20 thoughts on “Vélemények a táborról

  • Köszönöm a Szervezőknek, Phinixnek, Sóginak és novának vmint minden megjelent Kalandozónak ezt a pár napot! Nagyon állat volt!

    Egy nagy mínusz a kaja, tavaly sokkal finomabb volt!

  • A megfázás és a kissé rövidre sikerült mese ellenére kitűnően éreztem magam, köszönet mindenkinek, aki megjelenésével emelte a tábor hangulatát. 🙂 A kaja viszont tényleg nagyon alja volt, a Kapitánynak nem ártana új hajószakács után néznie…

    Aki még nem tette meg, azt kérem, hogy itt tegye közzé a zene kívánságát a profilos videóhoz! 😉

  • Üdv!

    Szerintem is nagyon jó volt. Jómagam először voltam szerepjátékos táborban, így nincs viszonyítási alapom korábbi élményekhez, de nem bántam meg, hogy elmentem. A kaját meg lehetett enni, de tény, hogy nem voltam én sem mindegyik fogástól elragadtatva, viszont ez nekem nem okozott nagy törést, az ifjabb koromban átélt iskolai táborozások alkalmával is hasonló körülményekkel szembesültem.

    A modul szerintem jó volt, bár nem egészen ilyen végkifejletre számítottam, kíváncsian várom, hogy a modul felkerüljön az oldalra és el tudjam olvasni, hogy mit lehetett volna még csinálni.

    Phinix szerintem nagyon jó KM volt, jókat nevettünk, bár néha emiatt kicsit nehéz volt egy komoly szituációba visszazökkeni. Annak mondjuk nem örültem, hogy bizonyos okokból kifolyólag a KM nem tudta az előtörténeteket korábban elolvasni, így a kalandkezdés előtt csak gyorstalpalóban vettük át a karaktereket, mert hát azért mégiscsak megírtam egy 4 és fél oldalas előtörténetet, szántam rá időt meg energiát – persze én megértem, hogy nehéz mindent jól összeszervezni, és nem is volt biztos hogy Phinix mesél, de amikor a VIII. Kalandorkrónikákon voltunk, akkor is megtörtént ugyanez: mindhárman ilyen 3-5 oldalas előtöriket írtunk, de a KM-nek (aki amúgy marha jól mesélt, úgyhogy jól szórakoztunk, ilyen szempontból nem volt gond…) nem volt ideje elolvasnia. Ha javaslatom lenne a találkozók még jobbá tételére, azt javasolnám, hogy ezt meg kellene próbálni kiküszöbölni.

    A szkarabeusz urak bajnokság jó volt, de azért örültem annak, hogy nem volt túl sok ilyesmi, mert bár szeretek ilyen játékokkal játszani, egy táborba nem azért megyek – szóval abszolút pozitívumnak írom le, hogy jó volt, hogy volt ilyen is, de nem sok.

    A LIVE nekem tetszett, legfőképp ami este volt a Balatonparton. Hangulatos volt, bár arra azért még erőteljesen rá kell gyúrnom, hogy hihetően alakítsak harci karaktert 🙂

    Annak is örültem, hogy beszélgettünk a MAGUS helyzetéről meg a leendő új könyvről, jómagam ilyeneknek nem szoktam utánanézni, általában csak az lfg.hu-n vagy itt értesülök arról, hogy valami új kijött.

    A profilos videó készítőinek: ha számít valamit, akkor a karakterem azon túl, hogy udvari ork gladiátor, gladiátorvértet hord, harci kalapáccsal, rövid karddal és élezett peremű, kerek pajzzsal harcol.

    További kérdés: akkor most hogyan lesz a pontozás, meg az, hogy melyik csapat játéka alapján folytatódik a történet?

    Tisztelettel: Nova

  • Én is nagyon köszönöm mindenkinek a tábort! 🙂
    Ma reggelre amúgy sikerült nekem is jól lebetegedni, juhú, juhú. 🙂
    Ha bárki bármit elküldene a profilos videóhoz, akkor azt a ketrec@gmail.com címre szeretném kérni. Bárki aki készített fényképeket, azok szintén küldjék el, vagy valahová tegyék fel, és osszák meg a címet, nagyon köszönöm! 🙂
    Nova, számításba veszem a paramétereket, de nem tudom garantálni, hogy találok pontosan ilyen orkot.

  • Szintén köszönet a táborért mindenkinek.

