LH_VIII_2014_plakat„Az igaz lovag bátor
Szíve mindig nemes
Kardja az árvát védi
Ereje a gyengét segíti
Mindig igazat szól
Dühe a rosszakra sújt”

A Local Heroes Szerepjátszó Kör idén március 29-én (jövő hét szombaton) tartja nyolcadik szerepjátékos találkozóját. Idén első alkalommal a Krónikák rendezvények karakteralkotását használva van lehetőség a szabadabb koncepciók kidolgozásán felül, hogy az Elismeréseket érvényesítsétek más rendezvény alkalmával is. A találkozó kalandmodulja ugyanúgy az Ynevi vándorlások sorozat részét képezi.

Tudnivalók

  • A találkozóra mindenképpen hozzatok magatokkal egy fényképes igazolványt! Erre a kollégium épületébe való problémamentes bejutáshoz mindenképpen szükségetek lesz, kérjük ne felejtsétek el!
  • A versenyre első sorban 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.
  • Jelentkezni egyénileg nem, csak csapatonként lehet, a regisztráció menüpont alatt található űrlap kitöltésével.
  • Amennyiben nem vagytok legalább hárman, úgy kérünk Titeket, hogy részvételi szándékotokat a localheroesch@gmail.com e-mail címen jelezzétek. Ezen jelentkezéseket külön kezeljük, megpróbáljuk őket összeszervezni, belőlük teljes értékű csapatokat létrehozni.
  • A nevezési díj befizetése a verseny kezdete előtt, a helyszínen történik.
  • Terveink szerint ez alkalommal is lehetőség lesz közös, szervezett pizzarendelésre.
  • Találkozó ideje: 2014-03-29 09:00:00
  • Jelentkezési határidő: 2014-03-27 23:59:00
  • Helyszín: Schönherz Zoltán kollégium 1117 Budapest, Irinyi József utca 42. (Térkép)
  • Nevezési díj: 1000 HUF/fő

Csapatok

Az optimális csapatlétszámot azért 4 főben határoztuk meg, mert a nagyobb létszámú csapat tapasztalataink szerint csak nehezíti a KM feladatát, és a játékosok csak egymás elől vennék el az értékes és rövidre szabott játékidőt, de természetesen ettől eltérő létszámú csapatok jelentkezését is szívesen fogadjuk.

Pontozás

A Kalandmesterek a modulmegoldást és a szerepjátékos teljesítményt pontozzák előre meghatározott, egységes szempontok alapján egy közös megbeszélésen. A verseny ideje alatt pontozóbírók járnak majd körbe, akik az objektivitás érdekében módosíthatják a Kalandmester által adott pontszámot. Ezen kívül a karakterek előtörténetei is részét képezik az értékelésnek.

Karakterek és előtörténeteik

A karakterek és azok előtörténeteinek elküldése nem feltétele a regisztrációnak. Amint eldöntöttétek, hogy szeretnétek részt venni a találkozón, nyugodtan regisztrálhattok. Ezt követően a karakterlapokat és a leírásokat bármikor elküldhetitek nekünk, lehetőleg 2014. március 27. csütörtök éjfélig, hogy mesélőtök időben megkapja azokat és fel tudjon belőletek készülni. A karakterlapok elküldése mindenkinek kötelező, hogy még a találkozó előtt fény derüljön az esetleges problémákra. Előtörténetek küldése nem kötelező ugyan, de mindenkinek erősen ajánlott, a pontozás és saját játékélményetek szempontjából is.

Kérjük, segítsd a mesélőd felkészülését azzal, hogy követed az alább leírt kéréseket:

Az előtörténetek esetén elsősorban nem az irodalmi készséget vesszük figyelembe. Természetesen mindig élvezetes novella vagy rövid elbeszélésként megírt előtörténeteket olvasni, de ez egyáltalán nem elvárás, sőt! Sokkal fontosabb, hogy a karakterek személyiségéről, jelleméről, jellemvonásairól, viselkedéséről adj képet a KM-nek, ezekre fektesd a hangsúlyt! A mesélő azt is figyelni fogja, hogy a játék során mennyire sikerült azt a karaktert megeleveníteni, amit az előtörténetedben megfogalmaztál.

