Líthas,

elmúlt mögöttünk a XI. Vándorkrónikák jócskán, ahol hét napon keresztült 40 résztvevő 15 féle különböző szerepjátékkal múlatta az időt. A tábor versenymodulja egy különös véletlen folytán rezonanciára talált és együtt egy átívelő történetet alkotnak a Dúlásról a nyári táborok kalandjai. A hangulat olyan emelkedett és ünnepi volt végig, hogy úgy döntöttünk jövőre is lesz ilyen megint. A vélemények magukért beszélnek.

A nyáron emellett látogatást tettünk egy újabb klubban, a szegedi Tesseriában. Megmérkőztünk a helyiekkel Sigmar nevében és módunk volt a Kóbórló Lelkek Szerepjátékos versenyük modulját is közzétenni, amely(ek) legalább olyan különlegesek, mint a rendezvény körülményei. Az idei szezonnak ütős nyitása volt.

A IV. Farkasodú Gyöngyösön öregbítette a hobbink hírnevét egy erioni történettel, s a következő fontos naptári alkalom a jászfényszarui XI. Lumina Cornu és III. Kalandozók Napja együttes szervezése október 28-án, melynek kalandja Gorvikba kalauzol majd el.

Azután a mi idei következő alkalmunk kerül sorra a jubiláló X. Hősök Napja(i) képében, amely egy kiadós hosszúhétvégére invitál november 10-12ig egy opcionális nulladik nappal. Az alkalmon a régóta zajló M.A.G.U.S. kampány lezárása mellett egzotikus szabad mesékre is lesz lehetőség (pl. Delta Green, Abney Park), amelyeket csak ajánlani tudunk. Különösen mivel a jelentkezésre már alig maradt idő.

A rendezvényhez készült hangulatkeltő novella felvezeti a közös M* világunkban éppen zajló eseményeket és felkészít az utolsó erőpróbára, míg a karakteralkotás tovább lett csiszolva a visszajelzések alapján. Olyannyira, hogy a következő említésre kerülő rendezvénnyel közösen használt metódus lett ez.

Debrecenben bontja szárnyait az első Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozó és Verseny, hogy december 2-án ott is kaput nyithasson egy másik világra, ráadásul a belépés, a részvétel és úgy általában az egész INGYENES. A szervezők nagy lelkesedéssel várják, hogy új fejezetet nyithassanak a város játékosaink életében, s mi magunk is alig várjuk már. A hangulatkeltő novellája szakít az évek hagyományaival és nem hosszú, nem unalmas, nem művészieskedő.

Akik ott voltak nyáron a megnyitón hallhatták, de örömmel jelenthetjük, hogy egy új rajongói M.A.G.U.S. szerepjátékos kiegészítő könyv készül korábbi munkánk példájára és a munkálatok első (két) fázisa már zajlik. Nagyon népes, diverz csapat jött össze és bár még csak belekezdtünk, de remélem egyszer majd a közös munka gyümölcsét is láthatjátok. Ígérgetni persze azért nem fogunk.

Mind a X. Hősök napja, mint pedig a Regélő Főnix követi azt a gyakorlatot, hogy a kalandmoduljaikkal követik a M.A.G.U.S. világának kronológiáját és ennek megfelelően kalandjaik P.sz. 3717-ben játszódnak. A nagyobb ynevi események (pl. XIV. Zászlóháború vagy a Manifesztációs Háború) már mögöttünk vannak, kalandjaink immáron beléptek az ynevi kronológia azon szakaszába, amely Jan van den Boomen: Morgena könnyei (P.sz. 3716) után játszódnak. Az Árnyékúrnő hite már nemcsak terjed, de elfogadottá is válik észak nagyobb civilizációs központjaiban (Raoul Renier: Vallások és egyházak Abasziszban). Időközben délen mostanság Darton földi helytartója a varjúereklyék keresésére indult és elég mélyre került (Ray O Sullivan: Sötét zarándok). Noir hívei jócskán érezni kezdik a zavart az Antisson és a pyarroni halálisten ortodox hívei is joggal remegnek a temetőkben. Különös idők köszöntenek a panteonra.

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu csapata

(oldalunk folyamatos változáson megy át és ennek egyik eleme most az új hírlevél küldő metódusunk, amiről le lehet iratkozni már manuálisan is, köszönet a friss szerkesztőknek és egyben régi barátoknak, hogy igyekeznek átmenteni a krónikákat egy másik évtizedbe és technikai korba. Név szerint Meran és Raze a megbecsült oldalfelelős. korábbi elérhetőségeink és e-mail címeink továbbra is élnek. A főoldal jobb sávjában található opcióval azok is feliratkozhatnak a listára, akik még nincsenek rajta.)

CXVII. (117.) Krónikák Hírlevél – a Dicsőség Havában

Vélemény, hozzászólás?