    A kalandot élveztem, a modul njk-it kicsit erősnek érzem… legalábbis Szeget és az Amund herceget mindenképp, bár hozzá már nem jutottunk el 😛 A sereg gyűjtögetést mi magunktól megkezdtük az hangulat volt… az egyéb helyszínek is tetszettek azok is ahová nem sikerült eljutni… A live is jó volt, igaz nem sikerült a törpöknek kivetkezniük csipkelődő modorukat 😛 De Nova helytált mindannyiunk helyett úgy érzem… A nagyszájú kisfiút meg remélem nem nyelte le a vadon keresztbe mielőtt szakállat eresztett volna 😛
    A Szkarabeusz urak is jó kis játék volt s bár engem korán kiejtett Panka istennő, de a MASTER árnyékában én is ott uralkodom :D:P
    Jó lett volna 1 nappal előbb elkezdeni, hogy alaposabban végig mehessünk a storyn, de így legalább 2,5 napig Phinixel játszhattunk, ami mindig terápiás kezelés 😛
    Az idei első osztályú szállásunk abszolút pozitívum volt.
    Köszönet Komatrenek és csapatának a lovagiasan átadott tekercsért!
    És remélem az összes tolvaj goblinnak élete végéig viszketni fog a feneke, hogy az enyves kis kezeinek legyen munkája 😛
    @-nak is megköszönném, hogy jelen volt, kiválóan alakította az agy mosott félelf tolvaj NPC-t, legjobb meglátása:
    @ – Alborne pap és nem tud rendesen furulyázni?
    KM – ööö…Nem ez a kedvenc hangszere (talán mert igazából Ranagol pap :P)

    De nem térek ki mindenkire, mert nincs elég hely a monitoromon 😛

    Afradnak üzenem:
    http://www.youtube.com/watch?v=FVB9Xz2DyME
    Bithun fent van magyar felirattal nem tom az neked jó-e úgy
    http://filmtrailer.hu/film/az-elok-es-a-holtak-the-living-and-the-dead/
    ez talán magyarul is fent van 😉

    nos kellemes létet mindenkinek s jó boldogulást a hétköznapok kalandjában 😉

  • Én is nagyon élveztem és nekem is nagyon tetszett a kaland. Hangulatos volt a live, és ehető a pizza :).
    Egyedüli kiküszöbölhető probléma talán a tábor rövidségéből adódó kevés játékidő volt.
    Reményteli szívvel várom egy jövőévi esetleges egész hetes(akár hónapos :D) tábort ezzel a remek társasággal.

    Üdv.: D.

    UI.: furcsa lenne ha a mi játékunk alapján folytatódna a történet, tekintve, hogy a karakterem megkapta Mathias minden földi (satralisi) hatalmát 😀

  • Én örültem volna ha nagyobb létszámban jelenhetünk meg, de lemajd legközelebb!
    Nem értem mi a hiszti a kaja miatt…én teljesen elégedett voltam vele és mindig nagyon finomnak találltam!
    A szervezést köszönöm.
    Ha egy szóval kellene leírni a tábort akkor csak annyit mondanék h MÉG!

  • Rafin hozzászólása:
    2011/08/08 – 22:03

    Szerintem ez a leg ígéretesebb folytatásnak ;P… kisfiú 😛

  • Sziasztok!

    Először is örülök, hogy egyáltalán sikerült összehozni, megrendezni a tábort, hiszen tudjuk mennyire kilátástalan volt a helyzet, köszönet ezért Amundnak és Gulandronak, valamint a többieknek akik szintén részt vállaltak! A kajáról annyit, hogy aki nincs megelégedve vele, 12től már van pizzéria, és finom is az ott készült étek. 🙂 Én az utóbbit választottam. A kis létszám előnye volt a családias hangulat, kevésbé volt érezhető klikkesedés. A társaság most is fantasztikus volt, enélkül az egész nem érne semmit, csak azt sajnálom, hogy sok régi résztvevő „lemorzsolódik”, de helyettük vannak újak és visszatérők( igaz Baha?) hála istennek. Szuper még, hogy sikerült megszerezni ezt az egybenégyszoba részt. 🙂 A felújításnak köszönhetően kevesebb és kisebb pókokkal sikerült találkozni.