A karakter előtörténeténél nem szabunk szigorú formai kötöttséget vagy terjedelmi korlátozást, de a hozzávetőleges hosszúság kb. egy gépelt oldal Times New Roman 12-es betűtípussal és tartalmaznia kell a karakterek nevét, kasztját, faját, életkorát, szintjét és az esetlegesen felvett előnyeit és hátrányait is. Ezen felül lehetőleg egy-két oldal foglalkozzon a csapat közös előtörténetével is. Az írásaitokat kérjük küldjétek el a localheroesch@gmail.com e-mail címre.

Karakteralkotás és elismerések

A mostani versenyünk kalandmodulját Amundnak köszönhetjük, így karaktereitek megalkotásához ezúttal a Krónikák.hu által használt Tetemre hívás típusú karakteralkotás szabályait kell alkalmaznotok. Ez többek között azt is jelenti, hogy a felsorolt korábbi kalandokon részt vett karaktereitek előnyben részesülnek. A karakteralkotási útmutatóban említetteken kívül a 35. ynevi vándorlás is része az elismeréseknek és kapható belőle tapasztalati pont (https://kronikak.hu/?page_id=329).

Az útmutatót megtalálhatjátok a lap alján a Letölthető anyagok között.

Tervezett program

09:00 – 09:30 Kapunyitás és regisztráció
09:45 – 10:00 Megnyitó
10:00 – 18:00 Szerepjáték
18:00 – 18:45 Pontozás
18:45 – 19:00 Eredményhirdetés

(a programváltozás jogát fenntartjuk)

(…)

További információk

A találkozóval kapcsolatos letölthető anyagok, a nevezés részletei és minden egyéb szükséges információ megtalálható ezen az oldalon, de természetesen várjuk kérdéseiteket, véleményeiteket, észrevételeiteket a localheroesch@gmail.com e-mail címen!

Forrás: http://localheroes.sch.bme.hu/

VIII. Local Heroes Szerepjáték Találkozó – 2014. március 29.

8 thoughts on “VIII. Local Heroes Szerepjáték Találkozó – 2014. március 29.

  • Jó buli volt klassz kalanddal. Érdekes és szórakoztató helyzeteket hozott a főleg rend, élet csapatunk és az yllinori közigazgatás, igazságszolgáltatás közötti interakció 🙂
    Talán ha két negatívumot tudnék mondani: az egyik a sogronita jelenléte a kalandban, akinek látszólag semmi más szerepe nem volt (egy erioni hős mit keres Alsóbogáncsoson?) csak hogy a játékosok azt higyjék, ő a tüzes versenyző; ennek volt egy kis kényszerplot íze.
    A másik negatívum sokkal nagyobb: megelőzött minket az SzP csapata 😀
    Ezen legközelebb változtatunk! 🙂

    (csak poénkodok persze 😉 )

  • Az SZP csapat most egy nagyon odaillő koncepcióval (shadoniak) érkezett és az inkvizítor vaskézzel terelte a csapatát végig a helyes irányba. Nem láttam kivetnivalót a pontozásukban. ÉS ezt nem azért mondom, mert egy emléklapot adtak nekem. 😀

  • Ja, eszembe se jutott azt mondani, hogy nem érdemelték meg 🙂 Jobbak voltak, grat nekik, legközelebb jobban összeszedjük magunkat 🙂

  • Szerintem is nagyszerű volt, főleg, hogy sikerült újra kráni kompániát vinni és a mesélőnk nem volt előítéletes 🙂

  • No így kicsit leülepedvén és újragondolván is azt mondom, hogy jó volt a kaland. Először a vége kicsit befejezetlennek tűnt de azután miután mondta a KM, hogy elképzelhető folytatás, így már értettem. Minket is megzavart a hirtlelen feltűnő tüzeskedő „főgenya” de azután 1-2 pofonnal és szép szóval rávettük, hogy ne kezdje el halomra égetni a várost 🙂
    Mindent összevetve jó kaland, szervezés, mesélés… köszönet érte mindenkinek! Várjuk a köv. alkalmat 🙂

  • Uff … nagyember mondá szombaton lesz beszámoló és kaland is kirakva (bár én már láttam a Kalandok szekcióban, de ő tudja …)

Vélemény, hozzászólás?