„Eltévedtél? Eltévedtem. Nem találsz haza? Én már nem keresem a haza vezető utat. Lehet, hogy nincs ilyen út többé. Elfáradtál? Borzalmasan elfáradtam. Van egy hely, a Lombok árnyán, ahol megpihenhetsz. Álmodni szeretnél? Csak akkor ha szeretnél…nem mindenki szeret álmodni mostanában.”

A Krónikák.hu első alkalommal rendezi meg őszi szerepjátékos táborát 2012. október 19-22. időpontban Bánkon. A honlap fennállásának hetedik évadjának közeledtével elragadtattuk magunkat, hogy egy olyan vállalkozásba kezdjünk ezzel az új rendezvénysorozattal, amit korábban még nemigen próbáltak itthon: a nyüzsgő őszi hétköznapokból ragadjunk ki téged egy nem mindennapi (transzcendens) szerepjátékos élményre.

A tábor helyszíne Bánk Ifjúsági Tábora lesz, amely 40 éve áll fent hasonló alkalmak lebonyolítására. Pontos cím: 2653 Bánk, Petényi út 0120 hrsz. 3. Megközelítés: A tábor Bánk település határán található. Budapest irányából érkezve, az M2-es és a 2-es úton Vác-Rétság-Bánk útvonalon. GPS koordináták: 47.914828, 19.181174.

A táborhoz egyébként személyes emlékek is kötődnek, mert Trias és Lanselott karaktereivel is játszottak itt anno az őket megszemélyesítő legendás alakok, illetve a honlap két cikkírója, Stone Blade és Amund itt tett le közösen bátorságpróbát egy másik évezredben és életben egyaránt. Történelmi helyszín ez és azon leszünk, hogy újabb legendák születhessenek itt.

A tábor időbeosztása, hasonlóan a Fanfár a Hősökért rendezvénysorozathoz, egy úgynevezett „nulladik”, opcionális nappal veszi kezdetét 19-én azok számára, akik megengedhetik maguknak, hogy korábban elszakadjanak velünk a vadonba. A tulajdonképpeni rendezvény megnyitóval, versenymodullal és díjakkal az utána következő (20-21-22) napokon lesz esedékes.

Ennek megfelelően a tábor részvételi díja is megoszlik. A tábor utolsó három napján (20-21-22) való részvétel szállással, étkezéssel egyetemben 10 000 Ft lesz, míg a nulladik napra velünk érkezőknek a tábor teljes díja 13 000 Ft, az első napon azonban nem lesz ételünk befizetve, arról magunknak kell gondoskodni az utazáson felül. A táborhelyen nem tudnak elfogadni üdülési csekket és SZÉP kártyát sem.

Az idei kalandmodult a találkozók veterán mesélője Sixy írja Fogolycsere címmel. Az alkalomhoz illően formabontó kaland az Árnyékvilágban játszódik majd, ahogy azt a hangulatkeltő anyagokból már megtudhattátok és egyben egy alternatív kampányt is elindít majd. Erről további anyagokat is várhattok még majd a későbbiekben a táborig.

A tábor versenymoduljának karakteralkotásához a hagyományos Krónikák szabályrendszert vesszük majd alapul, aminek legutolsó (és terveink szerint jó pár finomítást tartalmazó) verziója is elérhető lesz hamarosan. Ahogyan azt már sokan tudhatják, a korábbi rendezvényekhez kötődő Elismerések is visszatérnek majd szokatlan formában …

A táborra való jelentkezés egyéni lesz, ennek megfelelően várjuk majd a megszokott (gulandro@gmail.com) e-mail címre a részvételi szándékot jelző leveleket, a szokásos bankszámlára a befizetést (Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005) és a majdani karakter előtörténetét. Online előjelentkezés és regisztrálás nem lesz, illetve a fenti metódussal beérkezett résztvevők listáját folyamatosan frissítjük majd egy külön bejegyzésben.

 

Tarts velünk ezen a hosszú hétvégén, aminek eljövetelét a csillagok ragyogása éppen úgy előre jelezte, mint a Hagakure több száz éves erkölcsi útmutatásai! Ismerd meg azt az Ynevet, amiről eddig még talán nem is hallottál! Találkozzunk a Lombok Árnyán …

 

Üdvözlettel:

Az Elveszett Mesék Társasága,

A Krónikák Szerkesztői és

A Lombok Árnyán Tábor Szervezői

Lombok Árnyán Szerepjátékos Tábor és Találkozó

17 thoughts on “Lombok Árnyán Szerepjátékos Tábor és Találkozó

  • „A közös utazást vonattal tervezzük majd.”

