2 thoughts on “ork énekmondó

 • Hangulatos, hiánypótló írás, persze ettől se lett több kedven vadorkot játszani 🙂
  Egy kis kötekedést megejtenék, ha nem gond.
  – a doksi eleje jelzi, hogy “Az ork énekmondók a törpék harcosaival megegyezôen
  lépnek szintet.” Ha viszont ez ETK, akkor törpe harcos csak HGB-s van, aki úgy lép, mint minden más harcos.
  – félig ehhez kötődő probléma, de akkor az énekmondó ugye harcos alapkaszt? A szintfüggő többször támadás miatt nem mindegy. Ha ugyanis nem harcos kaszt, de ragaszkodik az 1/2-es pallosokhoz és baltákhoz, akkor nem nagyon lesz ő a törzs legendás harcosa.
  – jól láttam, hogy itt fel van cserélve (a Summáriumhoz képest) a gyorsaság és az állóképesség stat dobása? Ha ez direkt történt, akkor elég fura. Lesz egy nagy darab orkunk, aki nem olyan szívós, mint a többiek, viszont jóval fürgébb; ezt viszont ellensúlyozza a külön kiemelt nehézvért-fétise… mivel a munkadal is csak fegyverekről szól, nehézvért, gondolom, csak zsákmányként kerül hozzájuk, emberekre szabott.
  – az intelligenciájuk, hát… tudom, hogy a faj -3-mal indul, de azért durva, hogy egész Yneven a varázslókon kívül pont az ork énekmondók dobhatják csak a szinte legerősebb k6+12-vel… Ráadásul – szerintem – egy 15-ös iq-jú ork (az átlag vadork kb. 7-es szintjéhez mérten) valami teljesen más dimenzió a népéhez képest, legyen bármily ádáz vagy elvetemült. Világosan látja, szellemek ide vagy oda, népe zsákutcába szorulását, jövőtlenségét… Hiába szerintem a kikötés, hogy tudnia kell minden ősi dalt, én mégse az iq 10 feletti részéhez kötöttem volna a varázserejüket. A 11-12-es iq-val rendelkezők alig többek egy harcosnál, egy 15-ös meg szerintem teljesen légüres térbe kerülne a feleennyit felmutató népe közt. Talán jobb lett volna egy harcosnál jobb iq dobás, vagy a kikötés, hogy minimum 9 – ezzel már kiemelkedik – és emellé fix mana.

  Természetesen leszögezem, hogy mindezek apróságok, amik nem zavarják a hangulatot, ha valaki – mondjuk életútban – rákap az énekmondóra és van ideje aprólékosan kidolgozni, kifejlesztenie a karaktert 🙂

 • Most látom, sikerült hülye rossz helyre kommetelnem…

Vélemény, hozzászólás?