Elérkezett az újabb Krónikák Túra alkalom, amire 2014. november 29-én szombaton kerítünk sort. A túrázás során Pilisborosjenőről indulva bejárjuk a Kevélyhegyi Tanösvényt. Ennek során többek közt megnézzük a Teve-sziklát, az Egri várat (a filmbélit :), illetve felcaplatunk a Nagy-Kevélyre, hogy gyönyörködhessünk a kilátásban. Az egész táv körülbelül 10 km hosszú.

fantasy forest fire armor trine artwork warriors 1920x1080 wallpaper_www.wall321.com_17

Útvonal:
Az útvonal főbb állomásai:
Pilisborosjenő, Szt. Vendel emlékmű, Kálvária, Teve-szikla, Egri vár, Kőfülke, Mészkőfal, Mackó-barlang, Nagy-Kevély, Ezüst-Kevély, Ezüsthegyi bánya, Pilisborosjenő.
A tanösvényhez tartozó vezetőfüzetet, ha valaki szeretné megnézni innen letöltheti (forrás).

Indulás: 
29-én reggel 9.30-kor találkozunk az Árpád-hídnál a busz állomáson. Mindenki vegyen magának jegyet Pilisborosjenőn a végállomásig. Fél 11 körül innen fogjuk elkezdeni kirándulásunkat.

Érkezés: 
A visszaérkezés időpontja rajtunk múlik, attól függően, hogy milyen tempóban teljesítjük a túrát. Pilisborosjenőről Budapestre 20.22-ig 40 percenként járnak a buszok, utána óránként. Az utolsó busz 23.23-kor indul vissza, de vélhetően mi ekkor már rég újra Budapesten leszünk (bízzunk benne :D).

További információk és képek  az útvonalról: innen elérhető.

Bakancs fel, és gyere el!

Részvételi szándékotokat kérlek jelezzétek itt!

egri vár panoráma 1.2

V. Krónikák Túra – Kevélyhegyi Tanösvény

7 thoughts on “V. Krónikák Túra – Kevélyhegyi Tanösvény

  • Tetszik a Kevélyhegy neve, olyan aminek az ember szívesen letörné a szarvát … taposná egy napig … elkalandoztam. Médium vagy Expert ösvény nincsen … esetleg egy normál fok, csak tutorial path ösvény?

  • Te majd nem olvasod el a táblákat, az már úgy a medium ösvény. 😀

  • Vagy ha Expert kell, akkor csukott (bekötött) szemmel mész. 🙂

    Én is jelentkezek!

  • Jelentkezés… valószínűleg családilag 🙂

  • Nem valami könnyű a terep, hideg is lesz, és elég hosszú az út – szerintem gondoljátok meg, hogy családi programként szeretnétek -e.

  • Sziasztok!

    Legközelebb arra kérném a jelentkezetteket, hogy amennyiben valakinek változás áll be a programjában, és mégsem tud jönni, az írjon, hívjon, füstjelezzen, vagy valami.

    Köszönöm! 🙂

    Ket

Vélemény, hozzászólás?