árpaP.sz. 3714 nyári évszakának teliholdas éjszakáján meghalt Árpa, a Goblin Észak-Ynev Olbaid városában. A kalandozók és vándorok által csak „Kincsvadászok városaként” emlegetett településre érkezők közül sokan találkozhattak ezzel a fajának tagjaival ellentétben barátságos lénnyel. Szívesen csencselt különböző nehezen beszerezhető értékekkel és aki kereste, akkor, az Akli utcában jó szerencsével mindig megtalálhatta, amint otthonának kapualjában bagózott.

Árpa egy sokgenerációs kereskedő goblin törzsből származott, akik évszázadok alatt kirajzottak Yneven és mostanra majd minden városban megtalálhatóak. Fő profiljuk, ahogyan Árpa apjáé is volt, pár rézért pontos térképek árusítása újonnan érkezett kalandozóknak volt, akik így könnyebben teljesíthették küldetésüket az adott vidéken, városban.

Ezen felül egy különleges képességgel is bírt Árpa és családja: előre látták, hogy mikor ragadja el őket a halál. Árpa apja például pontosan tudta, hogy ha valaha visszatér az a kalandozócsapat, amelyiknek a rosszul rajzolt labirintus térképet eladta, akkor ynevi pályafutása véget ér.

Árpa is tudta, hogy a halál mikor és milyen formában fogja őt elragadni: dohányfüstként. Két esztendővel ezelőtt már minden gyógyító, felcser és pap azt jövendölte neki, hogy állapota miatt hat hónapnál tovább nem húzhatja. Ezen csak krákogva nevetett és mélyeket szívott tovább a keserű toroni dohányból.

Megoszlanak a vélemények, hogy az orkokkal ellentétben a goblinoknak van e lelke és így jogosultak e visszatérni az Örök Körforgásba. Nem tisztünk letenni a voksunkat nálunknál nagyobb tudásúak vitájában, de úgy gondolom, hogy aki életében ennyi jó szándékkal viseltetett felebarátok és idegenek felé, annak meg kell legyen a jutalmazása bárhová kerül is.

Az istenek kegye kísérjen utadon Árpa, a Goblin és legyen könnyű az álmod.

Nekrológ: Árpa, a Goblin

One thought on “Nekrológ: Árpa, a Goblin

Vélemény, hozzászólás?