bekerülnek amellett, hogy a korábbi rendezvények visszajelzései alapján az előtörténeti motívumokat, előnyöket-hátrányokat, rutinokat is finomhangoljuk.

A REGISZTRÁCIÓRÓL

Az aktuális rendezvényünkön maximum 17 (4-6 fős) csapat jelentkezését várjuk. Sem online regisztráció (legalábbis amilyen szokott) és csapatkereső kiírás sem lesz külön. Ezzel együtt a regisztráció folyamata ismét többlépcsős lesz:

1, Március 19. éjfélig várjuk a csapatok jelentkezését levélben a gulandro@gmail.com e-mail címre, ami kérjük, hogy tartalmazza A, csapat nevét B, kapcsolattartó elérhetőségeit (e-mail, mobiltelefonszám) C, a csapat tagjainak polgári és nick neveit D, a csapatkoncepció rövid leírását (pl. összeverődött kalandozócsapat, száműzött gorviki család, toroni gladiátorok stb.) E, speciális kéréseket, hogy vásárolható legyen a pultban (az ésszerűség keretein belül). Ezután 24 órán belül választ kaptok, hogy tudunk e fogadni a rendezvényen a rendezvényre, küldhetitek az előtörténeteket és a kidolgozott karaktereket digitálisan utalhatjátok a részvételi díjat EGYBEN. A részvételi díj 2500 Ft/fő.

(Hogyha 17 csapat a határidő előtt összejön, akkor a regisztráció lezárul, akkor az azon felüli csapatok várólistára kerülnek, ameddig nem tudjuk biztosítani a fogadásukat.)

2, Amennyiben ezek megvalósultak az ENNEK A BEJEGYZÉSNEK a végén található listába felkerül a csapatotok neve. Ezután a szakavatott mágusokból álló Fehér Páholy csapata átszámolja-átolvassa a küldött anyagokat és amennyiben találnak pozitív vagy negatív eltérést a karakteralkotáshoz képest, akkor azt levélben a rendezvény előtt megírjuk a csapat kapcsolattartójának. Ezt érdemes megfogadni, hogy az értékes játékidőből ne emésszen el sokat majdani Kalandmesteretek társaságában.

3, a Kalandmesterek hamarosan megkapják a kalandot és véleményezik, készülnek belőle. Amint lehet a csapatotok anyagát is megkapják e-mailben ezért fontos, hogy a dokumentációkat EGYBEN küldjétek el (tehát minden játékos minden rendezvénnyel kapcsolatos anyagát egyetlen levél tartalmazza). Amennyiben lesznek kérdései a csapattal kapcsolatban a találkozó előtt, akkor felveszi a kapcsolatot a csapat megjelölt vezetőjével (akitől az EGYBEN elküldött anyagok érkeztek). Az anyagok elküldési és leadási határideje is március 19.

Hasonlóan a korábbi alkalomhoz most is lesz lehetőség reményeink szerint, hogy több M.A.G.U.S. szerző dedikálhasson a rendezvény folyamán. Amint biztosat tudnak majd ígérni, feltétlenül jelezzük a facebook eseménynél is, illetve a csapatvezetőkkel folytatott kommunikáció során is. Oszlánszky Zsolt (alias Peter McSky) mellett Molnár Gábor (alias John J. Sherwood) és Gáspár Péter (alias Jan van den Boomen) is a meghívottak között van, de ez nem teljes és nem végleges lista.

Bármilyen változásról a honlapon, az esemény facebook oldalán és a csapatvezetőként megadott személy elérhetőségein (e-mail) is igyekszünk tájékoztatni mindenkit időben. Hogyha egy csapatvezetőként megjelölt személy nem érhető el és nem jelentkezik akkor a csapat elesik a részvétel lehetőségétől.

Minden további kéréssel és kérdéssel (pl. különleges étkezési szokások, vakvezető kutya és vendég fogadása) ugyanúgy érdemes keresni bizalommal a szervezőket (gulandro@gmail.com).

 

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu

és

az Elveszett Mesék társasága

 

A’frad!

***

REGISZTRÁLT CSAPATOK LISTÁJA:

1, Holdsólymok (5 fő)

2, Vadásztestvérek (5 fő)

3, Varjak (3 fő)

4, Ynevi kószák (4 fő)

5, Casa Nostra (5 fő)

6. Slayers (5 fő)

7. In vino veritas (5 fő)

8. Vérbe Mártott Pillecukor (5 fő)

9. Goatriders (4 fő)

10. 27-es raktár (5 fő)

11. X1 (7 fő)

12. Lámpáshordozók (6 fő)

13. Maradék (5 fő)

14. Kankurencia (5 fő)

15. Tschőmodul (4 fő)

16. Úri Tsirkefogók (5 fő)

17. Hátrahagyottak (5 fő)

18, A Végzet kardjai (6 fő)

19, Lumina Cornu (5 fő)

20, AVU emberei (5 fő)

21, Cicaharcosok (5 fő)

XXIV. Kalandorkrónikák M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó – 2022. április 9.

4 thoughts on “XXIV. Kalandorkrónikák M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó – 2022. április 9.

Vélemény, hozzászólás?