A Krónikák történetében első alkalommal szeretnénk egy olyan lehetőséget adni nektek, hogy egynapos találkozónkra ti magatok választhatjátok ki több opció közül, hogy milyen mentalitású és beállítottságú karakteralkotást használtok a rendezvényre hozott karaktereitek elkészítéséhez. Az elmúlt esztendőben sokan és sokat dolgoztunk azon, hogy a közösségünket alkotó klubok, szerveződések és csapatok igényeinek megfelelően több alternatívát is teremtsünk a M.A.G.U.S. rendszerének keretein belül (és talán olykor ki-kitekintve is belőle) jobbító szándékkal.

Ehhez kapcsolódóan fogalmaztuk meg és vezettük be a DICSŐSÉGPONTOK RENDSZERÉT, ami átívelte és laza keretet biztosított vállalkozásunknak. Akik visszatérő játékosai rendezvényünknek tudják ez mit jelent és milyen lehetőségeket tartogat, s ennek megfelelően az elmúlt esztendőben már gyűjthettek is dicsőségpontokat is maguknak karaktereikkel és használhatták is őket játék közben és játékok között is.

A kísérleti év során összegyűjtött információnk alapján jelenleg a dicsőségpontok játékosok/karakterek részéről a következőképpen állnak: LETÖLTÉS – DICSŐSÉG PONTOK. Ez az excel táblázat nagyvonalakban tartalmazza a karaktereket és a velük szerzett pontokat, de (tekintettel arra, hogy ez egy valóban frissen bevezetett rendszer) lehetnek pontatlanságai és hibái, illetve a küszöbön állő XIV. Hősök Napjain még módosulhatnak és módosíthatóak is ezek az értékek, így hogyha magatok karakterével kapcsolatban máshogy számoltatok vagy álltok tudomásotok szerint azt jelezzétek a táblázat logisztikáját végző Magichorse felé levélben (magichorse.srt@gmail.com).

A XXII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó karakteralkotásának FONTOS ELEME , hogy MINDEN CSAPATTÓL szeretnénk kérni, hogy a saját karaktereiken és előtörténetükön felül, képzeljenek el/alkossanak meg (!!!nem kell játéktechnikailag kidolgozni!!!)/nevezzenek ki egy olyan, az Inkvizítorok Szövetségéhez tartozó ügynököt/papot/inkvzítort amellyel a csapat korábban már kapcsolatba került, dolgozott együtt és bízik benne, szokott és hajlandó küldetést elvállalni tőle. Cserébe megígérjük, hogy nem árulja el a csapatot. Tényleg nem.

Inkvizítorok Szövetsége Psz. 3674-ben alakult szervezet, mely elsősorban az Északi Szövetség államaiban, valamint Észak-Ynev pyarroni hitet valló államaiban – ide értve olyan erősen kevert vallású területeket is, mint Abaszisz vagy Erion – harcol az ott uralkodó pyarroni vallás és így a pyarroni paktum ellenségeivel. Alapító tagja volt a Dwyll Unió is, melynek lovagjai és harcosai azóta is nagy számban tevékenykednek a szervezetben. Kialakulásában segédkezett a Pyarroni Inkvizíció, akivel a mai napig szoros együttműködés jellemzi, hasonlóan a shadoni inkvizícióhoz. Tulajdonképpen ezek munkáját és elveit terjeszti ki északra, ám mégis az ervek vezette politikai tömörülés igényei szerint – noha szigorúan vallási és nem politikai szervezet. Emiatt főleg Észak-Yneven jelentős tevékenysége, számos nagyvárosban jelen van, Erionban Palotanegyedében is áll rendházuk. Tagjai közé mindenféle baráti vallás papjai és harcosai bekerülhetnek, Ordan is szoros kapcsolatban áll velük a Tharr hívei ellen folytatott harcban.” (részlet Magyar Gergely: Ynev szószedete c. művéből)

1. Megjegyzés: ez azt is jelenti természetesen, hogy a csapat szellemisége és beállítottsága NEM LEHET ellentétes az Inkvizítorok Szövetségéével és kérjük ez alapján megalkotni a csapatokat, karaktereket, célokat. 2. Megjegyzés: az Inkvizítorok Szövetsége NEM AZONOS a Pyarroni Inkvizícióval (pyar) és az Inkvizítorok Titkos Társaságával (shadoni).

