Névtelen22A Lunir Kft. idén karácsonykor egy, az Első Törvénykönyv rendszeréhez írt kiegészítővel lepte meg a M.A.G.U.S. rajongókat.

Hetedkor alkonya
Megváltozott a világ, vagy csak mi magunk változunk meg, egyre megy. A szokásaink, az igényeink, a hétköznapjaink, a fiataljaink mind mások lettek. Mi, akik egykor a túloldalon ültünk, felismertük ezt és elhatároztuk, hogy új életet lehelünk a hazai szerepjátszásba, melynek legfőbb tartópillére a „mágus”. Alapos, hosszan tartó hadviselésre készültünk fel, hogy munkánk eredménye tartós lehessen. (…)

Játék kiegészítők
A mostani is egy ilyen alkalom, amikor karácsony és a huszadik évforduló alkalmából az Első Törvénykönyv rendszeréhez adunk adalékokat. A célunk nem csak adni, hanem alakítani is a régi rendszer örökségét.
A kiegészítő egyes elemei azt a célt szolgálják, hogy betekintést nyerjetek azon újdonságokba, melyek az új rendszerben (melyre M*2*0-ként szoktunk hivatkozni) stabil elemként jelennek majd meg a későbbiekben. Más elemek (mint a kétkezes fegyverek használatát támogató újdonságok is) azért felelnek, hogy a régi rendszer elhanyagolt fejezeteit erősítsük. (…)

Mindaddig, amíg az új rendszer kiadásra nem kerül, rendszeresen adunk ki az Első Törvénykönyv rendszerére szabott kiegészítőket, és alkalmat adunk még megjelenés előtt kipróbálni az új szabályokat különböző rendezvényeken, ahol sok szeretettel várunk benneteket. Legutóbb a Társasjátékok ünnepén került erre sor, ahol az egyik csapat sikeresen megoldotta a könnyűnek semmiképpen sem nevezhető modult, már az új szabályok szerint kalandozva. A játékosok jutalma egy-egy „Lélekereklye”, melynek mibenlétéről következő kiegészítőnkben olvashattok, ahol részletesebben szólunk majd a lélekvándorolásról és a Kiválasztottak sorsáról. Letöltés: magus-orokseg-kiegeszito—evfordulos-karacsonyi-kiadvany-kj

M.A.G.U.S. Örökség szerepjáték kiégészítő

6 thoughts on “M.A.G.U.S. Örökség szerepjáték kiégészítő

  • hozzák az igazzy magus kiadványok feelingjét ahol a képességek abc-be rendezését (a könnyebb megtalálhatóság miatt) még nem ismerték 🙂

  • Azért a riposzt szkill nem semmi. Egy aleggheri-s bajvívó, egy nerton, egy védőre gyúrt kardművész beáll riposztolni, utána rommá túlüt mindenkit, aki megtámadja.

    Kell. Nekem. 🙂

  • Énbennem tegnap realizálodott MG cikke által h ez az uj magushoz készült! :O

  • Előre szeretném jelezni, hogy nem a kronikak.hu oldal készítőinek szól. Viszont miután itt leltem fel eme irományt, ezért engedtessék meg Nekem, hogy véleményemnek hangot adjak az oldalon. Köszönöm.

    Kedves Magus Örökség kiegészítő készítők!

    Régi motoros (d100, ETK) magus játékos és mesélő vagyok. Szerény véleménynyilvánítás a karácsonyi meglepetésről. A kiegészítő külalakjával és előszavával kapcsolatban nem óhajtok véleményt megfogalmazni, biztos van olyan szakértő, aki sorolná a hibákat. Csak halkan szeretném megjegyezni, bizonyos nem hivatalos netes kiegészítők kategóriákkal jobb színvonalat hoznak – alapból.

    Akkor a közepébe csapnék.

