„Annyi csillag van az égen.

Nézd, milyen magasan vannak

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én…”

– Cloud Boohen

Líthas,

országos, budapesti rendezvénysorozatunk negyedszázadik alkalmához érkezett el 2007 óta. Végigtekintettünk az eltelt időn, játszott kalandokon és átélt történeteken mikor ehhez a rendezvényhez közeledtünk. A 25. KalandorKrónikák Szerepjátékos Találkozót 2022. december 3-án tartjuk meg a fővárosban, melynek részleteiről és aktuális információiról a facebook eseményünket is érdemes követnetek a honlapon felül.

A rendezvény a 10 Minutes Bisztró ban (Budapest, 1082, Futó utca 47-53.) lesz. 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd. Ezután még lehetőség lesz dedikáltatás mellett további beszélgetésekre is a helyszínen, a hely zárásáig, 22:00 óráig.

Jelenleg nincsen tudomásunk szigorításokról és előírásokról a helyszínnel kapcsolatban, amennyiben lesznek ilyenek, azokat igyekszünk a leghamarabb tudtotokra adni a hozzászólásokban és az esemény facebook oldalán, de a regisztrált csapatok kapcsolattartóinak is írunk róla levelet. Kérek mindenkit, hogy tartózkodjon majd az étel (és ital) behozataltól, rendeléstől. A helyszínen lesz lehetőség főtt étel és különböző italok vásárlására is.

A Világról: P.sz. 3722

“Új időszakba léptünk Ynev világán (részletesen P.sz. 3721-ról) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecsétek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.”

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

“Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.”

Délen Pyarron saját belső viszályait vívja a jővő nagy kérdéseit illetően és egy újabb nomádjárást nyög keleti határain, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ront’e Rone gróf elhíresült roxeni jóslatának pedig még nem teljesült be minden sora, hogy a Nyolcadkor fordulója készen érje a Kalandok Kontinensét…

A Kalandról

Hat Város Szövetsége, egyike Dél-Ynev legősibb kultúrális központjainak, a Hetedkor és az embernem egyik legbiztosabb pillére. Mind a Krónikák.hu-t megelőző sötét korokban kalandoztunk már itt nyári tábor során, mind pedig (tulajdonképpen) már az első Krónikás rendezvényen tavaszi táborban is jártunk Equasselben, Öbölmélyben. Most, az egynapos rendezvényeink sorában 25. alkalommal a Kalandorkrónikák is bemutatja ezt a világot azzal az alapossággal, amit megszerettünk.

A kalandmodult az Amund írja, együtt a Szövetségről és a városról szóló háttéranyaggal. A Hat Város térképét a már korábban Nagy Ynev Térképéről megismert Éowyn rajzolja majd, a szerkesztésben pedig nagy segedelmünkre lévő Komattre a kalandhoz és helyszíneihez egy egész albumnyi zenét szerzett már, amelyeket a rendezvényig ti is meg- és végighallgathattok.

A Karakteralkotásról

Ezalkalommal utoljára szerepel az Előtörténet Alapú Karakteralkotás rendezvényünkön a frissítve a ’22-ben játszott rendezvényekkel és apró részletekkel. Négy év alatt sokat bővült és mostanra szinte minden olyan lehetőséget magában foglal, amit annakidején reméltünk tőle.

A rendezvény kalandjára szigorúan pyarroni kötődésű csapatokat várunk majd a fenti karakteralkotással kidolgozva. A csapatot az Új-Pyarronban székelő Ezüst Rend kalandozó falka bízza meg, hogy egy kényes ügyben a Hat Város Szövetségének fejvadászainak, a Gyöngykeresőknek a segítségére legyenek. Ennek megfelelően az extrém karaktereket különös odafigyeléssel és óvatossággal alkossátok meg, írjátok meg az előtörténetüket és illesszétek a csapatba. Amelyik csapatnak nem megy esetleg a fenti kérés teljesítése és abszolválása az elesik a rendezvényen való részvételtől.

