Mint azt többen tudjátok, közeleg a IV. Vándorkrónikák tábor. A háttérben mind azon munkálkodunk, hogy egy kiemelkedő élmény lehessen mindenkinek ez az alkalom. Előreláthatólag új helyszínen és augusztus 8-15 vagy 10-17 lesz a tábor dátuma. A tábor egyik versenymodulját Sixy írja, ami a XIV. Zászlóháború eseményeihez repíti vissza a játékosokat. Ezen kívül több programmal is készülünk majd az eddigi évekhez hasonlóan.

Ezen a hétvégén szombaton indulunk a II. Krónikák Túrára. Elöljáróban annyit kell tudni, hogy a Széll Kálmán (Moszkva tér) nagy órájánál találkozunk reggel 8 órakor, ahonnan együtt indulunk a Vörös Pocsolyás-hát felé. Ott egy megsárgult térkép alapján nehéz terepviszonyok között 5300 métert teszünk meg az egykori verseny nevezetes pontjai között majd visszatérünk a nagyvárosba. Jelentkezni továbbra is lehet levélben, de aki ott szegődik mellénk sem lesz elküldve. Aki flanel ingben lesz az ajándék sört kap!

 

Lehullt a lepel az Atari új játékáról, ami a Baldur’s Gate Enchanted néven a legjobb számítógépes szerepjáték bővített, felújított változata lesz. Hogy ez nem okoz majd egy újabb „Han lőtt előbb” krízist, arra pozitív előjel, hogy a régi fejlesztőcsapat tagjai közül is többen térnek vissza ehhez a programhoz és az eredeti kód is a kiadóhoz került. A megjelenési dátum és a platformok még nem tisztázottak, de reméljük a legjobbakat.

Új lendületet kapott a Nomád Fanzin. A nyertes írások egyes darabjai már meg lettek szerkesztve, a stáb is újra felállt a téli tespedtségből és úgy tetszik minden a legjobb úton halad, hogy a nyári tábor alkalmával kézbe vehessétek a lassan második évébe lépő álmot. Nem egyszeri alkalomnak tervezzük ezt és számíthattok újabb pályázatokra, hogyha ez megvalósul ahogyan elképzeltük (vagy csak egy kicsit másképpen).

A hazai könyvkiadás poklában rekedt alkotások számát gyarapítja Jim Butcher: A pusztítő vihar című regénye, ami a külföldön méltán népszerű Dresden akták sorozat nyitódarabja. A modern környezetben is egy alternatív fantasy világban mozgó cinikus magánnyomozó/varázsló a kedvcsináló filmsorozat után már nyomtatásban is köztünk jár, ha látjátok a könyvesboltok polcain ne mulasszátok el magatokhoz szólítani.

Egy kicsit személyesebb hír, de hosszú idő után újra elérhetővé vált a Tenchu Checkpoint honlapja, ami a legnagyobb nindzsaszimulátor rajongó oldal volt és az immár ismét. A Shinobido 2 Revenge of Zen játék megjelenése PS Vita nyitócímként és ez igazán jó előjel egy közelgő Tenchu játék bejelentéshez, amit magam részéről évek óta lélegzet visszafojtva várok. A főníx madárként megéledt honlapon kiváló fanartok találhatóak például shenar kasztú M* karakterek indításához … csak mondom.

A hazai FuMax kiadó profilváltása manga képregényekről regényekre mondhatni révbe ér idén egy igazán grandiózus vállalkozásukkal, amikor a Tövisek hercege képében az aktuális angol fantasy legnépszerűbb sorozatát teszik elérhetővé a magyar olvasók számára is igényes külalakban, remek fordítással. A tavaszi debütálás alig valamivel előzi majd meg a Trónok Harca sorozat második évadját, érdemes tehát minél hamarabb beszerezni „Anglia válaszát”.

Nyári tábor és más hírek

4 thoughts on “Nyári tábor és más hírek

Vélemény, hozzászólás?