    Hősök itala. Vegyünk egy példát: egy (erv) nemzeti hős és a pereputtya beteszi a lábát Abasziszba vagy Toronba vagy ezen állam(ok) vallásának érdekeltségi körébe, hogy felszecskázzon és porig romboljon egy tharr templomot. Valamely furcsa esemény folytán szegény nemzeti hős és pereputtya dob egy hátast. Lássuk be, ez Abasziszban vagy Toronban vagy stb. kivitelezhető (Ikrek, bomesek, mérgek stb). Toron illetve tharr papjai nagyipari fogyasztónak minősülnek vérmágiát illetően, a tag egyéb alkatrészeit felhasználják pl. szalonnasütéshez, ami maradt, pedig alapból küldik a Lindigass-ra. Nem hiszem, hogy az Ikrek átcsempészik a határon a(z erv) hős maradványait és leadják Tiadlanban, ahol Vittadoráék visszapostakocsikázzák a maradványokat, persze alapból piros folyadék mentesen, hisz tharr papjai azzal koccintottak. Szóval és tettel, hogy kerül vissza a tetem és a piros lé bármely pyar egyház oltárára? Mely pyar pap lesz az, aki ilyen mágiát fog végrehajtani? Ezek után, a szigorúan ÉLET jellemű lovag felhajtja az isteni mágiával átitatott, nem létező vér kotyvalékot és újra próbálkozik… Hihető. Pl. Ediomadban is feldolgoznák a hőst, semmi nem jutna ki a járatokon kívülre. Kránról nem is beszélve, ahol egyes Vártulajok a bosszúállás angyalainak maradványait turista látványosságként mutogatják, Ranagol egyéb spanjai szintén nagyüzemben hasznosítják a paradicsomlevet… Amundok alapból megennék, wierek nélkülözhetetlen itala. Gorvikban felkérik a hőst egy kobratáncra, ott is folyna a piros lé rendesen stb.
    Mozgás itala. Nagyon fontos, eddig sem használt dolgokra használható…
    Mágikus zavar itala. Pap minek készítene ilyet, amikor nem is használja a mana hálót. Boszorkány egyetlen védelme és támadási lehetősége a mana, a várzslás, erre direkt kilövi maga alól a lehetőséget és a 4es HM-ével leáll boxolni a harcosokkal. Hihető… Bomes a párja, ahelyett, hogy szórná a villámmágiát és rontásokat, inkább reméli, hogy közelharcban lezúzhatja az előtte álló pofozógépet (slant) vagy a rohamozó barbárt. Vicces.
    Mágikus érzékek itala. Itassuk meg egy harcos kasztúval és azonnal képes lesz érzékelni a mágiát. Ez roppant fontos. Nyomi harcos benyomja a löttyöt, megdobja a próbát, és sorolja a mágia stat adatait. Akkor minek a mágiahasználat és/vagy mágiaismeret képzettség? Persze, arra kp-t kell áldozni. De ez kivédhető, ha ilyen löttyöt vedelünk. Ne már. Varázsló koncentrál és érzékeli a mágiát, pap T szférából hozza, bomes – boszi 1 Mp-ért tudja, bárd szintén zenész stb. Ha többet akar tudni, kp-ból vegye meg, ital kuka.
    Életérzékelés itala. Amelyik pap tudja, kasztolja, ital kuka. Ráadásul még növeli az Ép sebzést, míg az ital hat. Necces.
    Hatalom itala. Alapkönyvben leírt. Felesleges a semmire nem használható alternatíva. Korábban netes kieg is volt róla. Ez fagylalt effekt.
    Tűz amulett. TV nem tudja leplezni a mágiáját, csak varázsló leplez.
    Bajnokok amulettje. Boszi és varázsló tud készíteni ME-t biztosító amulettet. Ez az alap. Sámán egyébként is tud ME-t adni. Kedvenc pyar papunk, ha megvan a szintje készítsen Sebezhetetlenség italát Asztrálra, Mentálra, nem csontokat fog a lovag nyakába akasztani… Sztem a pyar hitű lovag laposra verné a csontláncot ajándékozó pyar papot…
    Bosszú amulettje. Uwelnek nincsenek papjai. Paplovag nem tud varázstárgyat alkotni. No comment.
    Fogadalom amulettje. Noir pap és a jakuza keveredése. Hagyjuk már.
    Mesterjelvény. 1739,456478475318676 éves elf cimbora besétál és mindenki hanyatt esik. Ez most komoly?
    Uralkodók jelvénye. Szintén zenész. Lásd törpe pap elkészíti és haverja – az uralkodó, aki 759,457841534784156 éves – hordja.
    Mágiaérzékelés amulettje. Lásd mágikus érzékek itala. No comment.
    Varázsszövés. Boszorkánynak fogalma nincs a MOZAIK mágiáról. A kráni Csipkerózsika tolja a rokkát vagy a toroni famor kasztú Suessa szövőgép felett görnyed. Ez most komoly?
    Fogolygúnya. Az Ascens Morga gladiátorviadalon edződött bomesei meg rárohannak pszi-rohammal a dél toroni viadalon az ellenfélre, hogy muszáj-dzsekibe öltöztessék az ellent…