    A játék a mi csapatunknak nehézkesen folyt, úgy éreztük, hogy alig sikerül haladnunk, Amund fel adta a leckét az úgymond „rutinosaknak”. 🙂 A csütörtöki napon már szívesen játszottunk volna, talán itt javasolnám,hogy legközelebb a tábor előtt szavaztassunk, hogy legyen e játék nélküli nap. Én, aki ritkán tud játszani, szívesen játszanék többet, de ez én vagyok. Amund hozta jó mesélő tulajdonságát, megvan a játékban az az izgalom, hogy mikor halsz meg, mert ugye meghalni meghalsz, csak az időpont a kérdéses. :D:D Na nem ám, asszem én rajtam nem kellett morális szabályt alkalmazni. 🙂 Köszönöm a csapattársaknak a játékot, remélem lesz még alkalmunk együtt játszani! Dani köszönjük,hogy emelted a játékunk színvonalát és tudtunk jókat nevetni!

    Összességében jól éreztem magam, csak kicsit sajnálom, hogy kevés volt a játékidő és hogy el kellett mennem a modul befejezése előtt a csúszás miatt.
    Örülök h találkoztam a résztvevőkkel, remélem ezt a jó szokást sikerül megtartani, és tavaszi táborban is már találkozunk!

    Üdv: Zeno

    Cat, Máté postán küldöm a lemezt a képekkel.

  • Üdv!

    Már jó pár éve nem vettem részt ilyen nagy volumenű, 5 napos táborban, és meg kell hagyni jó érzés volt kicsit nosztalgiázni. Összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy lementem, remekül éreztem magam és a továbbiakban is igyekszem eljönni ilyen eseményekre.

    Társaság:
    Meglepően kevés ember jött el a táborba. Azért is lepett, meg mert kb 3-4 évvel ezelőtt, amikor még rendszeresen jártam szj táborokba a 100 fő egy alap létszámnak számított. Ettől függetlenül ez a dolog a tábor minőségén nem rontott.
    Voltak régi motorosok, ismerős arcok és új arcok. Senkivel semmi probléma nem volt, irdatlan sokat röhögtünk és hülyéskedtünk. Legjobban annak örültem, hogy a régi arcokkal ( pl. Zénó) végre újra találkozhattam.

    Szállás:
    Faházas üdülő, meglepően jó áron, megfelelő szolgáltatással. A helyi kapitány egy nagyon rendes ember.
    A színvonal/árral kapcsolatban: 4 éjszaka, 5 nap, a Balaton vize 100m-re, zuhanyzó, csap, wc a szálláshelyen, napi 3x-i étkezés, +1 szerepjátékos póló = 20e forint. Találjatok jobbat! 😉

    Kaja: ebédnél mindig jóllaktam, azaz leves+főétel.
    700 Ft alatt CSAK az ebédet (jelzem leves+főétel) nehézkesen úszod meg BÁRHOL! 😉 És emellé reggeli és vacsora. Teljesen elégedett vagyok!

    Játék:
    Amund mesélt. Nem egyszer mesélt már nekünk, már rutinosabbak vagyunk a szokásaiban. Ha hülyeséget csinálsz megszívod, nagyon és fájni fog és igeeeeen. 😛 Sajnos a fáradtságunkból fakadóan az egész csapat nem 1x csinált hülyeséget. Megszívtuk, fájt és igeeeen! 🙂 A modul jó volt, bár könnyen össze lehetett zavarodni, ha túl sok helyen kutattál. A vége jó, az ötlet hasonlít a Vamire Hunter D animére (ami qrvajó!). Színes volt a csapatkoncepciónk, de ez nem rontott a játékélményen. Én vártam egy frankó rivalizálást a dorani dzsenn asztrálmágustól és a pyarroni titkosszolgálat pszimesterétől. Esetleg komolyabb asztrál, mentál kombókat, és komoly összedolgozást. A bajvívó beszólásait és helyzetkomikumjait külön megköszönöm, elképesztően jókat nevettem! 🙂 Az ork énekmondó teljesen átjött. Alacsony asztrál, egyszerű gondolkodásmód, hiteles kijátszás, hiteles célok. Jó volt vele együtt dolgozni, bár sokszor a partynak kellett ugrani, ha valamiben nem értetünk egyet. Egy nomád csapatban elengedhetetlen karakter lenne. Itt sem volt rossz, de inkább akkor Tooma pap (Shala)! 😛

    Összességében tetszett, jövök máskor is!!! 🙂

  • Viktor hozzászólása:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
    2011/08/08 – 18:49

    ez miért van?:P

    vazze 😛 1.5 pont az előnyünk… izgi 😛

    Várjuk a videót s a remek képeket :P:D

  • Viktor: hmm, a motor önkényesen kiemelte, de nem küldött róla jelzést. Sőt, én nem is láttam, hogy van ilyen, csak a szerkesztő felület mélyére hatolva. Ha ilyet láttok majd nyugodtan szóljatok egy szerkesztőnek és megoldjuk.

