Új vénusz 2.1 (91) CLCenzMegszakítjuk adásunkat egy értékes lelet okán, ami nemrég bukkant a felszínre, facebook oldalunkon közöl módon. Mindig izgalmas és meglepő találni valamit a régmúltból, milyen helyekre gurult egy-egy cseppje kedvenc hobbinknak annak idején. Ez a lelet azért is rendhagyó, mert hidat képez a sorozatunkat nyitó Atlantisz újságban megjelent Magisterium és a GuRuna között. 1991-ben járunk, és egy erotikus sci-fi magazint tartunk a kezünkben.

A Vénusz mindössze hat lapszámot ért meg, mert éppen akkor omlott össze a Magyar Posta elavult lapterjesztési rendszere. 1989-1990-ben mintegy félezer új lap jelent meg a hazai piacon. Ez teljesen felkészületlenül érte a terjesztőket, a súlyos logisztikai problémák pedig 480 új kiadvány gyors megszűnését jelentették. 1991 elején létrejött az – azóta már megszüntetett – Új Vénusz Kft., amely a terjesztési problémák ellenére útjára indította a megnövelt terjedelmű, 64 oldalas Új Vénusz címet viselő – két számot megérő – sci-fi magazint.

Az említett utolsó két számban viszont értékes M* anyagokat találunk, közülük az első kiváltképpen izgalmas hiszen nem egyszerűen (újra) megismerjük a szerepjátékot, de áttekintést és előzetest kapunk a készülő M.A.G.U.S. szerepjáték rendszeréről és világáról is. Megismerhetjük Krad, Kyel és Arel képmását is ennyi idő után, mustrálhatjuk az első térképet ami Ynevről készült … és a külön Könyvekről cikkben a megjelenés előtt álló Halál Havában rövidített szinopszisát is olvashatjuk. Tartsatok velünk ezen érdekes lelet újra felfedezésében! Letöltés: Új vénusz 21. Scann

M.A.G.U.S. Eredet #9: ynevi erotika

One thought on “M.A.G.U.S. Eredet #9: ynevi erotika

  • Erről SEMMIT nem tudtam. Hatalmas a döbbenetem, azt hittem, a múlt minden árnya már felrebbent előttem. Hatalmas köszönet érte srácok (és lányok?), kitartásotok elérte célját, ez igazi kuriózum!

Vélemény, hozzászólás?