    A vonatos úthoz annyit mindenképp hozzáfűznék, hogy az (akármi)-Vác, és Vác-Diósjenő viszonylatban még jó a vonat, de a Diósjenő-Romhány vonalat 2007-ben személyszállítás szempontjából elvileg bezárták, legalábbis a neten ez van, az elvira pedig nem adja ki a vonalat. Ha mégsincs igazam, az csak jó 🙂

    Vác buszállomásról megy napi 5-6 busz Bánk, strandfürdőig (ami a guglimaps alapján Bánk szélén van, akárcsak a Petényi utca) a szokásos, Borsosberényből megismert módon (fél-másfél óra dekkolás félúton egy csárdánál)… de ezt azért nézze még meg egy nálam volánilag szakértőbb.

    Amit még szeretnék megkérdezni vásárlás és egyéb részletek kapcsán, hogy ez az ifitábor milyen messze van magától Bánktól? Csak mert a Petényi utca átvezet a szomszéd településre, szóval nem egy biztos pont 🙂

  • Jogos észrevétel. Nem szerencsés a ’96-os emlékeimre hagyatkoznom. 😀 Akkor ezt az ütemet a kiírásból visszavonom, ameddig személyesen meg nem nézem hogyan érdemes eljutni oda.

  • Jelentkezni konkrétan a helyek beteltéig lehetséges, ezért érdemes minél előbb. Külön dátumot nem szabtunk ki rá ezúttal.

  • Információk a tábor környékéről:

    „A tábor a falu határától 1 perc autóútra van a Petényi utca elején, a kisvasúti átjáró után.
    Elhelyezés felújított, 4 személyes faházakban, új, IKEA-s emeletes ágyakkal.
    Van közösségi ház, illetve külön férfi-női zuhanyzó az épület(sor?) végein.
    A településen van közért, de nem nagy durranás (valahogy így fogalmazott 🙂 )

    (Torma ABC
    2653 Bánk, Petőfi utca 53
    Telefon: 06 35 342-337)”

    Az utánajárásért köszönet Denvernek .

  • „A tábor vadregényes erdei részein számháborúzhatnak, éjszakai bátorság próbát rendezhetnek,
    vagy csak sétálhatnak az erdei csapásokon, felfedezve a természet kincseit.”

    A bátorság-próbát mivel kell dobni? 😀

  • Sziasztok!

    Mint friss táborozó, érdeklődnék picit. :)Nem olyan rég, találtam rá erre a friss hírre, hogy szerepjáték találkozót szerveztek. A kérdésem az lenne, hogy október elején is lehet e még jelentkezni? Nem biztos, hogy egyedül mennék, hanem sokad magammal. (kb. 4 fő) 🙂 Mennyi a tábor létszám? Mennyien mehetünk? Mi a legkésőbbi jelentkezés?

    Előre is köszönöm a válaszokat.

    Dorci

  • Dorci
    Igen, lehet október elején, de ha körvonalazódnak a dolgok, egy (elő)jelentkezés formájában küldhetsz egy emailt, a nevekkel, létszámmal stb. ;). A jelentkezés (ami szinte kötelezően meghosszabbodik évről-évre), utolsó határideje általában, a tábor előtti utolsó hétvége. Azaz jelen esetben 15.-éig lehetőleg minden ízében történjen meg a jelentkezés (befizetéssel, előtörténetekkel, miegymás).
    Egyenlőre három teljes ízében regisztrált táborlakó van, uhogy bőséggel jöhettek … táborból még sosem maradt ki senki, aki akart jönni 😉

  • Muha!

    jelentkezés a táborra és a pénz is elküldve… nyehh mondtam, h megyek 😛

  • Hát úgy néz ki, hogy idén ez elmarad. Újoncként szépen beharangoztam, hogy megyek, de úgy néz ki, hogy dolgozni fogok hétvégén. 🙁 Sajnálom. De máskor szívesen elmegyek egy kis szerepjáték összejövetelre, már ha lesz még ehhez hasonló. 🙂 Bár Pécs messze van, azért Pestig tuti eljutok. 😀

    Jó szórakozást nektek. 😉

  • Dorci: sajnálattal halljuk. Akkor legközelebb. Most sem lett volna Pécshez közelebb mint Pesthez. 🙂

  • Pécsi Dorci vagyok. És innen picit messze van Bánk. 🙂 Én is sajnálom…már rá készültem:(

Vélemény, hozzászólás?