  • Thx 😉 Kaland pályázat részletei esetleg?:P

  • A következő héten egy új cikksorozat indul, régen adós linkeket közlünk le, új verzióját mutatjuk be az Original Balzac első számának. Utána lévő hétre a kampánnyal kapcsolatos cikket, táboros videókat és hasonló jókat tervezünk. Komolyan felépített szerkesztési terv ez … Augusztus végén kerül ki a pályázat, könyvismertetés és a Kalandorkrónikák X-2 kiírás is.

    A kalandmodul pályázattal kapcsolatban annyi biztos, hogy szeretnénk minél szabadabbra csinálni. Ahhoz sem ragaszkodunk, hogy a teljes Krónikák.hu karakteralkotást igényelje. El tudom képzelni, hogy kezdő vagy hatalmas erejű csapatokra méretezzék a kalandokat. Egyedül azt fogjuk kikötni, hogy az ETK az alap.

    Szeretnénk arra ösztönözni az emberek, hogy minél jobban engedjék el a fantáziájukat (pl. minden kaland tartalmazzon valamit, amit azelőtt semmilyen más hivatalos írás nem). A pályázat felvezetése pedig arra irányul majd, hogy lehetőleg mindenki a valaha mesélt első saját kalandját ossza meg velünk. Elsősorban azért, mert ezzel ugye új időszámítás kezdődik itt az oldalon, másodsorban azért, mert engem nagyon érdekel az ilyesmi … 😉

  • Nos, nekem tetszett a tábor, végül még LIVE-oztunk is kicsit fogcsikorgatva. 🙂 Még egy törpe birkót is bevállaltam. 😉 Hm, a kaland érdekes volt. Nem volt rossz, élveztük, csak kicsit elszállt volt, mi pedig kissé földhözragadt (Ynevhez ragadt) karikkal voltunk. Beleolvasva azt mondom, hogy remek, de inkább egy szabadabb szellemű játékhoz, amire úgy készülünk. Amibe jöhet a félelf gladiátor, a törpe varázsló, a goblin bárd, az amund paplovag, a khál sámánpap és a gnóm fejvadász. Úgy tűnik, hogy a Slae-Yeorth (igen, még mindig így írják 🙂 ) és a S.Ö.R. egyesített csapata (a S.Ö.R.-kányiga Liga 😉 ) meg is nyerte. Biztos a 3 jó LIVE szereplés miatt. 🙂 Köszönöm a remek időtöltést mindenkinek, legfőképp mesélőnknek A’fradnak, Arhimannak, Amundnak (hogy elől legyenek az a-betűsök) és a csapattársaimnak. Külön köszönném lelkes támogatómnak a kis „Féregnyelvű” Minyonomnak, Sóginak, hogy segített a trónusra jutnom. 😉 Megpróbálok menni legközelebb is, s viszem a Szkarabeusz vándorkupámat is. 😉

    Khuriboow, the Vampire Hunter D(argo)

  • Ja igen! Köszönöm Oromének is a lovagregényt, az is jó volt! A kaja kicsit vegyes felhozatalú volt, némelyik egész finom, némelyik meg nyammogva ehető. Nem baj, legközelebb több pizza lesz rendelve. 😉

  • Gulandro hozzászólása:
    2011/08/12 – 22:36

    Láttam 😉
    Az első mesék annó impróból mentek 😛 Utána volt egy nagy életút játék egy Darton paplovag-papnak, meg egy elf erdőjáró-fejvadásznak … ők eléggé nagyra nőttek benne s kasztot is váltottak… De ennek a kalandsorozatnak a terveit (fogadók, romvárosok-városok, Orkok lakta vidék, stb ) javarészt eltüzelte kicsi családom, ami még mindig fájó emlék…
    No nem tiltakozás képpen, hanem szimpla tuskósából, mivel a szobámat más birtokolta, míg külföldön voltam…
    De már peregnek a tervrajzok a fejemben egy új kalandhoz 😛

Vélemény, hozzászólás?