A Jelentkezésről

A rendezvény tekintettel az évfordulóra és hagyományainkra INGYENES lesz. Részvételi díj helyett a rendezvényen lesz egy úgynevezett „becsületkassza”, amibe mindenki annyi hozzájárulást tehet a rendezvény költségeihez, amennyit jónak lát önszántából.

A rendezvényen 21 kalandozó csapatot fogunk fogadni ezalkalommal. A csapatok minimum négy (4) és maximum hat (6) fősek lehetnek és meg kell felelniük a karakteralkotásban és karakteralkotásnál leírtaknak. A rendezvény csapatkeresőjében hírdethet az, aki úgy érzi még tud befogadni a csapata tagot, illetve aki társakat keres a játékra.

Rendhagyó módon a jelentkezés október 10-TŐL veszi kezdetét és nem addig. Előtte küldött jelentkezés érvénytelen és nem vesszük vigyelembe. Kérjük, hogy a fenti csapatkeresőben vagy más módon összeállt csapatok vezetői EGYBEN küldjék el a (1) Csapat nevét és létszámát és rövid leírását (2) a csapatvezető nevét, mely polgári és bece, és elérhetőségeit, mely e-mail ÉS telefonszám (3) a csapat tagjainak, játékosainak nevét, mely polgári és bece (4) a csapat karaktereinek előtörténetét és statisztikáit a karakteralkotás alapján kidolgozva EGYBEN; a gulandro@gmail.com e-mail címre.

Ezután az első érvényesen beérkezett 21 csapat felkerül a Regisztrált csapatok listájára. Erről levélben értesítést is kapnak a beküldés utáni 48 órában. Ezután elkezdődik a karakterek átnézése és átszámolása a Fehér Páholy tagjai részéről, akik észrevételeket tesznek, amiket érdemes megfogadni és adott esetben átírni a karakterekben a rendezvényig hátralevő időben.

Abban a (valószerűtlen) esetben, ha nem telik be a lehetséges csapatok helye akkor legkésőbb november 10-ig tart a jelentkezés, ami után már nem fogadunk el jelentkezést. Ha addig nem kap egy csapatvezető válaszlevelet vagy nem tudja abszolválni a karakteralkotásnál felvázolt kéréseket vagy nem tudjuk elérni a megadott elérhetőségen, akkor a csapat elesik a rendezvényen való részvételtől (ugyanez vonatkozik arra hogyha a szervezők tudta nélkül valaki egyik csapatból átül a másikba, ekkor mindkét csapat rosszul jár … és elesik a rendezvényen való részvételtől).

Hasonlóan a korábbi alkalomhoz most is lesz lehetőség reményeink szerint, hogy több M.A.G.U.S. szerző dedikálhasson a rendezvény folyamán. Amint biztosat tudnak majd ígérni, feltétlenül jelezzük a facebook eseménynél is, illetve a csapatvezetőkkel folytatott kommunikáció során is. Oszlánszky Zsolt (alias Peter McSky) mellett Molnár Gábor (alias John J. Sherwood) és Gáspár Péter (alias Jan van den Boomen) is a meghívottak között van, de ez nem teljes és nem végleges lista.

Bármilyen változásról a honlapon, az esemény facebook oldalán és a csapatvezetőként megadott személy elérhetőségein (e-mail) is igyekszünk tájékoztatni mindenkit időben. Hogyha egy csapatvezetőként megjelölt személy nem érhető el és nem jelentkezik akkor a csapat elesik a részvétel lehetőségétől.

Minden további kéréssel és kérdéssel (pl. különleges étkezési szokások, vakvezető kutya és vendég fogadása) ugyanúgy érdemes keresni bizalommal a szervezőket (gulandro@gmail.com).

A’frad!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu

és

az Elveszett Mesék társasága

XXV. Kalandorkrónikák M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó – 2022. december 3.

4 thoughts on “XXV. Kalandorkrónikák M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó – 2022. december 3.

Vélemény, hozzászólás?