Az év végéhez közeledve időszerű lassan a számvetés az évben történt, átélt, megesett dolgokkal kapcsolatban. A tavaly elindított Celluloid Pallos és Mithrill Joystick díjak kiosztását idén szeretnénk a ti kezetekbe adni.

Ennek megfelelően szeretnénk kérni tőletek, hogyha az évben játszottatok valamilyen kiemelkedő fantasy játékkal, láttatok valamilyen maradandó fantasy filmet vagy sorozatot akkor nevezzétek azt meg egy hozzászólásban, hogy az év végén így a ti véleményetek formálhassa a díjak kiosztását.

Opcionális esetben, hogyha érkezne elég szavazat esetleg idén megjelent fantasy regényekről, antológiákról vagy csak külön egy-egy novelláról, akkor ebben a kategóriában is elindíthatnánk egy díjat (fantázianeve pedig ki lenne találva hozzá). A szavazók között pedig az év elején értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Fantasy játék- és filmszemle 2011 közönségszavazás

16 thoughts on “Fantasy játék- és filmszemle 2011 közönségszavazás

  • Sziasztok!
    1 voks a Trónok harcára mint HBO sorozat, és a Orcs Must Die! játékra.
    🙂

  • Filmben a Király! vitte a prímet nálam fantasy kategóriában.
    Játékok közül meg a Dungeons of Dredmor. Ajánlom mindenkinek, ez egy fantasy hack’n’slash paródia játék. Nagyon jó a karakter alkotása, és eszméletlen jó poénokkal bombáznak a fejlesztők.

  • Bláh Tronok harca az sem biztos maradok a 2. évadra, egyszerüen nem értem miért kell felmgasztalni azt h kinyirják a főszereplőket, a sorozat legnagyobb hibája hogy kinyirják a főszereplőket!!!!!
    Viszont van pár fantasy beütéses sorozat idén is: Once upon a time (Jennifer Morrisonnal) és a Grimm, ezek hasonló alaptémájuak, de míg az előbbö elég jol siekrült és igen jo sorozat lett a Grimm sztem kritikán aluli kasza!
    De ugye fut a régebbiek közül a Merlin, ami állítülag jó, nekem annyira nem jött be, nem modnanám h rosz de nem az én stilusom.
    Tavasszal futott le a GoT al egy időben a Camelot (vajon mit dolgoz fel 🙂 ), ami szerintem szintén egy egész jol elkapott sorozat, habár a főszereplő nekem kicsit idegesítő, de érdekes más megvilágitásbaa helyezi az Arthur mondakört, és sokat dob nálam h Brit produkcio!
    Nyáron futott le a Falling Skies ami inkább egy posztapokaliptikus dolog, illetve őszi szezonban nyitott a Terra Nova (időutazással vissza a Jura korba és ott megélni story) , ami a várakozásokkal ellentétben kritikán aluli lett állítólag.
    Aki fantasyt akar és röhögni is az nézze meg a Kröd Mendunt nem hosszu kb 8× 15 perc az egész (nem emléxem pontosan és lusta vok megkeresni)
    Esetleg meg tudnám említeni a Borgiast , amit még nem siekrült bedaráljak, de öcsém szerint (hogy a szavait idézzem) K*RVA JÓ! 🙂
    Kis keresés után még találtam a The Witches of Oz minisorozatot.
    Mellékesen még meg tudnám említeni a Lost Girlt ,ami tartalmaz még fantasys elemeket ami egy Kanadai sorozat és a második évadja fut; valamint a Walking Deadet (ha valaki szereti a zimbes zombis dolgokat)
    Na sorozatok terén igy hirtelen ennyit tudtam hozzáfüzni 🙂

  • Film: Trónok harca
    Játék terén nem haladok sajnos a korral…
    (ami azt illeti a filmre adott voks sem teljes piackutatás utáni vélemény 😀 )

  • Én most a Dranken Sang első részével játszom nekem nagyon bejött…
    Filmben a Fekete halál sztem nagyon jó kis fantasy, A király szintén nem elhanyagolandó…
    Az Orcs must die tényleg gyöngyszem érdemes kipróbálni…
    Restless c kínai csoda film… nekem nagyon tetszett a mennyország mint világ a filmben…
    most hirtelen más nem jut eszembe…

  • bazdmeg sógi! tegnap 1kor le akartam feküdni de 3ig jtászottam ezzel -.-

  • Az armorgames-nek van több jól sikerült kisjátéka is 🙂 örülök, hogy tovább adtam a vírust :P:D

  • Jah és Assassin’s Creed – Revelations 😀

  • Sorozat: Legend of the Seeker első évadja. Némileg sablonos, viszont igen szórakoztató és fordulatos.
    Játékok már régóta nem indulnak el a gépemen.

  • Játék kategóriában ami engem igazán „felizgatott” idén a fantasy és barátai témában az a: Dungeon Siege 3, Skyrim, Assasins Creed 4 (vagy hanyadik ez már). Illetve a Diablo 3-at várom még, de az már gyanúsan nem ér ide.
    Filmen most erősen gondolkoznom kell, hogy milyen fantasyt is láttam idén. Az új Három testőr jut eszembe kapásból, de az is csak azért mert friss az élmény, illetve ugye volt a Conan, de ahhoz még nem volt szerencsém, és arról már egy kritika is született ide ugyebár.

    u.i.: ez a kingdom-rush engem is lefoglalt majd egy napig 8)

  • Noh folyt. köv. 🙂

    Dungeon Siege 3 kipróbálva. jó, szép, és hangulatos is. Így elsőre egy kicsit talán túlságosan is Lineáris, de ez belefér, mivel minden karakternek kicsit más, vannak döntéshelyzetek amit a játék jutalmaz, avagy nem. Más kérdés hogy szerintem egyjátékos üzemmódban végigjátszhatatlan lehet, így némileg kellemetlen lehet azoknak, akiknek nincs hirtelen valaki karnyújtásnyira. Kár hogy a Skyrimhez már valszeg nem lesz szerencsém idén, mert az így látatlanban annyira felizgatott, hogy egyszerűen nem tudom leértékelni. De a DS3 nagyon jó kis többjátékos game.

    Filmek:
    Nekem tetszett az új Három testőr. Ha úgy ülsz le nézni, hogy fantasy lesz akkor jó, hiszen az is ;).
    Boszorkányvadászat. Egyszerű, de nagyszerű. Nick Cage, és mindenhol ottvagyok Ron Perlman igazán kellemeset alakít low fantasy kategóriában. Bejött!
    Noh és persze a Your Highness! – egyszerűen nem tudom Királynak hívni (Magyar fordítás rulez) . Igaz hogy nem komoly, de cserébe nagyon nem 8) ! Nekem ez volt a favorit idén azthiszem… hiába, én szeretem az ordenáré humort is 😉 … bár idetartozik hogy a komolyabb fantasy alkotásokkal igen alul kínáltak minket idén, ezért lehet hogy nálam ez a paródia ütött igazán.

Vélemény, hozzászólás?