    Bénító érintés. Nem volt elég a Halálos ujj. A slaneknek kellett egy újabb furfangos pszi támadás. Maradjunk annyiban, chi-harc és pofonok földje. Halálos ujj tökéletes gyilkosság. Bénító érintés kuka. Fejvadásznak nem kell több táp, ha mégis, oldja meg méreggel.
    Merülés. Búvár slan? Fv.nak nem kell, 5.sz. úszás MF. Viccet félretéve, mitől lenne légszomj? Pyar titkos pszi lásd Rúna, évekkel korábban megjelent. Akkor ez most minek?
    Kilépés. Hát ez agymenés. Kasztereknek csak a varázslatokkal, rontásokkal és mérgekkel van esélye a nagyhatékonyságú pofozógépek (slanek) és a suhanó brutális fegyverzettel (lásd alapkönyv fejvadász fegyverek alapból elég durva harcértékei) ellátott fejvadászok ellen, akik ha akarják – és miért ne tennék – lerázzák magukról a béklyót. Hagyjuk.
    Pszi érzékelés. Nettó bugyutaság. Lásd: Pszi ostromnál leírtak. Mf-ú alkalmazó pszi-pont felhasználása nélkül! – gyenge koncentrációval érzi, ha a tudatot övezi valamiféle védelem.
    Mágiaérzékelés. Varázsló alapból tudja. Minek áldozna rá pszi pontot?
    Oltalmazó varázskör. Varázsló mellett adjunk jelmágiát a tapasztalati mágiát űzőknek… No comment.
    Oltalmazó tűzkör. Lásd eggyel fentebb…
    Varázslatokat is szét lehetne kapni, de kiragadok egy példát. Időfátyol. Bárd ide vonatkozó varázslata kuka. Grandiózus, mert a 2013-2014-es évek alkotói úgy vélik, ez feelingesebb…
    Sebzett vad. A két legerősebb harcos kaszt további tápot kap. Igen, szükséges volt…
    Ösztönösség. A 34. szintű földműves ellenáll az 5. szintű kaszternek… persze stat és din pajzsok nélkül, mert ő táp.
    Riposzt. Nagyon átgondolásra szorul! Hagyjuk. Kedves giribichi-vértestvériség tagunk, alapból kiemelkedően gyors és ügyes (18), fog egy fv.kardot MF-on (28 vé), alapból alkar, lábszárvédővel (15vé) tolja kvázi hárító fegyver MF. és ugrál (és minden százalékot, amit lehet, idetesz), azt csak halkan jegyzem meg, hogy a szintenkénti HM-éből 7-et a VÉ-jére tesz és várja azt a bődületesen birka ellenfelet, akit nemcsak kobratánccal tud porrá őrölni, hanem még pluszban riposztolva is szétzúz(hat)!!!
    Vértoltalom. Lovag inkább vegyen abbitacél vagy rúna vértet. A plusz 5 TÉ-t meg hozza össze a pap haverjával. Nem kellő képzettség.
    Harci tekintély. Fogom az alabárdot és még tovább buffolom az értékeit. Milyen jó?! Ugye, nem csak én örülök ennek? Na, fussunk neki, miért csökken kockánként a sebzés? Miért feleződik az erőbónusz – kérdezi a khál cimborám, aki csak erre gyúrt?
    Oltalmazás. Nagyon fontos képzettség. Sztem volt már rá netes kiegben megoldás. Eddig is lekezeltük, pl. mióta Rúnában megjelent a messor (testőr). Így utólag, no comment.
    Lövedékek. Neten évek óta kering egy csomó opció, emiatt nem kellett volna Control C és Control V.
    Két újabb roppant fontos méreg…
    Hát ezek a hajók, egyrészt senkit nem érdekel. Másrészt, akkor lássuk valami érdemlegeset. Statisztikát a népnek.
    Démonok. Eddig nem volt papi mágiát használó démon és hőn szeretett családja, spanjai. Végre van! Köszönjük.
    Erv csalán. Minek a harcos erv nemzet Toron ellen, csalánt nekik. Lehet, hogy a csalán miatt buktak oly sok Zászlóháborút a Fekete Hadurak? Hiányzik a növények OD pontja/tartaléka és mely dialektust használják…
    Urmyss. Végre a csak Lélek, Halál szférával rendelkező tharr papoknak sem kell ezentúl félni, mert olyan hatékonyan tudják irányítani a növényt, hogy a sámánok, az Arel-papok és az elfek hozzájuk fognak 3 hetes továbbképzésre bejelentkezni…
    Kígyóhínár. Tipikus „kalandozó” növény: „ritkán időznek egy-egy helyen hosszabb ideig”-idézet a M.A.G.U.S. Örökség szerepjáték kiegészítő kötetből. Ez az átkozott kalandozó kórság, már a faunában is felütötte a fejét…

    Sautia Fulgore

  • Köszönöm így estére jót szórakoztam a megjegyzéseken…néha nem telljesen álta meg a helyét, de a lényeget azt hiszem el sikerült kapni 😀 Nekem az oltalmazás nevü képzettség (képesség, minek is hivták?) hallatán a jó öreg wowos taunt ugrott be 🙂

Vélemény, hozzászólás?