A fentieknek megfelelően tehát (ahogy azt talán sokan már sejthették) az NJK közös megalkotása után a csapatok kiválaszthatják az 5 (öt) rendelkezésre álló karakteralkotási módszer közül azt, ami számukra a legszimpatikusabb. Két fontos szabályt kell figyelembe venni ezzel kapcsolatban:

1, a csapat minden tagjának a közösen kiválasztott karakteralkotással kell megalkotnia minden játékos karakterét

2, az első szabály elől egyetlen kivétel az, hogy a Dicsőségpontok Rendszerében megfogalmazott ÁTJÁRHATÓSÁG szabályát alkalmazva valaki korábbi rendezvényeken alkotott karakterrel folytatja a kalandozást, életútját.

A VILÁGRÓL: P.sz. 3719

“Új időszakba léptünk Ynev világán (P.sz. 3719) és ehhez az új lehetőségekkel kecsegtető világhoz új hősökre van szükség. Istenek tértek vissza, ősi pecséltek lazultak fel, a múltnak egyre több titka tárul fel, de kérdés, hogy elegendő és elég gyorsan e ahhoz, hogy az Ember Korának is nevezett Hetedkor vége ne essen egybe a faj kipusztulásával is.”

Morgena, a kyrek álomistennője visszatért, hívei és kiválasztottjai északon újabb és újabb templomokat szentelnek fel a tiszteletére. Toron, az utolsó vesztes Zászlóháború óta visszafogottabb és emberi arcát mutatja a világ felé, amiben szerepet játszhat egykori szövetségeseinek veszte is: Rowon hercegét elűzték, trónján Darton földi helytartója és annak fehér ork hadserege székel, Enoszuke csak nemrég bontakozott ki a tűzviharban megtépázott szigetként a külvilág előtt a keleti szél csillapultával és komoly változások történtek az erőviszonyokban, Alidaxban pedig, bár a Fekete Lobogó teljes jogú választottja, de egy Arel hitére nevelt boszorkánykirálylány uralkodik a bíborgyöngyöknek hála.

“Új jóslatok fogannak a közeledő Nyolcadkorról, Jelhordozók sorsát kutatják a bölcsek miközben mások már az újabbak eljövetelére várnak. Zavaros és érdekes idők következnek, amelyekben csak egy dolog biztos: lesznek kalandok és lesznek kalandozók akik szembeszállnak ezen új korszak kihívásaival.”

Délen Pyarron saját belső viszályait vívja a jővő nagy kérdéseit illetően és egy újabb nomádjárást nyög keleti határain, Új-Godon pedig minden erejével az északi területeinek felügyeletével köti le magát, miközben az élet megszokott folyása lassan visszatér Taba-el-Ibarába csak más alakban és szereplőkkel, mint a háborút megelőző időkben. Ront’e Rone gróf elhíresült roxeni jóslatának pedig még nem teljesült be minden sora, hogy a Nyolcadkor fordulója készen érje a Kalandok Kontinensét…

A KALANDRÓL: Fekecs Máté (Komattre) és Szilágyi János (Amund)

Ahogy egy személy életútjának fontosabb állomásainál, úgy a világ alakulásának keresztútjainál is vannak döntések, melyek meghatározzák a sorsot az istenektől és a nagyhatalmaktól függetlenül. A M.A.G.U.S. jelenében játszódó történet  (hogyha úgy akarjátok) a kontinens több pontját is összeköti majd sorsok és különleges élethelyzetek révén. Ha pedig az idő és körülmények engedik, akkor lehetőség lesz egy Titkos Küldetés teljesítésére is (mely nem elvárt, és nem is kötelező). A modul (írásának) újszerű megközelítése mellett a két veterán Kalandmester munkáját Góczi Noémi személyes hangvételű illusztrációi díszítik majd (melyek közül több már el is készült). A tesztmesék már folyamatban vannak, a tervek szerint három is lesz a nagy alkalomig. Több hangulatkeltő is várható a modul különböző háttereit lefestendő. Reméljük elnyerik majd tetszéseteket.

A KARAKTERALKOTÁSOKRÓL:

1, Előtörténet Alapú Karakteralkotás: egy olyan metódus, ami döntések és korábbi kalandok kiválasztásával vezet végig a karakteralkotás menetén, igyekezve az eredeti ynevi hangulatot megtartani és egyszerre bemutatni a lehetőségeket, amiket a Sötét Együttállás óta a rendszer nyújt.

2, Prioritásos Hősalkotás: kiegyensúlyozott rendszer a korábbi karakteralkotások szellemét továbbörökítve igyekszik lehetőséget adni, hogy a karaktert a kezdetektől,  felépítve játéktechnikailag egy kalandozóvá változtathassuk sok előremutató elemmel.

3, Klasszikus Karakteralkotás: azok számára lehet a legvonzóbb, akik a legkevesebb hívsággal és bonyolítással szeretnék megalkotni a karakterüket, ugyanakkor elegánsan és innovatívan használja fel a Dicsőségpontokat.

