A Krónikák.hu által szervezett túrasorozat negyedik állomásához érkeztünk. Fő célunk a Visegrádi-hegységben található Holdvilág-árok lesz, de a túra során több kalandos, és szemgyönyörködtető helyet is érintünk majd.
Időpont: 2014. február 8. szombat

moon

Az útvonal Kiskovácsi kórháznál kezdődik, közben érintjük az ősember-barlangot, ahová zseblámpával be is lehet merészkedni. Ez után következik a Holdvilág-árok, majd a létrán felmászva a Lajos-forrás irányába megyünk majd tovább, míg a Kőrösi Csoma Sándor kilátón keresztül el nem jutunk Dömörkapuig. Itt visszafordulva a Gyopár-forrás felé vesszük utunkat, miközben több kulcsosházat is érintve visszatérünk a kiindulási pontunkhoz. A túra összesen 13-14 kilométer, amit sebességtől függően 3-5 óra alatt lehet teljesíteni.

Indulás:
9.45-kor találkozunk a Batthyány téren a HÉV-nél. Mindenki vegyen magának Pomázig jegyet! Pomázon a 10.55-ös busszal indulunk tovább Kiskovácsi Kórházig, ahová 11.07-re meg is érkezünk, és elkezdhetjük a túrát!

Érkezés: 
Óránként indul busz vissza Pomázra egészen 22.23-ig. A HÉV is 23.10-kor indul utoljára Pomázról, tehát gyakorlatilag csak rajtunk múlik mikorra érkezünk vissza.

A túra részletes leírását megtaláljátok itt: http://www.turautak.com/cikkek/turautak/pilis—holdvilag-arok.html

Fotók a Holdvilág-árokról:
http://www.panoramio.com/photo/101306232

holdvilagForrás: http://www.panoramio.com/photo/101188770

Részvételi szándékotokat kérlek jelezzétek itt!

Bakancsot bekötni, gatyát felkötni! 🙂

IV. Krónikák Túra – Holdvilág-árok

6 thoughts on “IV. Krónikák Túra – Holdvilág-árok

Vélemény, hozzászólás?