Események

Legközelebb M.A.G.U.S. kártyás események következnek a naptárban az új kiegészítő megjelenése kapcsán (lásd később). Kiválasztottak Kártyaverseny lesz Pécsen október 14-én Korfordulós versenyrendszer alapján majd Kiemelt verseny, annak is III. fordulója Budapesten október 21-én. Jó játékot kívánunk minden résztvevőnek.

Jászfényszarun kerül megrendezésre a Lumina Cornu Klub, XV. Kalandozók Napja – 30 éves a M.A.G.U.S. Szerepjáték ünnep – találkozó – verseny választékos programokkal és ingyenesen november 11-én. A karakteralkotás és az első hangulatkeltő (Eric van Dien tollából) immáron elérhető és más M* alkotókkal is találkozhattok a rendezvényen.

Beköszöntött a M.A.G.U.S. szerepjáték 30. születésnapjának éve és mi  ezt a Kalandorkrónikák 27. rendezvényén szeretnénk megünnepelni veletek december 9-én. A kaland is erre az alkalomra reflektál, a részvétel ingyenes és már elérhető a jelentkezéshez szükséges űrlap és karakteralkotás is. Reméljük minél többen ott lehetünk majd, igyekszünk minél több M* alkotót meghívni erre az alkalomra, hogy együtt ünnepelhessünk.

Január 13-án vág neki a Regélő Főnix a maga hatodik alkalmán egy új utazásba és kampányba, ami a jövő év folyamán fog lezajlani. A modulírók nagyon lelkesek és elhivatottak, nemzetközi utazásokat is bevállalnak, hogy ez a történet úgy alakulhasson, ahogyan elképzelték. Nagyon érdemes lesz részt venni már az első alkalomtól kezdve.

Kalandmodulok:

A tavaszi Hősök Napja kalandja nemcsak az újraindult egynapos rendezvényt és az új helyszínt ünnepelte, hanem remek előzménye, felvezetése is volt a nagy nyári kalandunknak. A ’Mikor eljő a horda Enysmon nomádjárás tépázta gyepűin Pyarron és a démonimádók kényszerű szövetségéről szól, s azokról a mindenre elszállt kalandozókról, akik kiállják a próbát sokak túlélése érdekében.

A nyári Hullámkirályon szerepelt Noctromo az elkezdett shadoni modultrilógia második részének tekinthető, amelyben egy újabb települést ismerhetünk meg Új-Godon birodalmából, egy ősi legendát hallhatunk és egy új veszedelemmel vehetjük fel a harcot, hogy a Hét Arcú népe békében élhessen tovább.

’A kegyΣlt’ című nyári kalandmodul egyszerre mutatja be Új-Pyarron színe javát és Syenast, vázolja fel a IV. Nomádjárás legmeghatározóbb ütközetét és adott lehetőséget a játékosoknak, hogy a Nagy Tanács tagjainak bőrébe bújva érezzék meg a magaspolitikai döntések súlyát a saját vállukon. Emellett egy alternatív harcrendszerrel és rengeteg titok, a háborúkkal párhuzamos kisebb esemény krónikája is egyben.

A SárkánySzívRoham találkozók legendás kalandmodulja tér vissza és bukkan fel teljes pompájában a ’Kristálycsarnok’ oldalain, ami önmagában is egy remek bevezetése lehet az ibarai vagy az amund kultúrának és a később meginduló Manifesztációs Háborúnak is.

Az őszi Hősök Napjai tábor merész vállalásaként a 7tenger szerepjátékot választotta központi kalandjához, ami így már egy trilógia lezáró darabja is egyben ’Halott ember nem mond mesét’ címmel és az eddig ismert térképek peremén túlra, a rettegett Átok-tenger által eltakart misztikumok irányába küldi a hős felfedezőket.

Novellák:

Vittorio Verossi két írásával is bemutatkozott idén a honlapon. Előbb ’A hamvak alatt’, majd a Hazugok Ordanja sorain keresztült mesélt nekünk Ynev világának két eltérő szegletéről, de a hangvétele mindkét esetben egyedi és egyéni volt.

Sajo: Dan ab Aclona – az Ynevi Krónikák sorozat soron következő darabja volt

’John W. Castle: A nap papok titka’ című novellájának első része 2016-ban készült el, most a befejező negyedik része. Az azonos című kalandmodul novellizációja Isidor de Sedierta lovag és Caleb d’Avrem, a Farkas főszereplésével. P.sz. 3692-ben Davalonban, a XIV. Zászlóháború előestéjén játszódik. A többi honlapon (is) megjelent novellával együtt része az Elveszett Mesék kronológiai listájának.

Cikkek:

Megjelent az ünnepi időszakra a M.A.G.U.S. kártyajáték legújabb kiegészítője, a KRÁN. Ez egy nagy munka eredményeként Magyar Máté vezényletével jött létre. De a világrész egyik leghíresebb krónikása, Raoul Renier is sok kérdésre válaszolt és sok titokról megosztott információkat az alkotókkal a megjelenés érdekében.

Vingardia lapozgatós világába újabb betekintést kaphattunk Mannasz Viktor: Gyíkbőrben című könyvéből, amely kellemes meglepetéseket tudott okozni. Arturus jóvoltából az Armageddon 2092-höz készült újságcikkeket olvashattuk összegyűjtött formában.

Lunatica jóvoltából a M* szerepjátékhoz jól hasznosítható Magas mágia kártyasegédlet érkezett, ami egy kis nyomtatás után sokban megkönnyítheti és lerövidítheti a játéknak ezen szegmensét. Valóban egy gamechanger. Cundior variációja a Harcművészeti stílusokhoz egyedi technikákon keresztül. Érdemes az elolvasásra és kipróbálásra is.

Shalafi nevéhez fűződik a Rock and Role videósorozatunk feltámasztása egy új irányból. A Karakterbemutatók sorra veszik a M* kasztjait és később más elemeit is majd, hogy bevezető, kedvcsináló jelleggel megismertesse őket a játékosokkal.

Találkozzunk a közelgő rendezvények valamelyikén, ünnepeljük együtt minél többen a M.A.G.U.S. harmincadik születésnapját. Jövőre pedig kezdjünk új évtizedbe és bontsunk új vitorlát, fogjunk új szelet, sosem látott kalandokat átélve újra és újra! Jó játékot kívánunk mindenkinek, mindenhol.

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu csapata és

az Elveszett Mesék Társasága

CXXIX (129.) Krónikák Hírlevél – Harminc esztendő

Vélemény, hozzászólás?