4, Adottság Alapú Karakteralkotás: a high- és power-fantasy elemeit felsorakoztató metódussal korábban nehezebben elérhető képességek is megnyílnak, választhatóak a karakterek számára, hogy régi és új játékosok a rendszer szélesebb spektrumát tapasztalhassák meg általa.

5. V.I.T. Alapú Karakteralkotás: a vagyon, ismeretek és tapasztalat kérdéseire koncentráló metódusban fontos szerepet kap a karakterek háttere is sok más opcionális lehetőséggel egyetemben (a metódus a Regélő Főnix Klub alkotása, akik idén ugyan még nem tartottak rendezvényt, de kivették a részüket a munkából és így ezen az alkalmon debütál munkájuk).

Összegezve a fentieket és emlékeztetőül a jelentkezés menetéről:

A honlapon található űrlap kitöltése és a részvételi díj egyben való elküldése (megjegyzés rovatban a csapatnévvel és a létszámmal) után a csapat megalkotja közösen a kért, Inkvizítorok Szövetségéhez tartozó megbízó NJK-t és eldönti melyik karakteralkotással kívánja kidolgozni a játékos karaktereket. Ezt követően a közös előtörténetet (mely tartalmazza az NJK-t is), az egyéni előtörténeteket és az elkészült karaktereket egyben és csapatnév megjelölésével elküldi a gulandro@gmail.com címre november 9-én bezárólag (tehát aznap éjfélig).

Ezután egy négy főből álló csapat a beérkezett karaktereket átnézi és átszámolja majd, hogy megfelelnek e a karakteralkotásoknak és a fenti kéréseknek. Vissza fogunk jelezni, hogyha minden rendben a csapattal és elképzelhető, hogy lesz kérésünk arra nézve mit írjatok vagy számoljatok át a karakterekben, hogyha olyasmibe botlunk, ami azt szükségessé teszi. A nagyobb létszám és a nagy adatmennyiség miatt előre is kérjük türelmeteket és együttműködéseteket ebben. Amikor a karakterek elfogadásra kerültek egy erről szóló levélben a csapat teljes mértékben regisztráltnak tekinthető és bekerül majd az erről szóló bejegyzésbe.

Mindenkinek jó készülődést és karakteralkotást kívánunk!

Karakteralkotás(ok) a XXII. Kalandorkrónikákra

13 thoughts on “Karakteralkotás(ok) a XXII. Kalandorkrónikákra

  • Üdv!

    Kérdésem lenne a karakteralkotásokkal kapcsolatban: a kardművész vért mennyibe kerül? (A kardművész több verzió esetében is vagy slan kardot és slan tőrt, vagy slan kardot és kardművész vértet kap, ha valakinek kellene mindhárom, akkor 1-et meg kell venni, de a kardművészvért ára nincs benne az ETK-ben.)

    A másik kérdésem az lenne, hogy az egyéni fegyver-tervezés mintájára lehet-e ahhoz hasonlóan páncélt is alakítani? Olyasmire gondolok pl, hogy mestermunka páncél, ami nem 1 MGT 3 SFÉ, hanem 0 MGT 3 SFÉ, vagy ilyesmi.

    Nova

  • Ahoy,

    Nova: a kardművészvért ára 35 arany. Vértekre még nem alkalmazható ez a szabály.

  • Sziasztok , lenne egy kérdésem

    Van a prioritásos hósalkotási rendszer, amiben 2-s foka azt mondja a MF- AF felét kell csak kifizetni az MF-re , na most. Vettük észre ,mert arra emlékeztünk mi is hogy csak difit kell fizetni, de nem az ETK azt mondja hogy egy MF képzettséghez kell az AF és ha megvan akkor MF költséget kell fizetni .

    Mert ha így van egy sebkotözés iskola mellett : af 15 , MF 30 kp , alapbol egy játékosnak 45KP , 2-s iskola mellett („A képzettségek Af és Mf közötti különbözete fele annyi KP-ba kerülnek (felfelé kerekítve) „) csak 15+ ( 30-15)/2 = 23KP
    3-s iskola esetében pedig ugye csak 16kp XD ami eléggé izmos . De ekkor ütközik az ETK és a szöveg mert ETK szerint mindig a jobb oldalit kell fizetni .
    Néztem nem találtam MTK , PPL 1-2 ÉS HBG-be semmit erről

    ETK 97. oldal jobb felső sarok.

  • Üdv
    Kérhetnék egy konkrét példát a hősi karaktealkotás kiváló iskola előnyére?
    Pl sebgyógyítás af 15kp mf 30kp
    Kiváló iskola I. kp ?
    Kiváló iskola II. kp ?
    Kiváló iskola III. kp ?

  • Ahoy,

    ceripapa: ezt a helyreigazítást egy Rúna cikk tartalmazza. Minden karakteralkotásunkban a különbözet számolandó csak. Javaslom, hogy az adott karakteralkotásra vonatkozó kérdést, az adott bejegyzésnél tedd fel, hogy az írója tudjon érdemben reagálni.

  • Valóban AF és MF között a különbözetet kell kifizetni!
    Valóban izmos, de ez egy 3 HP-os előny ami ugye egy ETK-s Harcos Vs Sirenari erdőjárő különbséget is jelenthet adott esetben!
    nekdo:
    I. 8 + 15 KP
    II. 15+8 KP (valóban pont ennél a képzettségnél nem sokat dob a 2 HPs előny)
    III. 15 KP (Ugyanis a teljes képzettség árát felezi)
    Az alapszabály, hogy fogd az alap KP árat amit kifizetnél normál esetben és a végén azt felezd meg (felfelé kerekítve).
    Remélem így érthető

  • Üdv mindenkinek,
    Érdeklődnék, hogy a Mechanika Af-hoz elvárás-e a Számtan Af +/- Festészet/Rajzolás Af, előbbinek a PPK, utóbbinak az MTK az iránymutató.
    Szintén idevágóan, a Csapdaállítás Af-ra lehet-e egy kis sutymák KP kedvezményt kapni? 🙂 De ez már tényleg non-plusz ultra, és egy nyílpuskás félork sem feltétlen áll le tökölni vele.
    +1: Ha külön HP-t nem áldozunk rá, a karakter 0 Dicsőségponttal indul?
    Előre is köszi!

  • Minden esetben a képzettség leírása a mérvadó! Ha ott fel van tüntetve akkor igen, ha nincs akkor nem!
    +1 : Igen

  • Üdv!

    Pap kasztú karakter alkotásakor szeretném neki Élet és Lélek szféra (alapból csak ezeket ismeri az istene) mellé a Természet szféra Kis Arkánumát.
    Melyik metódus a valid?

    1.) Új hit 1 HP – 6 Mp/Szint korlátig képes az új szférát is használni, megkapja az ott leírt 2 Af képzettséget (Vallásismeret + valami), és az előtörténetben magyarázatot nyer, honnan kap a karakter egy olyan szférát, amit az istene alapból nem tudna neki biztosítani.
    2.) Titkos Tanok Beavatottja 3 HP – többe kerül, mint a fenti, és képzettséget sem ad, illetve (ragaszkodva a leíráshoz) az eredeti isten ad egy olyan szférát, ami felett nincs hatalma.

    Lehet, hogy csak számomra nem egyértelmű, vagy nem figyeltem valamire, úgyhogy előre is köszönöm a választ!

    Üdv,
    Aleth

  • Új hit ezt írja: Ez az előny lehetőséget nyújt a Pap, Paplovag és Szerzetes kasztú karaktereknek, hogy
    egy eddig kevésbé ismert (Ranagol valamelyik angyala), vagy hatalmának nagy részétől
    megfosztott istenség (Cranta bukott félistenségei) szolgálatába állva hirdethessék annak
    tanait. Nem hivatalos hatalmasságok (Bordak vagy Építő) mellett saját istenek kidolgozására
    is van lehetőség, ez azonban különösen frappáns előtörténetet igényel

    míg a Titkos Tanok beavatottja ezt: A Pap kasztú karakter azon kiválasztott kevesek egyike,
    akik tanulmányozták istenük egy más kevéssé ismert aspektusát, ezért hatalmat nyer
    még egy szféra Kis Arkánuma felett.

    Sajnos ennél egyértelműbben nem tudom leírni! 🙂

  • Üdv!

    Gyors kérdések:
    Szerencsevadász táblázat, Célbadobás adottságot hogyan kell értelmezni? Távolsági fegyverek szabályai szerint megy a tördobás(távolság+30+módosítók VÉ kontra CÉ+dobás) avagy sima támadódobás az ellenfél normál védőértéke ellen csak ezesetben a CÉ-t hozzáadva, nem a TÉ-t?

    Illetve a helyismeret képzettség. Ugye az KP-ból nem fejleszthető, de idővel magától nő. Tolvajok esetén, akik x helyszínen élték le életük javát, ezt miképpen számoljuk ki?
    Krad papnál ugye le van írva, hogy 60% szülőföldre, majd később 30% másik helyszínre.
    Ha ezen kívül szerepel még egyéb olyan helyszín az előtörténetben, ahol éveket töltött, arra jár-e %?

  • Bocsi, oda szántam, csak elnéztem a lapot! 🙂

Vélemény, hozzászólás?